Miltä kuulostaa koristetyynyjen maalaaminen sormiväreillä? Valkoisen sohvan somistaminen pienten lasten luomuksilla?

Me maalasimme viime viikonloppuna lasten kanssa uusia tyynynpäällisiä sohvatyynyihin – ja lopputulos on ihan uskomattoman hieno! Vai mitä mieltä olet?

 

Sohvatyynyjä tekstiilisormiväreillä

Pienten lasten omaa designia

Sekoitimme Muckin tekstiilisormiväreistä mieleisiämme sävyjä ja painoimme tyynyliinojen pintaan erilaisia kuvioita mm. laudanpätkillä. Osa uusista tyynynpäällisistä sai pintaansa maalia suoraan telalla ja toisiin syntyi pitsikuvioita vanhaa pitsiliinaa hyödyntämällä. Myös ikivanha alusmattoverkko pääsi painohommiin, ja tavallinen viivoitinkin sai toimia leimasimena.

 

Pitsikuvioita koristetyynyissä

 

Oli ihanaa, miten huolellisesti erityisesti neljävuotiaani suunniteli omaa designiaan. Hän mietti tarkkaan, mitkä muodot tulisivat vierekkäin, miten päin nämä tulisivat ja millä sävyillä kukin muoto tulisi maalata. Ja lopputulos on kyllä upea – niin äidin kuin lapsenkin mielestä!

Kun kukin lapsi oli saanut tarpeekseen tästä tekstiilisuunnittelusta ja sen toteutuksesta, tyynynpäälliset jätettiin kuivumaan. Seuraavana päivänä silitin värit pesunkestäviksi (5 min. harson läpi). Seuraavaksi tyynyliinat täytettiin tyynyillä, ja nyt ne etsivät vakipaikkaansa olohuoneessamme. 🙂

 

DIY-koristeyynyt

Turvalliset tekstiilivärit pienillekin lapsille

Käytimme tässä taideprojektissamme Mucki Tekstiilisormivärejä. Nämä ovat ihan valtavan ihanat värit, joilla pienetkin lapset voivat maalata turvallisesti.

Ne ovat vesipohjaisia ja peittäviä, pehmeitä ja paksuja. Niillä voi maalata niin sormin kuin siveltimellä, tai vaikkapa vaahtomuovitelalla ja töpötyssiveltimellä. Värit ovat gluteenittomia, laktoosittomia, parabeenittomia jne. Tahrat lähtevät vedellä ja saippualla, mutta tehokkaan kiinnityssilityksen jälkeen värit kestävät 40°C pesun. (Lue lisää täältä.)

Väripurkissa lukee ikäsuosituksena 2+, mutta tämä tarkoittaa sitä, että ko. värit ovat läpäisseet kaikkein tiukimmatkin turvallisuustestaukset. Näitä Muckin tekstiilisormivärejä voi siis turvallisesti käyttää myös pienempien kanssa, eikä satunnainen suuhun joutuminenkaan ole kovin vaarallista.

 

Pienet pojat painamassa koristetyynyjä

 

Suosittelen näitä tekstiilivärejä ihan ehdottomasti! Värit ovat saatavilla neljän värin pakkauksessa (keltainen, punainen, sininen, vihreä). Lisäksi saatavilla on erikseen musta ja valkoinen väri, joita hyödyntämällä voi sekoittaa aivan ihania sävyjä.

Jos pitäisi antaa jotain kritiikkiä, takertuisin värien tuoksuun… Se on nimittäin yllättävän voimakas siihen nähden, että kyseessä ovat vauvoillekin soveltuvat värit.

