Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Parhaat taidetarvikkeet lapsille (+ DJECO-ARVONTA!)

Marketit pursuilevat kaiken maailman kyniä, värejä, papereita ja muovailuvahoja. Mitä näistä kannattaa ostaa? Mitkä näistä oikeasti toimivat? Millä pääsee hyvin alkuun? Mitkä ovat ne kaikkein parhaimmat taidetarvikkeet pienelle lapselle?

Tässä jutussa annetaan omat suosituksemme ja kehutaan mm. Djecoa, Tigeriä, Ikeaa ja Biltemaa. (Vilpittömästi, mutta ei suinkaan varauksetta!) Jutun lopussa arvotaan Djecon superihana taidetarvikepaketti Taidekoti-blogin 1-vuotispäivän kunniaksi!!

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Kaapit pullollaan taidetarvikkeita

Meillä on viimeisten viiden vuoden aikana ehditty testata jos jonkinmoisia kyniä, maaleja ja muita lasten taidetarvikkeita. Toiset ovat ovat olleet oikein kelvollisia, toiset aivan loistavia – ja toiset taas valitettavasti ihan surkeita.

 

Parhaat taidetarvikkeet Djecolta

Omiksi suosikkituotteiksemme ovat nousseet useat Djecon värit. Toki tältäkin valmistajalta on käyttöömme osunut myös ei-ihan-niin-hyviä välineitä, mutta suurin osa on ollut kerrassaan erinomaisia. (Ja näitä Djeco-tuotteita olen totisesti ehtinyt hamstrata paljon…)

Erityisesti isot vesivärit, tuubeissa myytävät sormivärit, geelipastelliliidut ja kevyet muovailuvahat ovat aivan ihania. Suosittelen!

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Vesivärejä isoista napeista

Djecon isoissa vesiväreissä on runsaasti pigmenttiä, ja ihanan isoista värinapeista on helppo ottaa väriä suurellakin siveltimellä. Ja leveitä, pehmeitä luonnonharjasiveltimiä suosittelen aivan ehdottomasti jokaisen käyttöön! Näitä siveltimiä ei välttämättä tarvitse edes ostaa taidetarvikeliikkeistä, vaan esimerkiksi ihan tavallisesta rautakaupasta löytyy yleensä hyviä, littania maalisuteja. (Vesivärisiveltimistä yms. kannattaa lukea lisää 15 vinkkiä vesivärimaalaukseen -jutustani!)

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Kauniita värejä kätevissä purkeissa

Djecon tuubisormivärit tekee erityisen ihaniksi niiden kauniit värit ja helppokäyttöisyys. Tuubista on kätevä pursottaa väriä suoraan paperiin, ja sitä voi levittää yhtälailla niin sormilla kuin esim. siveltimillä. Käsiin nämä värit jättävät ns. limaisen tunteen, mutta aivan kaiken saa pestyä helposti pois melkeinpä pelkällä vedellä.

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Hehkuvat pastelliliidut

Djecon geelipastelliliidut kulkivat meillä pitkään nimellä ”sotkevat kynät”. Ne ovat siis suhteellisen suttaavia – muovisista suojakuoristaan huolimatta. Mutta voi että, miten upeat värit näissä pastelliliiduissa onkaan! Kyseisiä liituja käyttämällä ei totisesti tarvitse tyytyä hailakoihin kuvioihin tai hentoisiin viivoihin. Ja nämä värit toimivat loistavasti tavallisen piirtämisen lisäksi esimerkiksi vesivärimaalausten tehosteina.

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Tusseja ja öljyliituja Tigeristä

Myös Tigerin öljypastelliliidut ovat osoittautuneet oikein toimiviksi. (HUOM! nimenomaan ÖLJYPASTELLILIIDUT. Joskus olen nimittäin valitettavasti mennyt epähuomiossa ostamaan joitain muita liituja…)

Lisäksi Tigeristä on kaiken muun askartelutilbehöörin ohella löytynyt tosi näppäriä, toimivia ja muutenkin hyviä pikkutusseja valtavan edullisesti. Myös ko. putiikin akvarellipaperit ovat ihan ok. Sen sijaan esimerkiksi hyviä puuvärejä en tuolta ole onnistunut löytämään – ainakaan vielä.

 

 parhaat taidetarvikkeet lapsille

Giotton puuvärit

Puuvärit ovat valtavan käteviä kyniä pienille lapsille, sillä ne eivät juurikaan sotke sen paremmin käsiä kuin muitakaan paikkoja. Ja värittämiseen nämä kynät ovat aivan ehdottomat! Monet puuvärit ovat oikein toimivia, mutta jos haluaa varmistua siitä, että värit eivät ole ihan hailakoita ja niillä on helppo piirtää, kannattaa hankkia esimerkiksi suhteellisen lyhyet ja paksut Giotto be-bè -puuvärit.

