Kulttuurikeskukset / Espoon kulttuurikeskus

Kulttuurikeskukset – mikä ihana rikkaus!

Kaupunkien kulttuurikeskukset ovat ihan mieletön juttu! Ne tarjoavat monipuolista ohjelmaa, tekemistä ja taidetta myös lapsille – usein jopa ihan ilmaiseksi.

 

Kulttuurikeskukset / Espoon kulttuurikeskus

Kutituksen jälkeen

Ns. omassa kulttuurikeskuksessamme Espoon Tapiolassa vietettiin viime viikolla Kutitus-festivaalia. Meilläkin oli ilo tutustua mm. näyttelyihin sekä kokea kuusivuotiaani kanssa Tapiola Sinfoniettan mahtava Aave pyykkinarulla -konsertti ja neljävuotiaani kanssa Ensemble Bulleribockin ihastuttava Pikku Anna ja Setä Riukuliini -esitys. Kiitos!

Nyt festivaali on tältä vuodelta ohitse, mutta paljon muuta on jatkuvasti tarjolla – niin tuossa kuin monissa muissakin kaupungin kulttuuritaloissa. Pelkästään Espoossa on useita kulttuuritaloja, Helsingissä vielä enemmän, Vantaallakin kaksi – ja varmasti muuallakin Suomessa lukuisia. Tutustukaa ihmeessä näihin!

Tähän juttuun olen linkannut useita pääkaupunkiseudun kulttuuritaloja ja poiminut näiden tarjonnasta muutamia vinkkejä lapsille. (Pahoittelut pääkaupunkikeskeisyydestä. Pian blogiini on taas tulossa yleispätevämpiäkin aiheita!)

 

Jazzia lapsille

Tulevana lauantaina Espoon kulttuurikeskuksessa on tarjolla lasten oma jazzkonsertti – nollan euron hintaan.

Jazz for Kids on koko perheelle suunnattu tasokkaiden jazzkonserttien sarja, jossa ammattimuusikot tarjoilevat täysipainoisen konsertin oman tuotantonsa parhaista paloista, lapsiystävällisinä duoversioina.

Konsertteihin on helppo saapua lastenvaunujenkin kanssa, ja tarvittaessa flyygeliaulassa järjestettävistä konserteista voi poistua helposti myös kesken esityksen. Konserttien yhteydessä myydään pientä purtavaa, ja usein esiintyjät kertovat yksinkertaisen ihanasti mm. soittimistaan ja vaikkapa ylipäätään jazzmusiikista. Suosittelen!

Ensi lauantain Jazz for Kids -konsertissa 15.10. klo 11 esiintyvät Jenny Robson (laulu) ja Sampo Tiittanen (basso). Sarjan muiden konserttien aikatauluista löytyy infoa esim. täältä.

 

Kulttuurikeskukset / ilmaista jazzia lapsille

Sirkusta rojun keskellä

Lokakuussa Espoon kulttuurikeskuksessa on mahdollista nähdä myös mahtavan kuuloista sirkusta, kun Espoon Sirkuksen Clunker Circus – Ihanan paljon kaikkea saapuu Louhisalin lavalle su 30.10. klo 15 ja ma 31.10. klo 9.15.

Esityksen lavastuksen kerrotaan olevan pakettiautollinen rojua ja sälää – kaikenlaista kamaa, joka toisesta suunnasta katsottuna näyttäisi turhalta jätteeltä, mutta sirkuksen kulmasta nähtynä se muuttuu mielikuvitusta ruokkivaksi leikkikentäksi. Artistien käsittelyssä tavarat saavat uuden elämän. Lapiot, lankut, muovikasvit ja juomakorit toimivat alustana akrobatialle, tanssille ja kaikenlaisten ideoiden syntymiselle.

Esitys on suunnattu yli 4-vuotiaille, sen kesto on 50 minuuttia ja liput maksavat 10/8 euroa.

 

Vauvateatteria, konsertteja ja joulutunnelmaa

Loppuvuoden aikana Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolassa, on tarjolla myös lukuisia muita esityksiä, kuten Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Söhrynä (ti 15.11. klo 10 ja klo 15), Satu Sopasen & Tuttiorkesterin Tontun Salaisuus (su 27.11. klo 15) ja Ti-Ti Nalle -konsertit (su 4.12. klo 14 ja 17). Kaikki tämän kulttuurikeskuksen lastentapahtumat löytyvät täältä.