 

Mucki Tekstiilivärit

 

Nämä tarvitset

Tässä vielä listattuna koristetyynyjen painamiseen tarvittavat välineet:

 • Tyynyliina / -liinoja (Itse käytimme Konsta Shopin raakapuuvillaisia 40x40cm-kokoisia tyynynpäällisiä, 3,50 €/kpl, sekä Eurokankaan valkoisia ja tummanharmaita 45x45cm-tyynyliinoja.)
 • Mucki tekstiilisormivärejä (4x150ml sekä valkoinen ja musta) sekä astioita ja esim. lusikoita värien sekoittamiseen
 • Siveltimiä, maaliteloja, töpötyssiveltimiä tai muita maalaamisessa / painamisessa hyödynnettäviä esineitä (lautoja, perunanpuolikkaita, piparkakkumuotteja tms.)
 • Suoja-alusta lattialle / pöydälle sekä suojapahvi tyynyliinan sisään (estämään värin leiväminen tahattomasti kankaan läpi myös toiselle puolelle)
 • Silitysrauta
 • Sisätyyny tai esim. vanua (Itse hyödynsimme olemassa olevia tyynyjämme. Lisäksi ostin Jyskin alelaarista muutamia uusia sisätyynyjä parilla eurolla.)

 

Design by Kids

Tekstiilipainantaa

Näin toteutat projektin

Itse kuvioidut koristetyynyt syntyvät seuraavasti:

 1. Pese, kuivata ja silitä tyynyliina ennen maalausta.
 2. Suojaa maalauspaikka ja laita myös tyynyliinan sisään suojapahvi tai -kartonki.
 3. Sekoita tekstiiliväreistä mieleisiäsi sävyjä. (Voit toki käyttää niitä sellaisinaankin!)
 4. Levitä väriä suoraan kankaalle sormin, siveltimellä, telalla tms. Voit myös levittää väriä erilaisiin esineisiin ja painaa näiden avulla kuvioita tyynyliinan pintaan.
 5. Anna värin kuivua kunnolla (suositus min. 24 h).
 6. Kiinnitä väri kankaaseen silittämällä nurjalta puolelta huolellisesti 5 minuutin ajan. (Itse tosin silitin harson läpi värin päältä…)
 7. Täytä tyynyliina ja nauti uudesta / uusista sisustuselementeistäsi!

 

Kankaanpainanta

Ihana yhteistyöprojekti

Tämä juttu on kaupallinen yhteistyö Konsta Shopin kanssa, mutta niin idea, toteutus kuin mielipiteemme ovat aitoja, rehellisiä ja ihan ihkaomiamme.

Tämä oli ihan valtavan ihana projekti, ja on todella palkitsevaa nähdä se ylpeys ja tyytyväisyys, jota pienet lapseni kokevat nähdessään omaa designiaan kotimme paraatipaikalla.

”Äiti, eiks tää mun tyyny olekin tosi hieno? Ja tämä toinenkin?”

”Kyllä, ne ovat ihan valtavan hienoja.”

 

DIY-sohvatyynyjä

Hyödynnä edut!

Mucki Tekstiilisormiväri -pakkaus (4×150 ml) on parhaillaan tarjouksessa Konsta Shopissa 22,90 eurolla (norm. 25,50 €). Lisäksi kannattaa hyödyntää Konsta Shopin tarjoamat etukoodit heidän verkkokauppaansa:

5 €:n ALENNUS kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUS yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10.

(Alennuskoodit ovat voimassa 30.4.2017 31.12.2017 saakka ja ne saa hyödynnettyä syöttämällä koodin sille varattuun kenttään tilauskohdassa 3 (eli Tarkastele tilausta). Koodi aktivoituu painamalla kentän vieressä olevaa plus-merkkiä (tai Enter-näppäintä). Kannattaa myös tarkistaa, e­ttä alennuskoodin arvo vähennetään ostoskorin loppusummasta ennen tilauksen maksamista.)

 

Koristetyynyt

 

Muita kankaanpainanta-aiheisia juttujamme ovat olleet mm.:

Itse tehdyt unikaverit (Itse tehty unikaveri – ohjeet superihanaan DIY-projektiin, 19.10.2016)

Kangaskassit (Isänpäivä kortti täynnä rakkautta ja kosketusta, 27.10.2016)

Pienet pussukat (DIY-joulukalenteri, 24.11.2015)

 

Mukavia taidehetkiä!

– Johanna

 

P.S. Parissa kuvassa näkyvä matto on meidän uusi, ihana Comfort Silver -mattomme Catalinasta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!