Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä

Teatteria ihan pienille? Muutamia tärppejä ja LIPPUARVONTA

Pääkaupunkiseudulla on yli 3-vuotiaille lapsille tarjolla toinen toistaan hienompia teatteriesityksiä – niin paljon kuin kukin vaan pystyy katsomaan. Mutta missä ALLE kolmevuotias voi nähdä ikäisilleen suunnattua teatteria? Missä kaikkein pienimmät pääsevät kokemaan elävän esityksen taikaa?

Olen poiminut tähän juttuun muutamia kaikkein pienimmillekin sopivia teatteri- ja konserttitärppejä – ja lopussa on jouluinen LIPPUARVONTA!

(Jutun kuvat ovat Matej Povsen ottamia kuvia AEIOU:n Söhrynästä.)

 

AEIOU:n Söhrynä

Onko mitään tarjolla?

Esikoiseni pääsi jo vauvana useamman kerran teatterisaliin ja keskimmäisenikin sai aikoinaan hihkua riemusta vauvateatterin parissa. Sen sijaan kuopukseni ei tainnut ehtiä kokea vauvavuotenaan yhtäkään ihan oikeaa teatteriesitystä. Eikä hän vielä kaksivuotiaanakaan ole päässyt nauttimaan kovinkaan monesta ikäisilleen suunnatusta esityksestä. Miksei?

Taustalla on toki osittain oma perhetilanteemme ja arki kolmen alle kouluikäisen kanssa kaikkine touhuineen ja puuhineen. Mutta tästä huolimatta isommat käyvät teatterissakin lähes viikottain. Miksi sitten nuorimmaisemme kokemukset ovat jääneet muutamaan?

Yksi syy on se, että kuopukseni ei ole vielä osoittanut erityisen suurta kiinnostusta teatteriretkiä kohtaan. Suurin tekijä on kuitenkin ehdottomasti se, että useimpien lastenesitysten suositusikä on +3.

Jotain on onneksi kuitenkin tarjolla myös pienemmille. Tässä muutamia löytöjäni:

 

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä

AEIOU ja Satu Sopanen Espoon kulttuurikeskuksessa

Ensi viikon tiistaina 15.11.2016 klo 10 ja 15 Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolassa, saavat vauvatkin kokea ihanaa teatteria. Tuolloin kulttuurikeskuksen Louhisalissa saa Suomen ensi-iltansa Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä.

Olen nähnyt lasteni kanssa useamman AEIOU:n esityksen ja näkemäni perusteella voin suositella niitä lämpimästi! Mm. vuosi sitten kuopuksenikin pääsi kokemaan hauskan Pää alas – jalat ylös! -esityksen ja keväällä vuorossa oli ihastuttava SINÄ ja MINÄ.

On siis selvää, että istumme ensi tiistaina myös Söhrynän katsomossa. Kyseessä on sanaton, visuaalinen tanssiteatteriesitys 0,5-6-vuotiaille. Se on noin puoli tuntia kestävä, leikkisä kuvaus kehokuvan synnystä: siitä, miten lapsi näkee itsensä eri kehitysvaiheissa.

Söhrynän lisäksi kuopukseni teatterikalenterissa on jo sunnuntaina 27.11. klo 15 Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin Tontun salaisuus -konsertti samaisessa kulttuurikeskuksessa. Ja sunnuntaina 4.12. klo 14 ja 17 olisi Espoon Tapiolassa mahdollista päästä laulamaan myös Ti-Ti Nallen kanssa.

 

 Teatteria ihan pienille

Nukketeatteri Sampo Helsingin keskustassa

Nukketeatteri Sampo Helsingin keskustassa, Erottajankadulla, tarjoaa muun ohjelmistonsa ohella useitakin suhteellisen lyhyitä esityksiä, jotka sopivat kaiken ikäisille. Nyt joulua ennen on koettavissa kolme kaunista jouluesitystä: Yllätyslahja ystävälle, Ihana joulu ja Joulu tulla jollottaa.

Kaikki kolme lastani näkivät viime jouluna Joulu tulla jollottaa -konsertin (45 min.), ja tänä vuonna taidan eläytyä kuopukseni kanssa lämminhenkiseen tarinaan eläinten joulusta ja ystävyydestä (Yllätyslahja ystävälle, 35  min.).

 

Apinatarha ja Ilmiö Pikku-Aurorassa

Myös espoolaisessa lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa esitetään paljon kaikenikäisille sopivaa teatteria. Mm. lauantaina 19.11. klo 10 ja 12 Pikku-Auroraan saapuu Taideosuuskunta Apinatarhan kaksikielinen Missä asuu Onni? / Var bor Onni?.

Tässä hyväntuulisessa koko perheen esityksessä Onni-kissa seikkailee maailman ääriin tanssien, laulaen ja mustikkapiirakan tuoksuista tarinaa kertoen. (kesto 45 min., liput 4 €)

Erityisesti arkiaamuisin Pikku-Aurorasta löytyy vaikka mitä myös kaikkein pienimmille, mutta lisäksi esimerkiksi torstaina 15.12. pääsee myös illalla klo 18 katsomaan Teatteri Ilmiön Riimipuu on rakennettu -esitystä. Tämä on 1-6-vuotiaille suunnattu, 35 minuutin mittainen riemukas esitys, joka ilottelee joulun ilmiöillä musiikin, klovnerian ja loppusointujen keinoin.

