Muumien kirjajoulukalenteri – 24 luukullista satuja

2.11.2016 Kirjavinkit
Muumien joulukalenteri

Markettien joulukalenteripaljouteen on ilmestynyt ihastuttava uutuus: MUUMI kirjajoulukalenteri. Kalenterin jokaisesta 24 luukusta ilmestyy pieni Muumi-aiheinen satukirja. Mikä ihana idea!

 

Kirjajoulukalenteri / joulukalenteri jossa 24 kirjaa

Kuvia, rihkamaa vai jotain muuta?

Meilläkin on ehditty näiden muutamien lapsiperhevuosien aikana löytää joulukalenteriluukuista niin partiolaiskalenterin kauniita kuvia kuin Star Wars ja Autot-rihkamaa. Viime vuonna ompelimme yhdessä lasten kanssa ikiomia joulupusseja, joihin tonttu toi joka aamu jonkin pienen yllätyksen.

Suunnitelmissani oli hyödyntää samoja pusseja vuodesta toiseen, mutta tästä uudesta Muumi-kalenterista tuli kyllä erittäin varteenotettava vaihtoehto tälle (ihanalle mutta työllistävälle) pussirumballe. Erityisesti kaksivuotiaame tulee aivan varmasti olemaan superinnoissaan näistä Muumi-kirjoista. Ja selvää on, että myös muut poikamme haluavat kuulla jokaisen tarinan niin pian kuin mahdollista. 🙂

 

Muumien kirjajoulukalenteri

Joulukalenteri, joka tarjoaa satuja ja yhteistä aikaa

On ihanaa, että tarjolla on jo useamman vuoden ajan ollut satukirjoja, joista voi lukea jokaisena joulunaluspäivänä yhden tarinan. (Meillä on luettu mm. Vaukirjan hurjan kivaa 24 tarinaa matkalla jouluun -kirjaa.) On myös mielettömän ihanaa, että jotkut miettivät lastensa kalentereihin joka päivälle jonkin yhteisen tekemisen tavaravyöryn sijaan.

Uudessa MUUMI kirjajoulukalenterissa yhdistyvät nämä molemmat ajatukset – helposti, näppärästi, kätevästi, kivasti jne. Se antaa lapselle mahdollisuuden avata ihan oikeat kalenteriluukut. (Muistan vieläkin omasta lapsuudestani, miten ihanaa tämä oli!) Samalla se antaa lupauksen yhteisestä sylihetkestä kunkin päivän tarinaa lukien. Ja lisäksi se tuo iloa myös pitkään joulukuun jälkeenkin. (Kalenterista saa kattavan Muumi-kirjaston kätevässä minikoossa. Näitä pikkukirjoja voi tietysti lukea viikosta toiseen kotisohvallakin, mutta erityisen käteviä ne ovat matkoilla!)

 

Muumien kirjajoulukalenteri / 24 kirjaa

Laadukkaita tarinoita kauniissa kuoressa

Sain tämän MUUMI kirjajoulukalenterin Tammelta ja kurkistin lapsiltani salaa jo muutamaan ensimmäiseen luukkuun.

Ensimmäisten kirjojen joukossa olivat mm. Tuula Korolaisen, Tapani Baggen sekä Riina ja Sami Kaarlan kirjoittamat Muumi-tarinat.

Kaarlat ovat monien kirjojen kuvittamisen lisäksi kuvittaneet myös itse kalenterin. Tämän kookkaan ja kauniin Muumi-kalenterin toisella puolella ovat ensimmäiset kaksitoista luukkua ja toisella puolella loput kaksitoista. Hinta kalenterille on noin 20 €, eli yksittäisten kirjojen osuudeksi jää selvästi alle euro.

Nyt vaan kutkuttaa nähdä, mitä lopuista luukuista tulee paljastumaan joulukuun aamuina… 😉

 

Muumien kirjajoulukalenteri

 

MUUMI kirjajoulukalenteri, kuvitus: Riina ja Sami Kaarla, graafinen suunnittelu: Riikka Turkulainen, kustantaja: Tammi 2016, hinta n. 19,90 €.

Oma kalenterimme on saatu blogiyhteistyönä Tammelta.

 

 

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

3 Replies to “Muumien kirjajoulukalenteri – 24 luukullista satuja”

  1. Laura sanoo:

    Bongasin samaise kalenterin prismasta ja tää on kyllä pakko saada! 🙂 ihanaa vaihtelua pienen krääsän ja suklaa tilalle!

  2. […] tuntuvat liian haastavilta (valmiiksi mietitystä kokonaisuudesta huolimatta), on esim. Muumi kirjajoulukalenteri edelleen yksi erinomainen vaihtoehto! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.