Satukirja leipomisesta

Tänään leivotaan! Uusi lastenkirja innostaa muffinssien tekoon

”Tää on tosi hyvä kirja! Sen ansiosta saatiin muffinsseja!”

Tällä kertaa pienten poikieni kirja-arvostelu ei taida nojata ensisijaisesti taidokkaaseen sanankäyttöön, kiehtovaan tarinaan tai hauskaan kuvitukseen. Nyt pääpaino on makuaistin hellimisessä.

Karisto julkaisi syksyllä Niilo leipoo -nimisen lastenkirjan. Tämän kirjan innoittama meilläkin alettiin välittömästi leipoa mustikkamuffinsseja. Tai muhkuroita, niin kuin Niilo sanoo.

 

Satukirja leipomisesta

Tekemisen iloa

Niilo leipoo on toinen osa uutta, Aira Savisaaren kirjoittamaa ja Hannamari Ruohosen kuvittamaa Niilo-sarjaa. Tarina alkaa sillä, että Niilo-poikaa alkaa KA-KUT-TAA. (Ja tokihan poikiani huvittaa, kun Niilon isä luulee olevan kiire vessaan…)

Isä ja poika alkavat leipoa muhkuroita yhdessä naapurin Hilla-tytön kanssa. Innostuneet pikku leipurit rikkovat kananmunia, mittaavat jauhoja ja vatkaavat niin, että roiskuu. Suut ovat hymyssä, eikä isääkään haittaa, vaikka kuorenpaloja pitää onkia lasista ja jauhosadetta pöllyää kaikkialle.

Leipominen on kivaa, ja kirja välittää tätä tunnelmaa onnistuneesti. Se kannustaa nauttimaan tekemisestä ja iloitsemaan omien kätösten tuotoksista. On myös ihanaa, että Niilon isä antaa lasten riemuita. Ja voi, miten hyvin toimii sekin, kun isä alkaa ohjailla pieniä siivousrobotteja television kaukosäätimellä. 🙂

 

Niilo ja pojat leipoo

Pojat leipoo

Meillä lapset ovat innokkaita leipureita, ja Niilo leipoo -kirja toimi heidän kohdallaan loistavasti. Kaikki kolme poikaani kuuntelivat uutta kirjaa innoissaan, ja jokainen halusi päästä välittömästi testaamaan kirjan lopussa olevaa muhkurareseptiä.

 

Niilo leipoo -kirja innosti leipomaan

 

Kaapeistamme löytyi onneksi tarvittavat aineet, ja ihan sattumalta jopa puna-valkoraitaisia muffinssivuokia – ihan niin kuin kirjassa (!).

Taikina oli hyvää ja valmiit muffinssitkin ihan muhkuroita. Liekö muhkuraisuus ollut tarkoitus? Vai olisikohan sittenkin pitänyt vatkata munista ja sokerista vielä tiukempi vaahto? Tai olla käyttämättä jäisiä mustikoita? Tai antaa muffinssien olla uunissa suosilla tupla-aika…?

Hyviä ne olivat, mutta ensi kerralla taidetaan leipoa jotain muuta. Ehkäpä käärmetorttua, niin kuin Niilonkin isä ehdotti…

 

Muhkuroita eli muffinsseja

 

Jos haluat itsekin päästä lukemaan ko. kirjaa ja leipomaan lasten kanssa Niilon muhkuroita, voit tilata Niilo leipoo -kirjan Adlibrikseltä nyt 19,10 eurolla (mainoslinkki). (Esim. Suomalaisessa kirjakaupassa hinta on tällä hetkellä 27,95 €.)

 

Tilaa tästä: Aira Savisaari ja Hannamari Ruohonen: Niilo leipoo (Karisto 2016)

 

Herkkuhetkiä!

– Johanna

 

Kirja on saatu kustantajalta.

Juttu sisältää mainoslinkkejä.

 

Aira Savisaari ja Hannamari Ruohonen: Niilo leipoo

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa