Pienessä ruotsalaisessa Vimmerbyn kaupungissa sijaitsee ihastuttava satumaailma, Astrid Lindgrens Värld. Se on paikka, jossa rakastetun ruotsalaiskirjailijan klassikkosadut heräävät eloon ja kutsuvat lapsia mukaan leikkiin. Tämä maailma pursuaa iloa ja hyvää mieltä, idyllisyyttä ja sympaattisuutta, laatua ja leikkipaikkoja, teatteria ja tarinoita. Voisin sanoa, että kyseinen kohde on kalliista lipuistaan huolimatta todellinen lapsiperheiden unelmakohde. Siis aivan ihana paikka!

 

Peppi Pitkätossu Astrid Lindgrenin maailmassa

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

 

Eemeliä tapaamaan

Omalle kesälomareitillemme Astrid Lindgrens Värld osui oikeastaan ihan sattumalta, mutta oli totisesti onni, että menimme käymään siellä. Paikka oli ihanuudessaan kuin yhdistelmä Naantalin Muumimaailmaa ja Tampereen Koiramäkeä.

Meillä pojat (ja äiti) tykkäävät valtavasti Peppi Pitkätossusta, Vaahteramäen Eemelistä ja mm. Melukylän lapsista. Olemme lukeneet näitä tarinoita ja katsoneet näistä kertovia elokuvia. Nyt pääsimme näkemään paikat ihan elävinä. Ja tapasimme myös mm. Pepin ja Eemelin!

 

Vaahteramäen Eemeli Astrid Lindgrens Världissä

Eemelin verstashuoneessa

 

Idyllistä ihanuutta

Astrid Lindgrens Världissä pääsee ihastelemaan monia tuttuja satumaailmoja ja pienikokoisia rakennuksia. Erityisesti kaksivuotias kuopuksemme oli hurmaantunut lukuisista pikku taloista, joista osaan pääsi touhuamaankin, ihan niin kuin leikkimökkeihin. Kivaa oli myös katsella oikeita maatilan eläimiä ja taiteilla lähinnä luonnonmateriaaleista tehdyillä kiipeily- ja tasapainoiluradoilla. Ihanan aitoa ja luonnollista. Eikä missään ole ikinä ollut niin monta kiikkuvaa hevosta tai vauvakeinua vierekkäin! 🙂

 

Ruotsalainen lammas

Vaahteramäen Eemeli Astrid Lindgrens Världissä

Hevosen kyydissä

 

Laadukasta lastenteatteria

Oma vaikuttava lukunsa olivat useat teatteriesitykset, joissa Lindgrenin sadut todella muuttuivat eläviksi – laadukkaasti toteutettuina. Vaikka nuorimmaisemme eivät osaakaan ruotsin kieltä, he katselivat aivan innoissaan mm. Peppi-tarinaa. Ja viisivuotias esikoisemme halusi ehdottomasti seurata Veljeni Leijonamieli -esitystä sekä tutustua kaikkiin hurjiin luoliin ja linnoihin.

 

Veljeni Leijonamieli Astrid Lindgrenin maailmassa

Luola Astrid Lindgrenin maailmassa

 

Alueelta löytyi myös useita ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja, ja lisäksi tarjolla oli paljon tilaa omien eväiden nauttimiseen.

Ihan täydellinen päätöskohde pitkälle asuntoautomatkallemme. (Parisen viikkoa kestänyt raporttini on siis päättynyt. Ensi viikolla uusiin aiheisiin!)

 

 

Melukylässä

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

2 thoughts on “Ruotsalainen satuidylli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *