Ehkä maailman parhaimmat karttakirjat ovat tässä: Tärkeitä karttoja seikkailijoille ja haaveilijoille (Nemo 2016) ja Suuri karttakirja (Nemo 2014). Jälkimmäinen hurmaa estetiikallaan, ensimmäinen keskittymällä maapallon jännittävimpiin arvoituksiin.

Meidän poikiemme matka maailman ympäri on juuri alkanut. Tuletteko mukaan?

 

Karttakirjoja lapsille

Karttakirjojen innoittama nojatuolimatkalle maailman ympäri

Nämä Kustannusosakeyhtiö Nemon julkaisemat lasten karttakirjat ovat aarteita. Ne ovat kookkaita, kauniita ja täynnä mielenkiintoista sisältöä. Ne ovat juuri sellaisia, jotka saavat pienet seikkailijanalut uppoutumaan maailman ihmeisiin – ja samalla äidinkin ihastelemaan.

Näiden kirjojen avulla päätin lähteä lasteni kanssa maailmanympärimatkalle – kotisohvalla fiilistellen.

Päätimme valita joka kuukausi ainakin yhden valtion tai paikan ja tutkailla kulloistakin kohdettamme monin tavoin: askarrellan, kokkaillen, lukien ja vaikkapa omia, vanhoja reissukuviamme katsellen. Vinkkejä ja ideoita on siis tulossa, tervetuloa seikkailuun!

 

Suuri karttakirja (Nemo 2014)

Uskomaton taideteos parin vuoden takaa

Toinen näistä ylistämistäni lasten karttakirjoista on puolalaisten Aleksandra Mizielińskan ja Daniel Mizielińskin Suuri karttakirja. Se on i-h-a-n-a. Moni on varmaan ehtinyt törmätä tähän vuonna 2014 julkaistuun kirjaan jo useaankin otteeseen (minä mukaan lukien). Tästä huolimatta se ansaitsee paikkansa tulla nostetuksi esiin jälleen kerran.

Kirjassa esitellään maita ja maanosia monin, murretusti sävytetyin piirroskuvin. Sen sivuille on upotettu kustakin maasta perustiedot. Lisäksi kirjan aukeamat on täytetty moninaisella määrällä kuvia ja yksinkertaisia, kuvat nimeäviä tekstejä.

Suuri karttakirja houkuttelee lukijansa uppoutumaan tutkimusretkelle. Mitä kaikkea eri maista löytyykään? Mitä ihmettä eri puolella maailmaa esiintyykään? Minkälaisia tapoja on missäkin paikassa? Entä ruokia? Eläimiä? Ihmisiä?

Tutkittavaa riittää. Ja vähäinen tekstin määrä mahdollistaa myös pienten lasten keskittymisen teoksen pariin pitkäksikin aikaa. Suosittelen – ihan jo pelkästään sen perusteella, miltä tämä kirja näyttää.

 

Ihastuttava karttakirja lapsille

Syksyn uutuus johdattaa seikkailulle maailman jännittävimpiin paikkoihin

Toinen hienoista karttakirjoista on viime syksynä ilmestynyt, ruotsalaisen Sarah Sheppardin kirjoittama ja kuvittama Tärkeitä karttoja seikkailijoille ja haaveilijoille.

Vaikka tämäkin kirja on visuaalisesti viehättävä, ei se kilpaile Suuren karttakirjan kanssa estetiikallaan. Tämän kirjan suurin vahvuus on sisältö. Se on mitä mielenkiintoisin matkaopas maailman jännittävimpiin paikkoihin. Se on ihan mieletön paketti, jonka avulla pääsee tutustumaan merirosvoihin ja myrkyllisiin eläimiin, jalokiviin ja löytöretkeilijöihin, syvänmeren hautoihin ja tulivuoriin, jne, jne.

 

Karttakirja pienille seikkailijoille ja haaveilijoille

 

Missä on ihan oikea Afrikan tähti? Entä mikä on lumimies Jeti? Tai maailman myrkyllisin eläin? Entä vaarallisin? Onko merirosvoja vielä olemassa? Mikä on Kuollutmeri? Tai Mariaanien hauta? Mitä tarkoittaa se, että maapallo on kuin palapeli? Entä mitä eroa on magmalla ja laavalla?

Tämä karttakirja on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia vastauksia. Se vie niin pienen kuin suurenkin lukijansa todellisiin seikkailuihin – ja opettaa samalla valtavan paljon omasta maapallostamme. En keksi mitään, mikä voisi kiinnostaa pieniä poikiani enemmän kuin tämä kirja.

Niin, ja liput! Molemmat näistä karttakirjoista esittelevät maailman liput. Ja niistähän lapseni ovat myös ihan valtavan kiinnostuneita. Miten teillä? Kiinnostavatko liput, maat tai maailman ihmeet?

 

Suuri karttakirja ja liput

Mistä?

Nämä karttakirjat näyttävät olevan ainakin tällä hetkellä edullisimmin myynnissä Adlibriksellä. Alla olevien mainoslinkkien kautta voit tutustua niihin lisää ja halutessasi myös tilata ne:

Aleksandra Mizielińska & Daniel Mizieliński: Suuri karttakirja (Nemo 2014), 22,20 €

Sarah Sheppard: Karttoja seikkailijoille ja haaveilijoille (Nemo 2016), nyt tarjouksessa 9,90 € (norm. 18,50 €)

Omat kappaleemme on saatu kustantajalta.

Hurmaavia seikkailuja!

– Johanna

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Seikkailu alkakoon! Lasten karttakirjat kuljettavat lukijansa ympäri maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *