DIY-lahjapaperi

Persoonallisia lahjapapereita

Joskus saattaa tuntua siltä, että piirustuksia tai maalauksia pursuilee kaikkialla. Toisinaan taas olisi kiva keksiä pieniinkin lahjapaketteihin jotain persoonallista. Me olemme nyt kesän aikana yhdistäneet nämä kaksi ongelmaa ja alkaneet taiteilla ikiomia papereitamme lahjojen kääreiksi.

 

Kaulintaidetta

 

Ainutlaatuista taiteilua ilman säilytysongelmaa

On ikiaikaisen ihana ajatus tehdä itse kortteja, ja toki lahjapapereitakin on tehty omin käsin vielä nykyaikanakin. Tästä huolimatta omien lahjapapereiden valmistus on mielestäni kerrassaan nerokas ajatus: Lapset saavat kokeilla erilaisia tekniikoita ja luoda uusia taideteoksia, mutta kaappeihin ei jää pyörimään ylimääräisiä papereita. Ja samalla vaikkapa syntymäpäivä- tai tuliaislahjaan saa yhdistettyä jotain itse tehtyä ja aivan ainutlaatuista – jota vastaanottajankaan ei tarvitse alkaa säilytellä!

 

Itse tehty lahja

 

Marmorikuulapapereita

Marmorikuulamaalaus on yksi hauskimipia tapoja synnyttää nopeasti näyttävää taidetta. Ensimmäinen teos, jota hyödynsimme lahjapaperina olikin juuri tällainen marmorikuulamaalaus. (Tästä paketista jaoin jo yhden kuvan Instagramissa kesäkuussa.)

Ohjeet marmorikuulamaalaukseen ja samantapaisella tekniikalla toteutettuun pallomaalaukseen voit lukea aikaisemmista jutuistani: Marmorikuulien maalimittelöt ja Pallopelimaalausta.

 

Itse tehdyt lahjapaperi ja kortti

 

Ympyräkuvioita kaulimella

Toinen hauska tapa tehdä lahjapapereita on kaulimen hyödyntäminen. Itse teippasin vanhan, muovailuvahakäytössä olevan kaulimen ympärille tavallisen kopiopaperin suojaamaan kaulimen pintaa. Tämän jälkeen otimme testailuun kuplamuovipainannan:

  1. Kiersin kaulimen ympärille sopivan kokoisen palan kuplamuovia ja liimasin muovin reunat tiukasti toisiinsa kiinni, jotta muovi pysyisi paikoillaan.
  2. Teippasin suurehkon paperin muovialustaan.
  3. Kaadoin vanhan kenkälaatikkokannen päälle reilusti askartelumaalia.
  4. Lapset kastoivat kaulimen maaliin ja rullailivat kaulinta ympäri paperia. Välillä vaihdoimme väriä.

Kivaa ja hienoa!

 

Taidetta kaulimella

 

Aaltoilevia viivoja

Kuplamuovikuvioiden lisäksi kokeilimme painaa samalla kertaa erilaisia viivakuvioita:

  1. Kiedoin (paperilla päällystetyn) kaulimen ympärille paksuhkoa juuttinarua. Narun päät teippasin tiukasti kaulimen päätyreunoihin.
  2. Teippasin suurehkon paperin muovialustaan.
  3.  Kaadoin reilusti maalia tyhjälle, avatulle myslipaketille.
  4. Lapset kastoivat kaulimen maaliin ja rullailivat taas innoissaan. Välillä vaihdoimme jälleen väriä.

Vähintään yhtä kivaa ja hienoa! 🙂

Kannattaa ilman muuta kokeilla näitä lahjapaperin kuviointitapoja – ja tietysti myös kaikkia niitä lukuisia muita mahdollisuuksia, joita kukin ikinä keksiikään!

 

Lahjapaperia kaulimella taiteillen

Lasten omia lahjapapereita

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!