Se on keltainen puutalo Tampereen Pispalassa. Vanha VPK:n talo. Puiden oksat ovat kauniissa huurteessa ja linnuille on laitettu lyhteitä. Nousemme muutaman portaan ja avaamme oven, jota koristaa vihreä joulukranssi. Vastassa on lämpöä huokuva teatterinjohtaja, joka toivottaa jokaisen tulijan tervetulleeksi – ja kehottaa jättämään kengät eteiseen.

On aina niin ihanaa nähdä uusi teatteri, uusi paikka – sellainen uusi ympäristö, jossa sadut saavat elää ja mielikuvitus tanssia. Me olemme nyt tulleet elämämme ensimmäistä kertaa Teatteri Mukamakseen.

 

Teatteri Mukamas - ammattinukketeatteri Tampereella

Koko Suomea kiertävä ammattinukketeatteri

Kyseessä on vuonna 1979 perustettu ammattinukketeatteri, jonka kotinäyttämö on Tampereella, mutta jonka kiertuetoiminta kattaa koko Suomen.

Vuonna 2016 Mukamaksella on ollut yhteensä jo yli 250 näytöstä. Tänään omalla kotinäyttämöllä on vuorossa Jouluyö, viehättävä nukketeatteriesitys perinteisestä joulukuvaelmasta.

 

Teatteri Mukamas Tampereen Pispalassa

Perinteinen joulukuvaelma nukketeatteriesityksenä

Tätä tarinaa Marian, Joosefin ja pienen aasin matkasta kohti Beetlehemiä on esitetty Mukamaksessa jo 20 vuotta. Tänään me pääsemme kokemaan rauhoittavan hetken ja muistuttamaan mieliimme, mikä joulussa onkaan tärkeintä.

Esitys on kaunis, tunnelmallinen ja rauhallinen. Se on toteutettu nukkejen ja kertojaäänen kautta, akustista musiikkia hyödyntäen. Se on klassisen kristillinen kertomus siitä, miten Jeesus syntyi tähän maailmaan. Samalla se on kiehtova tarina, jonka äärellä toivoisi ihan jokaisen voivan pysähtyä hengähtämään joulukiireidensä keskellä – joka vuosi.

Ei ole väliä, kuuluuko kirkkoon vai ei. Tämä on joulurauhaa. Tämä on ihanuutta. Tämä on aivan täydellinen tapa päästä sisälle joulun klassiseen ihmemaahan.

 

Teatteri Mukamas / Jouluyö

 

Kun poistumme teatterisalista, saamme nauttia vielä joulupuurot yhdessä muun yleisön kanssa. Kyseessä on erityinen Jouluyön 20-vuotistarjoilu neljäntenä adventtisunnuntaina.

Kiitos Mukamas! Mikä ihana kokemus! Mikä ihana ympäristö! Mikä ihana vastaanotto! Mikä ihana teatteri! Koko joulumatkamme Tampereelle tuntuu entistä täydellisemmältä.

 

Teatteri Mukamas / kahvio

Kaksi ensi-iltaa ja monia muita esityksiä

Jos satut olemaan tänä keskiviikkona (21.12.2016) Tampereen suunnalla, on vielä klo 18 mahdollista nähdä tuo kaunis Jouluyö. Mutta tulossa on myös paljon muuta. Helmikuussa Mukamaksen kotinäyttämöllä esitetään yli 3-vuotiaille suunnattu Kehrää kehrää (9.-11.2.2017) ja 2-vuotiaillekin sopiva Kolme kiliä (21.-25.2.2017).

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on koko perheen leikkisä ja musiikin täyttämä Nallen retkilaukku. Kantaesityksensä tämä laulumatka saa keskiviikkona 1.3.2017 ja esityksiä on omalla näyttämöllä myös 2., 3. ja 4.3.2017.

Toinen ensi-ilta on 0-3-vuotiaille suunnattu Satuvarjon alla: Pikku-Siili. Tämän vauvateatteriesityksen kantaesitys on lauantaina 22.4., ja siitä on useita esityksiä myös omalla Pispalan näyttämöllä huhti-toukukuussa.

Huhtikuussa esitetään myös Pupun kevät -pääsiäistarinaa (yli 2-vuotiaille, 4.-15.4.2017) ja toukokuussa koululaisille suunnattua Kotiläksyä (3.-6.5.2017).

Oman, viime sunnuntaisen kokemuksemme perusteella haluaisin päästä näkemään nämä kaikki!

 

Teatteri Mukamas / kahvio

Kursseja, leirejä ja hauskoja erityispäiviä

Mutta tarjolla on vielä muutakin: Teatterikursseja 8-12-vuotiaille (4.-5.2., 18.-19.2., 25.-26.3.) ja kesän Teatterileiri 7-12-vuotiaille (12.-16.6.).

Ja esimerkiksi lauantaina 4.3. vietetään Lastenteatteripäivän brunssia klo 10! (Nallen retkilaukku -esitys + brunssi, yhteensä 13,50 / lapset ja 23,50 / aikuiset)

Ja lauantaina 13.5. klo 10.00-12.00 Teatteri Mukamaksen pihapiiri täyttyy Kekkeripäivästä ja koko perheen iloisesta meiningistä makkaranpaistoineen, ilmapalloineen, yllätysohjelmineen ja leikkimielisine kilpailuineen.

Taidan alkaa heti suunnitella uutta Tampereen retkeä viimeistään keväälle! 😉

 

 

Teatteri Mukamas

 

Mutta nyt meidänkin perheemme ja koko Taidekoti hiljenee joulun viettoon. Valtavan ihanaa joulua! Suuret kiitokset, että olet ollut mukana seuraamassa Taidekotia, nähdään taas viimeistään ensi vuoden alussa!

 

Lue lisää Tampereen matkastamme:

Mistä syntyy lapsiperheen täydellinen Tampere-matka? (osa 1)

Seikkailu Mauri Kunnaksen satumaailmassa (Tampere, osa 2)

 

Juttu on toteutettu yhteistyössä Teatteri Mukamaksen ja Visit Tampereen kanssa, mutta kaikki kirjoittamani perustuu omiin, aitoihin kokemuksiimme ja mielipiteisiimme.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

2 thoughts on “Voiko ihanampaa paikkaa ollakaan? (Tampere, osa 3)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *