Pitsikuvioita painamalla (eli onnittelukortit isoisoäideille)

Pitsikuvioita painamalla

Onnittelukortteihin tai vaikkapa lahjapapereihin voi loihtia kauniita pitsikuvioita hyödyntämällä vanhoja pitsiliinoja. Itse painoimme pitsikuvioidut onnittelukortit omille isoäideilleni heidän tämänviikkoisten syntymäpäiviensä kunniaksi. Suosittelen kokeilemaan samaa ideaa!

 

Pitsikuvioita painamalla

 

Pitsikuvioita kortteihin

Pitsikorttien toteutus tapahtuu seuraavasti:

  1. Valitse sopiva kartonki kortiksi ja pitsiliina painovälineeksi. (Jos kaapeista ei löydy pitsiliinoja, niitä voi ostaa usein tosi halvalla kirpputoreilta.)
  2. Suojaa pöytä ja levitä pitsiliinaan maalia. (Itse käytimme BR-lelujen askartelumaalia.)
  3. Varmistaakseen siistin painojäljen, kannattaa katsoa, ettei liinan kolot ole täynnä maalia. (Liina kannattaa siis vaikka siirtää puhtaaseen kohtaan tai puhtaan paperin päälle, kun maali on levitetty.)
  4. Paina kortti liinan päälle ja nosta varovasti pois.
  5. Anna kuivua.

 

Pitsikuvioita painamalla

Pitsikuvioita painamalla

Pitsikuvioita painamalla

 

Painettu onnitteluteksti

Pitsikuvioiden lisäksi lapsemme painoivat kortteihin myös onnittelutekstit. Hyödynsimme painamisessa aikoinani Tukholman Moderna Museetista ostamaani T-shirt printing workshop -settiä, mutta samaan puuhaan sopivat yhtälailla ihan mitkä tahansa kirjainleimasimet. Ja tottakai tekstin voi myös kirjoittaa!

Itse levitimme kirjaimiin askartelumaalia siveltimellä ja lapset painoivat kirjainten jäljet korttiin. Sisäpuolelle esikoisemme kirjoitti lisäksi omat yksilöidymmät onnittelutekstimme.

 

Pitsikuvioitu onnittelukortti

 

Keijujen siipiä ja prinsessamekkoja

Tällä pitsipainantatekniikalla syntyi viehättävät onnittelukortit, ja samaa tekniikkaa voi hyvin hyödyntää isompienkin alueiden kuvioimiseen, kuten esimerkiksi persoonallisten lahjapapereiden valmistamiseen. Itse innostuin myös ajatuksesta leikata painetuista pitsikuvioista siipiä perhosille tai keijukaisille, mekkoja prinsessoille ja vaikkapa viittoja haltijoille. Olisivat varmasti aivan ihania!

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Pitsikuvioita painamalla (eli onnittelukortit isoisoäideille)”

  1. […] Pitsikuvioita painamalla (eli onnittelukortit isoisoäideille) (26.8.2016) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.