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Paperit välineiden mukaan

Paperia valitessa on tärkeintä miettiä, mihin käyttötarkoitukseen se tulee. Jos on tarkoitus ihan vain piirtää puuväreillä tai vaikka tusseilla, toimii tavallinen, halpa kopiopaperi aivan loistavasti. Jos taas suunnitelmissa on maalata esimerkiksi sormiväreillä, kannattaa ehdottomasti valita paksumpi paperi. Ja erityisesti vesiväreillä maalatessa on ehdottoman tärkeää käyttää kunnollista akvarellipaperia.

Omassa käytössämme hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi vesiväripapereiksi ovat osoittautuneet Bilteman akverellilehtiöt. Nämä paperit ovat riittävän paksuja ja imukykyisiä, mutta kuitenkin hinnaltaan huomattavasti taloudellisempia kuin varsinaisten taidetarvikeliikkeiden ns. oikeat paperit.

 

Taidetarvikkeet lapsille

Pehmeää muovailua

Puuväreillä, vesiväreillä, sormiväreillä ja pastelliliiduilla pääsee jo todella pitkälle, mutta lapsen taidetarvikkeita miettiessä ei kannata unohtaa myöskään muovailuvahoja. Muovailu on ainakin meidän lapsistamme ihan valtavan kivaa, ja liki päivittäin keittiönpöytämme ääressä muovaillaan, muotoillaan, puristellaan, kaulitaan ja painetaan erilaisia kuvioita muovailuvahamuoteilla. Esimerkiksi suositut Play-Doh ja My Dough -vahat toimivat näissä puuhissa oikein mainiosti, mutta ylivoimaiset suosikkini ovat kuitenkin Djecon pehmeät ja kevyet muovailuvahat.

Nämä vahat ovat ihanan pehmeitä ja ilmavia, ja niitä on mielestäni supermiellyttävä muovailla. Olemme myös innostuneet tekemään niistä erilaisia leluhahmoja yhdistelemällä muovailuvahaan esim. pahvisia jalkoja, päitä, muovisilmiä yms. (Ks. esim. Dinoleikkejä-jutun muovailuvahadinosaurukset ja Helppoja minianimaatioita -jutun tiikeri ja panda.) Djecon pehmeä muovailuvaha kovettuu, jos sen jättää kuivumaan purkin ulkopuolelle – ja kuivuneenakin se on tosi kevyttä.

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

Essut ja alustat Ikeasta

Hyvien värien ja muiden välineiden lisäksi kannattaa muistaa suojaus. Itse käytämme lähes kaikessa taiteilussamme pöydän suojaajina Ikean muovisia, läpinäkyviä työpöytäsuojia. Niissä ei ole ylimääräisiä värejä tai kuvioita häiritsemässä omaa taiteilua. Niihin on myös kätevä teipata paperit maalausta varten, ja niistä on helppo pyyhkiä ylimääräiset maalit pois.

Myös poikiemme maalausessut löytyvät Ikean valikoimista. Nämä vihreät suojaessut ovat suhteellisen pitkiä, ja suojaavat tämän ansiosta vaatteet hyvinkin tehokkaasti. Kaksivuotiaallemme tämä malli on tosin hieman reilu, mutta hihat käärittyinä se toimii silti oikein mainiosti.

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

 

Ikeassa käydessään kannattaa napata lastenosastolta mukaansa myös sivellinsetti. Nämä siveltimet ovat tosi hyviä esimerkiksi sormiväreillä tai askartelumaaleilla maalatessa.

 

DJECO-taidetarvikepaketin ARVONTA!

Yllä esitellyt kehut ovat täysin vilpittömiä ja lahjomattomia mielipiteitäni, ja toivon, että niistä on apua miettiessäsi lasten taidetarvikkeiden hankkimista.

Olen kuitenkin myös superiloinen, että sain Djecon maahantuojalta, Hiiviskettu Oy:ltä, arvottavakseni tuotepaketin, johon lukeutuu kaikki heidän neljä suosikkituotettani: vesivärit, sormivärit, geelipastelliliidut ja muovailuvahat.

Voit osallistua arvontaan jättämällä kommentin ja sähköpostiosoitteesi tämän jutun alla olevaan Kommentti-kenttään tai vaihtoehtoisesti tykkäämällä Taidekodin Facebook-sivuista ja kommentoimalla siellä 29.8. julkaistua päivitystä, joka käsittelee tätä arvontaa.

Tämä Taidekodin 1-vuotisarvonta suoritetaan maanantaina 5.9.2016 klo 21, ja siitä ilmoitetaan voittajalle vähintään henkilökohtaisesti viimeistään tiistaina 6.9.2016. Arvottavan taidetarvikepaketin arvo on noin 60 €.

Kannattaa ehdottomasti osallistua arvontaan, sillä nämä tuotteet ovat oikeasti ihan parhaita! 🙂

 

 

Parhaat taidetarvikkeet lapsille

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

65 Comments

 1. Silausta vailla - Minna

  Hei, kiitos tosi hyödyllisestä postauksesta! Meillä tykätään tosi paljon piirtelystä ja maalailusta ja kaikenlaisesta taiteilusta, mutta on tosi turhauttavaa, jos on huonot värit. Ja niitä huonoja värejä olen onnistunut valitettavasti useampia ostamaan. Tästä sain siis hyviä vinkkejä. 🙂 Innolla myös arvonnassa mukana.