 

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä

Piip ja Tuut Annantalossa

Helsingin keskustassa sijaitsevassa Annantalossa esiintyyy lauantaina 19.11. ja 26.11. klo 12 ja 14 virolainen Piip ja Tuut -teatteri. Heidän Piip ja Tuut piparkakkukeittiössä -esityksessään kokataan, lauletaan ja tehdään klovnitemppuja.

Muutenkin kannattaa ehdottomasti tarkistaa kulttuurikeskusten ohjelmisto! Niissä monet kiertueteatterit esittävät omaa, usein pienillekin sopivaa ohjelmistoaan. (Poimi linkit pääkaupunkiseudun kulttuurikeskuksiin esim. Kulttuurikeskukset – mikä ihana rikkaus! -jutustani.)

 

Mukamas Tampereella

Myös tamperelainen Teatteri Mukamas on yksi niitä harvoja teattereita, joiden vakiohjelmistossa on myös alle kolmevuotiaille suunnattuja esityksiä. Tarjolla on niin vauvateatteria kuin 2-vuotiaidenkin esityksiä (mutta myös isompien esityksiä).

Seuraavaksi ihan pienetkin lapset pääsevät näkemään heidän kotinäyttämölläänkin koko perheen Joulu on jo ovella -esityksen. Tämä on kuvitettu joulukonsertti, jossa lasten iloiset joululaulut johdattelevat joulutunnelmaan (n. 35 min.).

 

Teatteria ihan pienille

ARVONTA!!!

Jos tiedät jonkun muun ihan pienille soveltuvan esityksen, olisi ihana kuulla tästä – ja kertoa siitä toisillekin!

Jos olet ylipäätään kiinnostunut viemään ihan pienenkin lapsen teatteriin tai konserttiin, kannattaa lukea myös vuoden takainen vinkkijuttuni: Onnistunutta teatterikokemusta etsimässä.

Jos taas haluat päästä lapsesi kanssa virittäytymään ihanaan joulutunnelmaan, kannattaa osallistua LIPPUARVONTAAN!

Taidekoti arpoo yhdessä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa yhdelle voittajalle kaksi (2) lippua Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin Tontun salaisuus -konserttiin sunnuntaina 27.11.2016 klo 15 Espoon kulttuurikeskukseen.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä juttua alla olevaan kommenttikenttään. (Kommentoida voi mitä tahansa.) Arvonta suoritetaan kaikkien kommentoijien kesken maanantaina 21.11. klo 9.00. Voitosta ilmoitetaan sähköpostitse ja fyysiset liput toimitetaan postitse voittajan kotiosoitteeseen.

Esityksen kesto on noin 45 min. ja lippujen arvo 10 € /kpl.

Onnea arvontaan! Ja ihania hetkiä lastenesitysten parissa!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

22 Comments

 1. Irina Holmberg

  Hyviä vinkkejä, kiitos! Täällä kaksi pian kaksi- vuotiasta, jotka varmasti tykkäisivät päästä ensi kertaa teatteriin.

 2. Sanna

  Meillä olisi 1v ja 3v, joilla vielä varsin rajalliset teatterikokemukset ja innolla arvontaan nyt mukaan!

 3. Liz ja vauva

  Maksaako vauva lippu ”Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä Espoon kulttuurikeskuksessa”? Lippu.fi myyvät vain peruslippu… Eli jos vauvamme joka on 10 kk ja me vanhemmat menään niin pitäisiko ostaa 2 vai 3 peruslippuja? kun siellä ei ole lapsilippua myynissä… ??? ja kiitos tiedosta!

  1. taidekoti

   Hei, kiitos paljon hyvästä kysymyksestä! Olisin luullut, että kaikki tarvitsevat oman lipun, mutta kulttuurikeskuksessakaan ei asiaa osattu varmistaa (näin lauantaina). Soitin kuitenkin myös Lippupisteeseen ja siellä sanottiin, että alle 1-vuotiaat pääsevät aikuisen kanssa ilmaiseksi. Näin ollen kaksi lippua pitäisi siis riittää! Kiitos, että toit asian esiin kysymykselläsi! Ja mukavaa teatterikokemusta!

 4. Jutta

  Onpa mukavia vinkkejä myös lomareissaajille. Olisipa Rovaniemelläkin pienimmille suunnattua teatteritaidetta ja musiikkitaidetta. Todella mahtava blogi.

  1. taidekoti

   Kiitos! 🙂 Täällä pääkaupunkiseudulla on kyllä tosiaan todella paljon kulttuuritarjontaa lapsillekin, kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös lomareissuilla.

 5. taidekoti

  Suuret kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille! Arvonta on suoritettu ja liput voitti Laura. (Hänelle on lähetetty asiasta sähköpostia). Ihanaa syksyn jatkoa kaikille!

  1. taidekoti

   Kiitos, että kommentoit, Annaleena! Huomasithan kuitenkin, että tämä juttu on vuodelta 2016, ja kaikki tapahtumat ovat olleet siis jo vuosi sitten! 🙂

Vastaa