Halloween / hämähäkkejä vessapaperirullien avulla

Halloween-hämähäkkejä vessapaperirullien avulla

Halloween lähestyy! Vaikka ei olisikaan valtava Halloween-fani, kannattaa tämäkin teema hyödyntää omissa taidehetkissä – hauskasti ja söpösti. Me teimme viime vuonna haamuja jalanjäljistä ja vaahteranlehdistä. Eilen puolestaan taiteilimme tyhjien talouspaperirullien avulla hassuja hämähäkkejä.

 

Halloween / hämähäkkiaskartelua

Hämähäkkejä painamalla

Tämä hämähäkki-ideakin oli tullut vastaani internetin ideoita pursuavassa maailmassa. Toteutustapa oli mielestäni kekseliäs ja lopputulos hieno. Ja taas kerran lapsenikin olivat innoissaan. (Tai siis kaksi heistä.)

 

Halloween / Hämähäkki

 

Ajatuksena oli hyödyntää tässä puuhassa tyhjiä vessapaperirullia, mutta näiden puutteessa käytimme tyhjää talouspaperirullaa. Leikkasin rullan puoliksi ja poistin molemmista reunoista vajaan parin sentin levyiset kaistaleet putkilon puoleen väliin asti. Aukkojen väliin jääneet palat leikkasin kumpaisenkin neljäksi suikaleeksi. Hämähäkkimuotti oli valmis!

Kaksi- ja neljävuotiaani levittivät suikaleisiin mustaa maalia siveltimellä. Maalia levitettiin myös rullan tyhjään reunaan. Tämän jälkeen maalattu rullaleimasin painettiin valkoiseen paperiin, ja suikaleiden päältä paineltiin vielä erikseen sormella varmistaaksemme värin siirtymisen paperiin. Rulla nostettiin pois, ja paperille oli syntynyt hieno hämähäkkikuvio. Tälle liimattiin lopuksi vielä valmiit muovisilmät.

 

 

Halloween / hämähäkkejä vessapaperirullien avulla

Ideaa voi jalostaa pidemmälle

Itse tyydyimme eilisessä taidehetkessämme näihin kuvioihin, mutta tätä hämähäkkitaiteilua voi toki jatkaa pidemmällekin: Muotteina toimineet leimasimet voi maalata myös toiselta puolelta ja tehdä näistäkin itsessään hämähäkit. Painetut hämähäkkikuviot voi myös leikata irti paperista ja niistä voi tehdä vaikkapa keppinuket liimaamalla takapuolelle grillitikut liikuttelua varten. Muotoa voi myös hyödyntää esimerkiksi Halloween-juhlien kutsukorteissa. Tai kuvioita voi painaa useita ja askarrella juhlakoristeeksi vaikkapa kokonaisen hämähäkkilauman verkkoineen.

Ja tottakai näitä hämähäkkejä voi hyödyntää, kun lauletaan hämähäkkilauluja. Tai niistä voi kukin keksiä omat hämähäkkitarinansa. Vain mielikuvitus on rajana! 🙂

 

Ohjeet ja materiaalit

Tätä hämähäkkitaiteilua varten kannattaa varata seuraavat materiaalit:

 • Paperia
 • Tyhjä wc- tai talouspaperirulla
 • Sakset
 • Mustaa maalia (esim. sormiväriä) ja sivellin
 • Muovisilmät (Hämähäkkien silmät voi tosin ihan yhtä hyvin myös esim. piirtää!)

Kannattaa myös suojata pöytä ja vaatteet sekä ottaa lähelle esim. talouspaperia mustien sotkujen pyyhkimistä varten.

 

Halloween / hämähäkki vessapaperirullalla

 

Taiteilun voi toteuttaa seuraavasti:

 1. Leikkaa vessapaperirullan toisesta päästä, molemmilta reunoilta, pois n. 1,5 cm kaistaleet rullan puoliväliin asti.
 2. Leikkaa molemmat lovien väliin jääneet alueet neljään osaan, ns. neljäksi jalaksi (yhteensä kahdeksan).
 3. Taita ”jalat” levälleen.
 4. Levitä sekä jalkoihin että näiden väliin jäävään alueeseen mustaa maalia.
 5. Paina maali paperiin. (Jalkojen päältä voi painella myös sormilla, jotta väri varmasti siirtyy paperiin.)
 6. Nosta rulla pois paperista.
 7. Liimaa (tai piirrä) syntyneeseen hämähäkkikuvioon silmät.

Lisäbonus: viime vuoden Halloween-lepakot

Lopuksi vielä ihan erillisenä vinkkinä viimevuotinen lepakkoaskartelumme. Jaoin tämän kuvan vuosi sitten Facebookissa, mutta blogiin asti nämä lusikkalepakot eivät ole vielä koskaan päässeet. 🙂 Eli: Hauskoja lepakoita syntyy, kun maalaa tavalliset muovilusikat mustiksi, leikkaa mustasta paperista siivet, liimaa nämä kuivuneiden lusikoiden taakse ja lisää vielä silmät ja hampaat.

 

Halloween / lepakoita lusikoista

 

Viime vuoden jalanjäljistä ja vaahteranlehdistä tehdyt Halloween-haamumme löytyvät Kummitusjuttuja-jutusta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

4 Comments

Vastaa