Isänpäivä on taas lähestymässä, ja meilläkin on mietitty, mitä isälle ja isoisille tänä vuonna askarreltaisiin. Tuleeko isänpäiväkorttiin auto tai kravatti? Omakuva tai jalanjälki? Vai sittenkin kukkia ja sydämiä?

Lopulliseksi valinnaksemme päätyivät kädenjäljillä painetut sydämet – jotka ovat täynnä rakkautta ja kosketusta (niin konkreettisesti kuin kuvaannollisestikin). Näissä sydämissä näkyvät jokaisen lapsemme kädenjäljet omina väreinään.

Korttien lisäksi painoimme isänpäivälahjoiksi klassiset kangaskassit – samaa sydänteemaa mukaillen.

 

Isänpäiväkortti

Isänpäiväkortti / kortteja ja kasseja

Tekstiilisormivärejä pienille lapsille

Vielä muutama viikko sitten, poikieni tehdessä omia pehmokavereitaan, en ollut tietoinen Konsta Shopissa myytävistä Muckin uusista tekstiilisormiväreistä. Nyt onneksi olen!

Halusin päästä testaamaan värejä heti, kun löysin ne netin väripaljoudesta, ja ilokseni saimme Konsta Shopilta mustan väripurkin blogini käyttöön. (Muut värit olivat tuolloin loppu varastosta.) Suuret kiitokset!

Kyseiset tekstiilisormivärit on tarkoitettu ihan pienillekin lapsille ja ne ovat läpäisseet poikkeuksellisen lukuisat ja ihan äärimmäisen tiukat turvallisuustestit. Aivan mahtavat värit siis!

Me päätimme painaa tällä tekstiilisormivärillä kangaskasseihin persoonalliset mutta samalla yksinkertaisen tyylikkäät sydänkuviot isälle ja kahdelle isoisälle.

(Nooh, kuvioiden tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä, mutta ainakin yrityksemme oli hyvä. Ja oman perheemme isi tykkää yleensä nimenomaan mustavalkoisuudesta… )

 

Isänpäiväkortti / kädenjäljet kangaskassiin

Sydänkassit painamalla

Mielestäni keksin oivallisen ajatuksen leikata kartonkiin sydämen muotoisen aukon ja antaa lasteni painaa kädenjälkiään tämän läpi.

Piirsin kartonkiin sydämen ison piparkakkumuotin avulla, leikkasin kuvion irti ja levitin lattialle ison muovisuojan. Laitoin kassien sisään paksut, väriä läpäisemättömät pahvit (jottei väri sotke kassin toistakin puolta) ja asetin sydänmuotin ensimmäisen kassin päälle.

Ajatuksenani oli, että kaikki poikani saisivat painaa kädenjälkiään jokaiseen kassiin (isälle ja kahdelle isoisälle), siten, että kaikissa kolmessa kassissa näkyisi siis jokaisen lapsemme kädenjälki – ihan konkreettisesti.

Päätin kuitenkin luopua tästä yhtaikaa toteutettavasta taiteilusta käytännön syistä. (Se, että vaaleassa kodissamme olisi samaan aikaan kolme pientä, riehaantunutta poikaa mustaa tekstiiliväriä käsissään, alkoi kuulostaa liian suurelta haasteelta…)

Koska en myöskään halunnut pitkittää painamisprosessiamme, levitin maalisudilla väriä yhden pojan käteen kerrallaan ja kukin lapsistani sai lopulta painaa yhden kassin vuorollaan ihan valmiiksi. Tämä oli helppo ratkaisu ja ns. käsikollaasit säästimme kortteihin.

Kuivunut maali silityskiinnitettiin kasseihin, ja lopputuloksista on kyllä hahmotettavissa sydänkuviot. Mutta ehkäpä jotain olisi sittenkin voinut tehdä toisin? Käyttää kenties useampaa väriä? Tai raikkaampaa väriä? Tai lisätä jotain? Reunustaa sydämet? Tai ehkä sittenkin täyttää koko kassi kädenjäljillä…?

 

Isänpäiväkortti / kädenjälkiä kasseissa

Sydämin koristeltu isänpäiväkortti

No, kasseista ei tullut ihan sitä, mitä olin kuvitellut, mutta seuraavaksi siirryimme tekemään kortteja. Ja näistä puolestaan tulikin ihan valtavan hienot! Ainakin omasta mielestämme. 🙂

Alun perin ajattelin, että painaisimme kortteihinkin sydänkuviot aukon läpi. Mutta koska kassit eivät onnistuneet ihan toivotulla tavalla, päätin vaihtaa tekniikkaa. Pojat saivat painaa kädenjälkiään A3-kokoisille kartongeille, joista leikkasimme sydänkuviot jälkikäteen.

Ensimmäisenä päivänä ensimmäinen poika painoi omia kädenjälkiään vihreällä värillä. Seuraavana päivänä (edellisen värin kuivuttua) toinen poika painoi omia kädenjälkiään samoihin kartonkeihin sinisellä värillä. Ja kolmantena päivänä kolmas poika täytti kartongit vielä omilla, keltaisilla kädenjäljillään.

 

Isänpäiväkortti / kädenjälkiä paperille

 

Tässä painamisessa käytimme ensimmäistä kertaan ihan valtavan ihanaksi osoittautuneita Muckin sormivärejä. Suosittelen! Myös nämä ovat uusia värejä Konsta Shopin valikoimissa. Ne ovat täydellisiä myös pienen lapsen aivan ensimmäisiksi sormiväreiksi – ja vaikkapa hienoksi joululahjapaketiksi!

(Kyllä, sain myös nämä värit Konsta Shopista ilmaiseksi testattavaksemme. Olen kuitenkin aidon vilpittömästi sitä mieltä, että ne ovat ihan parhaat sormivärit, joita olemme ikinä käyttäneet. Niiden sävyt ovat hienoja, koostumus hyvä, turvallisuus taattu jne.)

 

Isänpäiväkortti syntymässä

 

Kun kaikki lapsemme olivat painaneet kartonkeihin omat kädenjälkensä (ja kun ne olivat kuivuneet), piirsin kartonkeihin sydämet hyödyntämällä samaa muottia, jota käytimme kassien painamisessa. Leikkasimme sydämet ja piirsimme jämäpaloihin pienempiä sydämiä pienempien piparimuottien avulla.

Pojat liimasivat isot sydämet sinisestä kartongista taitettujen korttien etupuolelle ja pienemmät sydämet korttien sisäpuolelle. Lisäksi kortteihin kirjoitettiin onnittelutekstit. Ihania! Vai mitä mieltä olette? 🙂

 

Isänpäiväkortti

 

Onnea Isi! Onnea Vaari! Onnea Tuffa!

(Ja anteeksi, jos satuitte lukemaan tämän jutun jo nyt ja näitte näin etukäteen, mitä pojat ovat suunnitelleet antavansa teille reilun parin viikon päästä…)

 

Isänpäiväkortti ja -kassi

 

Tässä jutussa käytetyt värit, kassit ja korttien kartongit on saatu blogiyhteistyönä Konsta Shopilta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!