 

Ympäri Espoota

Toinen Espoon kaupungin isoista kulttuurilavoista on Sellosali Leppävaarassa. Täällä tarjoillaan syksyn aikana mm. Mutaveijareita ja Hevisaurusta, Loiskista ja Muumi-konsertteja (pääsylippuja vastaan). Syksyllä Sellosalin lavalla vierailevat myös esimerkiksi Teatteri Hevosenkengän Kaupunkilaishiiri ja maalaishiiri sekä Nukketeatterikeskus Poijun Onnellinen prinssi. Kaikki Sellosalin lastentapahtumat ja näiden aikataulut löytyvät Sellosalin verkkosivuilta.

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös mm. Karatalon ohjelmatarjontaan. Ja aivan ihanaa ohjelmaa pursuilee myös lasten oma kulttuurikeskus Pikku-Aurora Espoon Järvenperässä! Monet näiden talojen tapahtumista ovat ihan ilmaisia, ja pääsymaksullisten teatteriesitysten ja konserttien liput on nipistetty sekä Karatalossa että Pikku-Aurorassa yleensä 4 euroon.

 

Kulttuurikeskukset / Karatalo

Seitsemän taloa Helsingissä

Helsingin kulttuurikeskuksella on seitsemän taloa ympäri kaupunkia. Annantalo on nimenomaan lastenkulttuurille omistautunut talo aivan Helsingin ydinkeskustassa. Tarjonta on upeaa!

Paljon hyvää ja edullista lastenkulttuuria löytyy myös mm. Malmitalosta (Malmilla), Vuotalosta (Vuosaaressa), Stoasta (Itäkeskuksessa) ja Kanneltalosta (Kannelmäessä).

Näiden mahtavien talojen ideana on tuoda kulttuuri kaikkien saataville – niin sijaintinsa kuin hintansakin puolesta. Tarjolla on lapsillekin mm. elokuvia, konsertteja, teatteria, näyttelyitä ja työpajoja.

Ja esimerkiksi Stoassa järjestetään pyhäinpäivänä la 5.11.2016 Kauhua kakaroille -tapahtuma työpajoineen ja konsertteineen (mm. Pikku Papu klo 12!).

Kanneltalossa puolestaan on ensi viikolla mahdollisuus nähdä ihastuttavaa nykysirkusta, Race Horse Companyn Ympäri Ämpäri, ti 25.10. klo 18 ja ke 26.10. klo 18. (Lue oma juttuni ko. esityksestä täältä!) Kanneltalon Ympäri Ämpäri -esityksiin saa liput viidellä eurolla. Suosittelen erittäin suuresti!

 

Vantaallakin vaikka mitä

Selatessani Vantaan Kulttuurikaruselli-esitettä tuntuu, että loistavaa tarjontaa on tässäkin kaupungissa ihan valtavasti: vauvasirkuksesta tottupolkuihin, satujoogasta oopperaan, tarinoista teatteriin, runoista konsertteihin. Kaupungilla on kaksi omaa kulttuuritaloa: Taidetalo Pessi Tikkurilassa ja Taidetalo Toteemi Myyrmäessä. Ei varmastikaan kannata jättää hyödyntämättä!

Ja hyvin vaikuttunut olen myös esimerkiksi Turun Seikkiksestä ja Tampereen Rullasta. Ihanaa, että lastenkulttuuriin panostetaan. 🙂

Kirjastot!

Ja sitten vielä se kenties ihan kaikkein paras: kirjastot! Ihan mieletön konsepti, jota soisi aivan jokaisen hyödyntävän! Sadoittain kirjoja, elokuvia, äänikirjoja, musiikkilevyjä, pelejä yms. jokaisen luettavissa ja lainattavissa ihan ilmaiseksi joka puolella Suomea. Ja ne satutuokiot! Ja loruhetket! Ja sanataidepolut! Ja kaikki muut jutut!

Kiitos teille kaikille, jotka näitä järjestätte – ja meille, jotka näitä hyödynnämme! 🙂

 

Kulttuurikeskukset / Tapiolan kirjasto

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!