Louisiana – loistava syy käydä Tanskassa

Tanskalainen huippumuseo

Blogissani on keskitytty jo parisen viikkoa kesälomareissumme huippukohteisiin, ja ainakin itse odotan vaihteeksi taas jo muitakin aiheita. Tästä huolimatta on ihan ehdottomasti nostettava esiin vielä kaksi superhienoa matkakohdetta: Louisiana Museum of Modern Art Tanskassa sekä Astrid Lindgrens Värld Ruotsissa. Tämä on juttu ensimmäisestä.

 

Louisiana Museum of Modern Art

 

Louisiana Museum of Modern Art on erittäin laadukas ja suosittu modernin taiteen museo, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Kun saavuimme kesäisenä lauantaipäivänä kyseiselle museolle, oli parkkipaikalta hyvin haastavaa löytää autopaikkaa ja sisälläkin parveili runsaasti yleisöä. Ruuhkasta huolimatta kukaan ei varmastikaan katunut omaa museoretkeään. Louisiana on upea.

 

Taidemuseo Louisiana

Louisianan veistospuistossa

Louisiana Museum of Modern Art Tanskassa

Taidepyramidi Louisiana-taidemuseossa Tanskassa

Louisianan veistospuisto

 

Kyseessä on vuonna 1958 perustettu taidemuseo, jota on laajennettu useaan otteeseen. Onnistuneesti. Se sijaitsee hienolla paikalla merenrannalla ja sulautuu uskomattoman kauniisti ja tehokkaasti ympäristöönsä. Kokonaisuus on todellinen taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin malliliitto. Kadun puolelle museota voi tuskin huomata, mutta rannan suuntaan aukeaa ihastuttava taideparatiisi huippukokoelmineen, -näyttelyineen ja mm. veistospuistoineen. Valokuvien perusteella tuntuu vaikealta uskoa, miten vaikuttava tämä paikka todellisuudessa onkaan. Kannattaa ehdottomasti mennä käymään!

 

Louisiana / Lichtenstein

Louisiana

Louisiana Juutinrauman rannalla

Giacometti Gallery Louisiana-taidemuseossa Tanskassa

 

Louisiana kutsuu perheitä nauttimaan omia piknikeväitään museon puutarhaan, ja rantaravintolassa tarjoillaan mm. herkullista brunssia. Korkeassa taidepyramidissa saa kiipeillä ja sisällä museossa on kokonainen siipi lapsivieraita varten. Omana vierailupäivänämmekin kuka tahansa pienokainen (4-16 v.) sai nauttia ihan ilmaiseksi mm. yläkerroksen askartelusta, värittämisestä ja piirtämisestä, keskikerroksen legorakentelusta tai alakerran savitöistä ja maalausmahdollisuudesta.

 

Louisiana / Children´s Wing

 

Museon verkkosivuilta luin lasten siiven ulkopuolella olevasta Lake Garden -alueesta, jossa pääsee leikkimään ja tutkimaan luontoa. Me emme jostain syystä (ja suureksi harmiksemme!) huomanneet ulkoalueiden jatkuvan myös tälle puolelle taloa. Älkää vaan tehkö samaa missausta! Mekään emme totisesti tee ensi kerralla… 😉

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Louisiana – loistava syy käydä Tanskassa”

  1. […] mutta silti heidän mielikuvissaan taisivat siintää kiipeilymahdollisuudet (kuten esim. Tanskan Louisianassa) tai vähintään vapaa juoksentelu polkuja pitkin (niin kuin vaikkapa Gallen-Kallelan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.