Habi Kids Habitaressa

Habi Kids ja muutama muu tärppi messuviikonloppuun

Helsingin Messukeskuksessa on parhaillaan käynnissä maamme suurin design- ja sisutusalan messutapahtuma, Habitare, jonka yksi erityisalueista on lapsille suunnttu Habi Kids. Lisäksi samasta rakennuksesta löytyvät nyt myös mm. ArtHelsinki-nykytaidemessut sekä Antiikki-messut (7.-11.9.2016). Vierailin näillä messuilla eilen ja poimin tähän juttuun muutamia kiinnostavia tärppejä lapsiperheille.

 

Habi Kids Habitaressa

Habi Kids ja muut messutärpit

Toiminnallinen designalue lapsille

Habitare-messuille on tänä vuonna rakennettu lasten ja lastenmielisten oma Habi Kidsalue. Alueen idea pohjautuu Talo kulman takana -uutuuskirjaan (Jenni Erkintalo ja Réka Király, Etana Editions 2016).

 

Habi Kids

 

Iloisesti kuvitetusta tilasta löytyy useita toiminnallisia pisteitä, joissa lapset pääsevät leikkimään ja tutustumaan muotoilun maailmaan. Tarjolla on kurkisteluluukkuja ja mittauspiste, puuhailua ja piirustusta sekä mm. ihastuttava photo booth -henkinen peilauspiste väärentävine peileineen. Alueelle on myös tuotu useita lapsille suunniteltuja designtuotteita testattaviksi ja käytettäviksi.

 

Habi Kids Habitaressa

Habi Kids Helsingin Messuksekuksessa

 

Jokaisella pienellä vieraalla on mahdollisuus suunnitella oma huoneensa ja ovensa valmiisiin paperipohjiin Etana Editionsin uutuuskirjan hengessä. Ja kaikkina messupäivinä Habi Kids järjestää myös erilaisia työpajoja yhdessä muotoilu- ja arkkitehtuurikasvattajien kanssa (ks. Habi Kids –ohjelma).

 

Habi Kids 2016

Habi Kids Habitaressa 2016

 

Tätä lapsiperheiden aluetta reunustavat messuosastot, joissa esitellään erityisesti lastenhuoneisiin suunnattuja tuotteita. Ja ko. alueelta löytyy myös oma Cafe Kids -kahvila.

 

Habi Kids 2016

Habi Kids / lasten kahvila

Mitä muuta?

Habi Kids on alue, jossa jokaisen lapsiperhevieraan kannattaa ilman muuta poiketa Habitaressa käydessään, mutta mikä muu voisi olla kiinnostavaa?

Omaan silmääni ei osunut montaakaan messuosastoa, joissa lapsia kutsuttaisiin ihan oikeasti tekemään jotain. Yksi tälläinen positiivinen poikkeus oli kuitenkin Arkkitehtuurimuseon osasto (6c101). Siellä pääsee mm. rakentelemaan palikoilla.

 

Habi Kids ja Habitare / Arkkitehtuurimuseo

 

Visuaalisuutensa ansiosta näkemisen arvoinen on Tikkurilan osasto (6g109), jonne on somistettu pari hauskaa ja hurmaavaa lastenhuonetta. Ja kannattaa käydä tutustumassa myös Gymi Furnituren liikuntaan kannustaviin huonekaluihin osastolla 6h109!

 

Habi Kids ja Tikkurilla Habitaressa

Gymi-välineitä Habitaressa

 

Habitaren kainalossa järjestettävä ArtHelsinki on kompakti kokonaisuus, jonka kiertää nopeastikin läpi ja josta lapsiyleisöä saattavat kiinnostaa ainakin Katja Tukiaisen (ylin alla olevista kuvista) ja Jonna Johanssonin taideteokset. Ei kannata missata näitä!

 

Habi Kids ja sen jälkeen ArtHelsinki

Habi Kids ja sen jälkeen ArtHelsinki / Jonna Johansson

 

Eikä kannata jättää piipahtamatta myöskään Antiikki-messujen puolella. Sieltä löytyy mm. kotkalaisen OllinOnni -liikkeen ihastuttava osasto vanhoine kuorma-autoineen ja jukebokseineen. Ja kyllähän monet vintagelelut ja -vempaimet ovat aika ihania…

 

Habi Kids ja sen jälkeen Antiikki-messut

 

Habitare, ArtHelsinki, Antiikki, Valolight, HifiExpo, Showroom ja Forma Helsingin Messukeskuksessa (Messuaukio 1, Helsinki) 7-.11.9.2016. Liput 18 €/hlö, 11 €/lapset 7-15 v. ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Oma messulippuni on saatu blogiyhteistyönä Helsingin Messukeskukselta.

 

P.S. Tulevana viikonloppuna järjestetään myös Helsinki Design Weekin Lasten viikonloppu Helsingin Kattilahallissa!

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!