  1. taidekoti

   Tosi kiva kuulla, että juttu tuntui hyödylliseltä! Toivottavasti nämä ovat teistäkin hyviä värejä / välineitä! 🙂 Ja on tosiaan tosi rasittavaa, turhauttavaa ja muutenkin kurjaa, jos värit ovat huonoja…

 2. Emmi

  Meilläkin taiteillaan tytön toimesta päivittäin, uusille taidetarvikkeille olisikin tarvetta. 🙂 sormivärit kuulostavat kivalle ja muovailuvahaakin tarvittais lisää. Viime viikolla tuli suru, kun avattiin djecon muovailuvaha/pahvieläinsupersankari pakkaus ja toinen vaha olikin valmiiksi kuivunutta. 🙁 ja kiitos vinkistä, täytyy lähteä biltemaan paperiostoksille. 🙂

  1. taidekoti

   Voi, ei! Oliko tuo muovailuvahapakkaus siis ihan ennestään avaamaton? Otitko yhteyttä myyjään? Sen olen tosiaan itsekin huomannut, että hirveän pitkään nuo vahat eivät valitettavasti säily pehmeinä purkeissaan…

 3. Laura

  Mukana arvonnassa!:) Näiden blogi-kirjoitustesi myötä olen tajunnut että olen meidän lapsille hankkinut aivan liian surkeita taidetarvikkeita. Tässäpä olisikin oiva aloituspaketti paremmilla välineillä. 🙂

  1. taidekoti

   Joo, on kyllä paljon antoisampaa tehdä taidetta, jos välineet ovat kelvollisia. 🙂 Mutta ei toki huonompiakaan tarvitse jättää käyttämättä, ja varmasti myös monet muutkin värit ovat ihan hyviä… Suurimpien erojen olen huomannut olevan vesiväreissä ja siveltimissä. Näihin kannattaa kyllä panostaa!

 4. Maria Coles

  Mukana arvonnassa! Kiitos muuten ihanasta blogista, sinulta saan paljon ideoita sekä kotiin että opetukseen! ??

 5. Meri

  Oi, kerrankin ihan todella toivon voittavani! Meidän pienikin on nyt siinä iässä, että taas on ajankohtaista alkaa muovailla ja taiteilla kotona. Djecon tarvikkeet on taaperoille ihan parhaita!

 6. Airiina

  Mukaan hyödyllisen palkinnon arvontaan, olen itse aina tykännyt piirtää ja maalata, en ole käynyt kurssia mutta olen itseopiskellut ja nyt minulla on 3 vuotias piirtäjäpoika jonka kanssa tälläkin hetkellä laitetaan piirustuksiamme seinälle.

 7. Minna

  Todella kiva postaus! Tämä paketti olisi mahtava lahja kummitytölle, joka rakastaa piirtämistä ja askartelua 🙂 Mukana arvonnassa!

 8. Suska

  Kiitos vinkeistä! Taas tuli sellainen olo, että olisi heti pakko päästä kauppaan täydentämään kynä- ja paperivarastoja.

 9. Piia

  Kiitos näistä(kin) vinkeistä. Blogisi on tosi hieno ja pullollaan mahtavia ohjeita. Meillä on kokeiltu jos jonkinlaista kynää ja vahaa mutta Djecon tuotteita ei ole koskaan testattu, mielelläni siis osallistun arvontaan.

 10. Henna28

  Tulen minäkin mukaan arvontaan, piirustus kuuluu meidän jokapäiväiseen ohjelmaan aamulla tai illansuussa. Askartelua emme ole vielä aloittaneet kun lapsi siihen hieman pieni mutta kyllä sekin ensi talvena ruvetaan kokeilemaan.

 11. Annaleena

  Ihanan kattava taidepostaus taas! Nämä olisi sellaisia, mistä meidän naperot olisi todella innoissaan! Postauksen perusteella itsekin haluaisin upottaa käteni tuohon muovailuvahaan 🙂

 12. Linn

  Hei! Olen taiteilija ja lapsiasiantuntija, ja itse kannatan myös Djecon tuotteita käytettäviksi lasten kanssa! Toivottavasti olen onnekas arvonnassa. 😉 Kiitos kirjoituksesta ja blogista muutenkin. Hyvää jatkoa!

 13. Jenna O

  Vaikuttavat todella mahtavilta tuotteilta lasten kanssa askarteluun! Olen ehdottomasti mukana 🙂

 14. Taidekoti

  Kiitos ihan jokaiselle tähän mennessä osallistuneelle! Ja superpaljon onnea arvontaan! Tänään on vielä klo 21 asti aikaa tulla mukaan arvontaan! 🙂

 15. Taidekoti

  Arvonta on päättynyt, ja arpaonni suosi Annaleenaa! Onnea, onnea, onnea! (Olen sähköpostitse yhteydessä voittajaan.) Kiitos kaikille osallistumisesta!

Vastaa