Suomen Latu ja Tammi kutsuvat lapsiperheet retkelle luontoon. He ovat kehittäneet yhteistyössä uuden, koko perheen ulkoiluun kannustavan Muumipeikon retket –kirjasarjan. Sarjan ensimmäinen osa, Talviretki Pikku Myyn kanssa, on juuri ilmestynyt. Se kannustaa tutustumaan talviseen luontoon ja sen tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin. Kirjaan sisältyy retkivihko, jossa on lukuisia puuhaideoita ja tilaa myös omille luontohavainnoille.

 

Retkelle Muumien kanssa

Lähdetään retkelle!

Lapset rakastavat metsäretkiä, ja omienkin poikiemme mielestä ehkä ihan kaikkein parasta on päästä viikonloppuisin pitkille eväsretkille metsään. Saa juosta. Saa kiipeillä. Saa leikkiä. Saa tutkia. Saa nauttia. Saa ihailla. Saa olla yhdessä raittiissa ilmassa. Ja saa paistaa tikkupullia nuotiolla tai syödä eväsleipiä kannonnokassa.

Vaikka aiheesta ei olisikaan julkaistu lukuisia tutkimuksia, on ilmiselvää, että metsä tekee hyvää – niin lapsille kuin aikuisillekin. (Siitä huolimatta, vaikka esim. loska ja räntäsade eivät aina ihan hirmuisesti houkuttelisikaan…)

 

Kaunis talvitarina

Uusi Muumipeikon retket -kirjasarja tulee sisältämään neljä kirjaa retkivihkoineen: Talviretki Pikku Myyn kanssa, Kevätretki Muumimamman kanssa, Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa ja Syysretki Nipsun kanssa.

Ensimmäinen kirja, Talviretki Pikku Myyn kanssa, kertoo tarinan siitä, mitä tapahtuu, kun Muumipeikko herää kesken talviuniensa ja saa kosketuksen talven ihmeisiin. Hän tutustuu Pikku Myyn kanssa lumeen ja jäähän, mäenlaskuun ja hiihtämiseen, luisteluun ja esimerkiksi lumilyhtyihin.

Tarina pohjautuu Tove Janssonin kertomuksiin ja sen on käsikirjoittanut Katariina Heilala yhteistyössä Tammen ja Suomen Ladun kanssa. Kirjan kuvitus on Riina ja Sami Kaarlan, ja siinä on monia samoja elementtejä kuin muutama vuosi sitten ilmestyneessä pienempien lasten Muumipeikko herää -luukkukirjassa.

Talviretki-kirjassa kerrotaan talvesta ja monista siihen liittyvistä asioista. Samalla kirjan sivuilla esitettyjen kysymysten kautta johdatetaan lukijakin pohtimaan monia asioita: Mikä sinusta on hauskinta talvessa? Miten pukeudutaan, kun lähdetään talvella ulos? Miksi Hemuli on oikeassa, että liikunta ja ulkoileminen tekevät hyvää? Jne?

 

Retkelle Muumien kanssa

Tietoa, puuhaa ja tekemistä

Kirjan mukana tuleva retkivihko vie talvikokemukset vielä konkreettisemmalle tasolle. Se sisältää tietoa ja tekemisideoita, mutta myös perinteisiä puuhatehtäviä ja tilaa omille luontohavainnoille.

Vihko lähtee liikkeelle klassisista kerrospukeutumisohjeista ja kertoo erilaisista hiihtotekniikoista. Se paneutuu talven eläimiin ja kasveihin, retkieväisiin ja erilaisiin hippaleikkeihin. Siinä kerrotaan myös suksien ja sauvojen oikeat pituudet sekä annetaan ideoita eläinten jälkien tutkimiseen. Mukana on myös mm. ohjeita erilaisten jäälyhtyjen tekemiseen ja turvallisuusniksejä talviretkeilyyn.

Näillä vinkeillä on hyvä lähteä tulevaan talveen. Toivottavasti sääennusteet pitävät paikkansa ja jo ylihuomenna saadaan kunnolla lunta! 🙂

 

Retkelle Muumin kanssa

 

Talviretki Pikku Myyn kanssa, kuvitus: Riina ja Sami Kaarla, käsikirjoitus: Katariina Heilala / Kustannusosakeyhtiö Tammi yhteistyössä Suomen Latu ry:n kanssa, Tammi 2016

Kirjassa on mukana retkivihko ja vihkoa myydään myös erikseen.

Oma kirjamme ja retkivihkomme on saatu blogiyhteistyönä Tammelta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Retkelle Muumien kanssa! Mukana Tammi ja Suomen Latu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *