Ilotulitusraketteja

3 tapaa maalata ilotulitusraketteja (+ pari bonusta)

Kotimme on ollut viime päivät todellisena sairastupana, mutta pikkuhiljaa kaikki alkaa näyttää taas paremmalta, ja tänään onnistuimme fiilistelemään hitusen jo tulevaa vuodenvaihdettakin – tavalla, joka ei pelota arintakaan koiraa tai metsän eläintä.

Maalasimme kahden nuorimmaiseni kanssa ilotulitusraketteja hyödyntämällä tiskiharjaa, talouspaperirullaa ja perunasta tehtyjä tähtileimasimia. Ja pojat innostuivat lisäämään teoksiinsa myös kimalletta ja suoraan purkista pursotettuja maalivanoja…

 

Ilotulitusraketteja

3 tapaa maalata ilotulitusraketteja

Ilotulitusraketteja kolmella tavalla

Tapa 1: Räiskeitä tiskiharjalla

Yksi testaamistamme maalaustavoista oli tiskiharjan hyödyntäminen. Kaadoin maalia laakealle lautaselle, kastoimme tiskiharjan maaliin ja töpötimme sillä räiskettä mustaan paperiin.

 

Ilotulitusraketteja tiskiharjalla

Tapa 2: Raketteja talous- tai wc-paperirullalla

Toinen tapamme tehdä ilotulitusraketteja oli talouspaperirullan käyttäminen. Hyödynsimme tässä samaa ajatusta, jota olimme käyttäneet halloweenin aikoihin tehdessämme hauskoja hämähäkkejä: Puolitin talouspaperirullan ja leikkasin sen toisen reunan kapeiksi soiroiksi. Soirot kastettiin maaliin ja painettiin mustaan paperiin. (Saman olisi voinut tietysti tehdä myös vessapaperirullalla.)

 

Ilotulitusraketteja talouspaperirullalla

Tapa 3: Tähtiä perunaleimasimella

Kolmas tapamme luoda vuodenvaihteen tähtisadetta oli tähtien painaminen klassisilla perunaleimasimilla. Halkaisin perunan pitkittäin puoliksi, painoin metallisen piparkakkumuotin sileään pintaan ja kaiversin muotin ulkopuolelle jääneet perunat pois. Teimme kaksi leimasinta kahdella erikokoisella tähtimuotilla.

 

Ilotulitusraketteja perunaleimasimella

Bonukset: Kimalteet ja maalivanat

Edellisten tapojen lisäksi pojat innostuivat ripottelemaan ilotulituskuvioihinsa kimalletta ja lisäämään joukkoon myös pursotettuja maalijälkiä (Ikean hohde-/kimallemaaleilla). Ja kaikki tavat täyttivät sulassa sekamelskassa useita papereita… 🙂

 

Ilotulitusraketteja maalaamalla

Ilotulitusraketteja maalaamalla

 

Yksi hauska tapa maalata ilotulitusraketteja on myös maalarinteipin hyödyntäminen. Viime vuonna meillä syntyi rakettien kuvia mm. tätä tapaa hyödyntäen, ks. Hyvää uutta vuotta -juttu.

 

Ja seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa