Tee se itse -kaulakoru

Uniikki ja näyttävä DIY-kaulakoru isoista massapalloista

Tässä uusi, uniikki kaulakoruni, jonka rinnalla aidot helmet ja timantitkin kalpenevat!

Neljä- ja kuusivuotiaat poikani maalasivat minulle massapalloista näyttävät, tyylikkäät ja ainutlaatuisen upeat helmet. Kiitos, olen otettu.

 

Tee se itse -kaulakoru

Joulupalloista juhlakoruksi

Helmiaskartelu sai alkunsa joululta jääneistä massapalloista (ks. Joulupallo-juttu). Näihin palloihin maalattiin tasainen pinta hopeanvärisellä Redimix-pullovärillä, ja kuivuneeseen maalipintaan pursotettiin ja pyöriteltiin mustia ja valkoisia tehostevärejä. Osa palloista sai kuviot suoraan värituubista. Osaan pojat tekivät koristekuvioita pyörittelemällä palloja suojapaperille tippuneessa maalissa.

Maalauksen ja kuivumisen ajaksi pallot oli kiinnitetty puisiin grillitikkuihin, ja kuivumisen ajan tikut saivat seistä pystyssä pahvilaatikon pohjaan painettuina.

Kun maali oli kuivunut, tikut poistettiin ja massapallojen läpi pujotettiin musta, vahapintainen puuvillanyöri. Pujotuksessa käytettiin apuna niin äitiä, isoa neulaa kuin grillitikun työntövoimaakin… Lopuksi nauhaan solmittiin rusetti ja uniikki koru oli valmis. 🙂

 

Syntymässä kaulakoru

Tarvikkeet ja ohjeet

Tässä vielä tiivistetysti personaalliseen kaulakoruun tarvittavat tarvikkeet ja työvaiheet.

Tarvikkeet:

 

Syntymässä DIY-kaulakoru

 

Toteutus:

 1. Työnnä massapallojen reikiin grillitikut.
 2. Maalaa pallot hopeisella maalilla.
 3. Paina tikut tyhjän pahvilaatikon (tai munakennon tms.) pohjaan ja anna maalin kuivua.
 4. Pursota kuivuneen maalin pintaan kuvioita.
 5. Voit myös kaataa maalia / maaleja esim. lautaselle ja pyöritellä palloja siinä.
 6. Anna maalin kuivua.
 7. Pujota pallojen läpi nyöri tai nauha esim. terävän neulan avulla. (Voit koittaa helpottaa pujotusta ja suurentaa reikää esim. grillitikulla, piikillä tms.)
 8. Leikkaa nauha sopivan mittaiseksi ja solmi nauha kauniiksi rusetiksi.
 9. Upea, uniikki koru on valmis!

 

kaulakoru massapalloista

 

Ihastuin näihin uusiin, kookkaisiin helmiini niin valtavan paljon, että meiltä taitaa lähteä pika puoliin tilaus uusista massapalloista… Kenties kevään juhlissa kaulaani koristavat pidemmätkin helmet? Ja ehkäpä vaihteeksi raikkaat kesävärit? Ja on hyvinkin mahdollista, että tässä on malli myös iso- ja isoisoäitien tuleviin äitienpäivälahjoihin… 🙂

 

– Johanna

 

P.S. Muistathan, että Taidekodin lukijat saavat Konsta Shopin taide- ja askartelutarvikkeista 5 €:n ALENNUKSEN kaikista yli 50 €:n ostoksista koodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUKSEN yli 90 €:n ostoksista koodilla TAIDEKOTI10.

Alennuskoodit ovat voimassa 30.4.2017 saakka ja ne saa hyödynnettyä syöttämällä koodin sille varattuun kenttään tilauskohdassa 3 (eli Tarkastele tilausta). Koodi aktivoituu painamalla kentän vieressä olevaa plus-merkkiä (tai Enter-näppäintä). Kannattaa myös tarkistaa, e­ttä alennuskoodin arvo vähennetään ostoskorin loppusummasta ennen tilauksen maksamista.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

3 Comments

 1. Suvi / Konsta Shop

  Ihana idea! Vielä vinkkinä viimeistelyyn; suojaa lopuksi pallot vernissalla, liimalakalla tai jollain muulla vastaavalla askartelulakalla, jotta saat pinnasta kestävämmän 😉 Pullopeitevärit, niin Redimix kuin Ikean versiokin, kun ovat vesiliukoisia myös kuivuttuaan, joten lakkakerros auttaisi suojaamaan vaateet. Ja ehkäpä jopa estäisi sen, että maali alkaisi ajansaatossa rapisemaan pois.

Vastaa