Siitä on yhdeksän vuotta, kun me ostimme elämämme ensimmäisen ison maalauksen, Marjatta Holman Rakenteilla -teoksen (ks. kuva jutun lopusta). Ostopaikka oli Taidemaalariliiton jokakeväinen teosvälitys Kaapelitehtaalla.

Nyt tämä samainen tapahtuma on parhaillaan taas käynnissä!

 

Taidemaalariliiton teosvälitys
Taidemaalariliiton teosvälitys Kaapelitehtaalla 11.-19.3.2017

Oma, oikea ja ensimmäinen

Holman Rakenteilla-maalaus vetosi meihin mm. abstraktiudellaan ja värimaailmallaan. Kuljetimme sen Kaapelitehtaalta kotiin, ja muutama kuukausi myöhemmin se pääsi paraatipaikalle myös uudessa, ihanassa, yhteisessä kodissamme. Se pääsi komeilemaan Glorian Kodin sivuille ja näkemään lukuisia illanistujaisia lauttasaarelaisessa kolmiossamme.

Se toimi myös jokakeväisenä innoittajanamme vierailla vuosi toisensa jälkeen Taidemaalariliiton teosvälityksessä Helsingin Kaapelitehtaalla. (Myös sinä keväänä, kun muut taidenäyttelykokemuksemme jäivät minimiin.)

Nyt tämä maalaus on päässyt osaksi espoolaista omakotitaloa ja vauhdikasta lapsiperhearkeamme. Se on saanut rinnalleen uusia maalauksia ja nähnyt, miten pienet poikamme ammentavat siitä inspiraatiota omiin ”taideteoksiinsa”.

 

Taidemaalariliiton teosvälitys
Pojat Taidemaalariliiton teosvälityksessä

Teosvälitys Kaapelilla sunnuntaihin asti

Helsingin Ruoholahdessa, Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa, on nyt sunnuntaihin asti siis käynnissä tämä jokakeväinen myyntinäyttely (11.-19.3.2017). Me vierailimme siellä eilen.

Minä rakastan tätä tapahtumaa. Se tarjoaa mahdollisuuden nähdä satojen Taidemaalariliittoon kuuluvien ammattitaiteilijoiden uusia maalauksia yhdessä paikassa. Se antaa tilaisuuden päästä kokemaan nykytaidetta laidasta laitaan, poimimaan omia suosikkejaan, tutustumaan uusiin tuttavuuksiin jne.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita. Ja halutessaan taideteoksen voi ostaa Kaapelilta suoraan mukaansa – myös korottomalla osamaksulla.

 

Eliisa Tuisku Taidemaalariliiton teosvälityksessä
Taidemaalariliiton teosvälitys 2017 / Eliisa Tuisku: Lifted

Omaan kotiin?

Muistan yhä sen kutkuttavan toiveikkaan fiiliksen, jota tunsimme kävellessämme muutamia vuosia sitten Lauttasaaren sillan yli Kaapelille. Löytyiskö jälleen jotain sopivaa juuri meille? Jotain joka sykähdyttäisi? Koskettaisi? Saisi aikaan sen tunteen, että juuri tämä teos kuuluu meidän kotiimme? Jotain sopivan kokoista? Sopivan hintaista?

Eilen sen sijaan päällimmäisenä ajatuksenamme oli koko perheen iloinen kokemus taiteen parissa. Mikä olisi kenenkin suosikkiteos? Mikä herättäisi keskustelua? Mikä naurattaisi? Mikä ihmetyttäisi?

 

Jouni Toni: Beach / Taidemaalariliiton teosvälitys
Taidemaalariliiton teosvälitys 2017 / Jouni Toni: Beach

 

Inspiraatiota lasten taiteeseen

Aika ajoin kuulee kliseisen ymmärtämättömiä kommentteja siitä, että monet nykytaideteokset näyttävät pienten lasten tekemiltä. Meille tästä ajatuksesta on tullut konkretiaa. Me haemme näyttelyistä inspiraatiota, poimimme ideoita siitä, miten voisimme toteuttaa upeita teoksia yhdessä alle kouluikäisten lastemme kanssa.

Koettaisimmekohan tällä viikolla leikata paperista kollaaseja Jouni Tonin tai Eliisa Tuiskun hengessä? Tai kokeilla vanhojen, rikkinäisten vaatteiden hyödyntämistä Ilkka Palosaaren tai Sini Hodjun tavoin?

 

Taidemaalariliiton teosvälitys
Taidemaalariliiton teosvälitys 2017 / mm. Ilkka Palosaari: Siipirikko ja Kuokkavieras

 

Sini Hodju: Tilkkutyynystä 1 ja 2 / Taidemaalariliiton teosvälitys
Taidemaalariliiton teosvälitys Kaapelitehtaalla 11.-19.3.2017 / Sini Hodju: Tilkkutyynystä 1 ja 2

 

Vai pitäisiköhän sittenkin vielä palata Kaapelille ja hankkia joku näistä ihan oikeista, ammattitaiteilijoiden maalaamista taideteoksista lastenhuoneen seinälle…? Tämä viikko olisi aikaa.

 

Heli Kuparinen: Lajonsa Viimeinen / Taidemaalariliiton Teosvälitys
Taidemaalariliiton teosvälitys 2017 / Heli Kuparinen: Lajinsa viimeinen

 

Tässä alla ovat vielä kuvat ihkaensimmäisestä maalauksestamme entisessä Lauttasaaren kodissamme (Glorian Koti, joulukuu 2009) sekä nykyisellä paikallaan (kuvattu viime viikon koristetyynyjuttuani varten).

 

Marjatta Holma: Rakenteilla
Marjatta Holma: Rakenteilla (Glorian Koti, joulukuu 2009)

 

Marjatta Holman maalaus olohuoneessamme
Marjatta Holma: Rakenteilla / nykyinen olohuoneemme

 

 

Taidemaalariliiton teosvälitys 11.-19.3.2017, Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1 C, Helsinki, avoinna ma-pe 12-18, la-su 11-17

Samaan aikaan Kaapelitehtaalla on käynnissä myös mm. Ornamon Teosmyynti.

 

Hyviä taidehetkiä – ja ehkäpä myös hankintoja!

– Johanna

 

Lisäys 2/2018: Lue myös yleisemmin taiteen ostamista käsittelevä juttuni Taidetta kotiin – miten, mistä ja millä hintaa?.

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

1 thought on “Oikeaa taidetta kotiin? Teosvälitys parhaillaan Kaapelilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *