Lidlistä löytyy käsittämätön valikoima mitä erilaisempia tuotteita – aika ajoin myös lasten taidetarvikkeita. Ja usein nämä yllättävät positiivisesti! Tämä juttu on pikaraportti omista Lidl-kokeiluistamme.

 

Skeptikosta käyttäjäksi

Olen aikaisemmin suhtautunut ko. kauppaketjuun hyvinkin skeptisesti, mutta pikkuhiljaa näkemykseni on muuttunut. Lähi-Lidlimme sijaitsee samassa rakennuksessa kuin poikieni viime vuosien kerho- ja muskaripaikat. Tämä sai minutkin pikkuhiljaa tutustumaan kaupan valikoimiin – ja tekemään siellä yhä useammin yhä isompia ostoksia.

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

Hyviä taidetarvikkeita

Menneinä kuukausina olen hamstrannut Lidlistä mm. erinomaisia, värillisiä kartonkilehtiöitä, joita hyödynnämme lähes kaikessa askartelussa (ks. esim. tämä juttu). Mukaani on tarttunut myös edullisia maalauspohjia, jotka ovat toimineet oikein loistavasti. Ja joskus olen onnistunut löytämään sekalaisista kasoista joitain valmiita, esteettisestikin suhteellisen viehättäviä askartelusettejä.

Viime viikolla poikkesin jälleen kyseisessä lähikaupassamme, enkä voinut olla nappaamatta ostoskoriini jättilaareissa lojuvia, edullisia sormivärejä, muovailuvahoja ja piirustusmuotteja.

Pojat olivat innoissaan uusista välineistä. Vajaa kuusivuotias esikoisemme alkoi heti värittää erilaisia dinosauruksia muottien avulla. Neljävuotias keskimmäisemme ryhtyi maalaamaan sormiväreillä. Ja kaksivuotias kuopuksemme uppoutui välittömästi lempipuuhaansa: muovailemiseen.

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

Piirrustuspohjia ja painamismuotteja

Piirustusmuottipakkaukset sisältävät useita erilaisia muotteja, joiden avulla pystyy harjoittelemaan kynien käyttöä ja tutustumaan erilaisiin muotoihin. Itse suunnittelin meidän hyödyntävän näitä myös erilaisissa painamistöissä. Ajatuksissani on valita kulloinkin joku/jotkut pakkauksen lukuisista kuvista, teipata näiden kuvien vieressä olevat aukot umpeen ja antaa lasten töpöttää maalia paperille/kankaalle peittämättä jätettyjen aukkojen läpi. Tämä on näppärä tapa tehdä esimerkiksi näyttäviä onnittelukortteja! (Lisää painamisvinkkejä voi lukea esim. tästä jutusta.)

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

Saksalaisia sormivärejä

Lidlin Klecksi-sormivärit osoittautuivat testissämme oikein toimiviksi. Lapseni nautti suunnattomasti maalatessaan väreillä toinen toistaan paksumpia kerroksia. Värit olivat riittoisia ja täyteläisiä. Märkinä ne näyttivät hyvinkin kirkkailta, mutta himmenivät kuivuessaan hieman murretummiksi.

Nämä saksalaisen Feuchtmannin sormivärit eivät sisällä vehnää, gluteiinia, laktoosia, pähkinää tms., joten ne sopivat myös useimpien allergikkojen käyttöön.

Pakkauksessa kerrotaan värien olevan myös helposti poispestäviä. Tästä joudun kuitenkin olemaan hieman eri mieltä. Maaliin upotetuissa käsissä oli nimittäin vielä huolellisen saippuapesunkin jälkeen havaittavissa värjääntymiä, ja roiskeita saaneet jalatkin säilyivät kuvioituina vielä seuraavaan päivään… Jos maalaamisessa käyttää sormia/käsiä (eikä esim. sivellintä), kannattaa pesu siis suorittaa superhuolellisesti ja aivan välittömästi maalauksen jälkeen. Eikä vaatteitakaan kannata jättää tarkistamatta…

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

 

Pehmeää ja maalattavaa muovailuvahaa

Myös muovailuvahat ovat samaisen saksalaisyrityksen valmistamia (Feuchtmann), eivätkä nekään sisällä gluteiinia, laktoosia yms. Vahoista jää käsiin öljyinen tunne, mutta muuten ne toimivat vallan mainiosti. Ne ovat pehmeitä ja todella helposti muovailtavia. Nämä Lidlin vahat eivät tartu käsiin, ja ne on helppo irrottaa myös alustasta. Parin testikerran jälkeen voisin sanoa, että kyseiset muovailuvahat ovat muovailuominaisuuksiltaan kerrassaan erinomaisia.

Pakkauksessa kerrotaan, että mahdollisesti kuivahtamaan päässeitä vahoja voi notkistaa vesitilkalla. Toisaalta niistä muovailtuja hahmoja voi kuulemma myös tarkoituksellisesti kuivattaa, ja lisäksi vaikkapa maalata monilla erilaisilla väreillä. Kuulostaa hauskalta!

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

Valmistusaineet?

Iso miinus Lidlin muovailuvahojen suhteen on kuitenkin se, että en ainakaan itse löytänyt pakkauksesta tietoa näiden Kinder Soft Knete -vahojen valmistusaineista. (Tämä puute on tosin valitettavan ja käsittämättömän yleinen ylipäätään kaikkien muovailuvahojen ja muidenkin lasten taiteilutarvikkeiden keskuudessa. Usein kerrotaan, mitä ne eivät sisällä, mutta ei sitä, mitä ne sitten sisältävät…)

Olen myös superherkkä erilaisten hajujen suhteen, enkä voinut olla havainnoimatta näiden Lidlin muovailuvahojen suhteellisen voimakasta tuoksua. Näistä seikoista huolimatta uskaltaudun luottamaan saksalaiseen laatuun ja heidän tiukkaan turvallisuusvalvontaansa – ja annan lasteni nauttia Feuchtmannin vahojen muovailusta myös jatkossa. 🙂

 

Voiko Lidlistä löytää hyviä taidetarvikkeita lapsille?

Kannattaako mennä Lidliin?

Sekä aikaisempien että viimeviikkoisten taiteilutarvikeostosteni ja -testaustemme perusteella voin ehdottomasti suositella käyntiä Lidlissä. Tämänkin kaupan valikoimista voi löytää oikein hyviä taidetarvikkeita lapsille – hyvinkin edullisesti. Valikoimat kuitenkin vaihtuvat usein, eikä kenenkään varmastikaan kannata alkaa hamstrata kaappeihinsa ihan kaikkea mahdollista. Edes halvalla.

 

Tämä juttu on toteutettu hetken mielijohteesta, EIKÄ siis yhteistyössä Lidlin kanssa. 😉

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *