Vipon kanssa Hampurissa

Vipo - Lentävä koira

Lentävän Vipo-koiran seikkailut ovat ihan mahtavia lastenohjelmia! Niin äidistä kuin lapsista. Tutustuin kyseiseen koiraan ja hänen ystäviinsä, Peppi-kissaan ja Henri-haikaraan, jo vuosia sitten töideni kautta. Mutta vasta nyt omien lasteni myötä olen saanut konkreettisen ymmärryksen siitä, miten antoisia nämä animaatiot oikein ovatkaan.

 

Vipo - Lentävä koira

 

En ehkä rakasta videoiden piirrostyyliä tai jokaista jännää kohtausta, mutta se, mikä näistä animaatioista tekee erityisen kiinnostavia, ovat niiden tarjoamat välähdykset oikeista kaupungeista. Vipo-koira ystävineen lähtee Vipomaasta tutkimaan todellista maailmaa. He tutustuvat uusiin paikkoihin ja kulttuureihin sekä kokevat monia jännittäviä seikkailuja. Vaikka kyseessä eivät ole suinkaan mitkään opetusvideot, olen lukuisia kertoja hämmästynyt, miten paljon oikeaa tietoa lapseni ovatkaan keränneet Vipo-videoiden avulla.

 

Vipo johdatti Hagenbeckin eläintarhaan

Vipo nousi esiin myös oman asuntoautoretkemme kohdalla: Lapset mm. tiesivät Roomasta Trevin suihkulähteen ja Sveitsistä suklaatehtaat. Hampurissa Vipo kavereineen oli seikkaillut eläintarhassa – ja mekin päätimme käydä katsastamassa ko. paikan.

 

Norsuja Hagenbeckin eläintarhassa Hampurissa

 

Hampuri osui autoreittimme varrelle, mutta piipahdusta pidempään emme kyseisessä kaupungissa suunnitelleet viipyvämme. Suuri miniatyyrimaailma olisi varmasti myös ollut kiinnostava käyntikohde, mutta Vipon ansiosta valitsimme Hampurin paikaksemme Hagenbeckin eläintarhan. Pääsimme näkemään norsuja, leijonia, tiikereitä, karhuja, pingviinejä ja lukuisia muita eläimiä tässä suuressa, yli sata vuotta sitten perustetussa eläintarhassa, joka ensimmäisenä maailmassa pyrki järjestämään eläimille mahdollisimman luonnonmukaiset olot ja käyttämään alueiden rajauksessa mm. ojia (aitojen sijaan). Varsinaisen eläintarhan lisäksi Hagenbeckistä löytyy suuri trooppinen akvaario, jossa asustaa mm. liskoja, käärmeitä ja kaloja – sekä krokotiilejä ja haita!

 

Hagenbeckin eläintarhassa

Hai Hagenbeckin eläintarhassa

 

Eläintarha on rakennettu valtavan taidokkaasti ja se tarjoaa kaiken muun kiinnostavan ohella visuaalista viehättävyyttä. Mutta kyllähän Hagenbeckinkin leikkisät vesijätit ja muut eläimet varmaankin mieluummin eläisivät luonnollisilla elinalueillaan…

 

Hagenbeckin eläintarhassa

 

Lisää Vipoja!

Hampurin vierailumme innosti itseni selvittämään, vieläkö Vipoja on saatavilla ja olisikohan näitä olemassa mahdollisesti myös lisää. Meiltä on jo useita vuosia löytynyt kaksi Vipo-dvd:tä, mutta onnekseni tarjolla on myös ainakin kolme muuta. Tilasin nämä heti! Ja tällä hetkellä Vipoja näyttäisi olevan katsottavissa/tulossa ainakin myös FOXille…

 

Vipo - Lentävän koiran seikkailut

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Vipon kanssa Hampurissa”

  1. […] Yksi lastemme valitsemista Barcelona-kohteista oli akvaario. Olimme kuulleet ja lukeneet tästä monia kehuja ja odotuksemme olivat hyvin korkealla. Ja tottahan toki paikka olikin hieno! Mitenkään ylivoimaiseksi se ei kuitenkaan noussut muiden poikkeuksellisen hienojen akvaariokokemustemme rinnalla (vrt. esim. Hampuri). […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.