Legot ovat lastemme ehdottomia suosikkileluja, ja viisivuotias esikoisemme esitti jo viime vuonna toiveekseen päästä käymään Legolandissa. Kesäreissumme yhteydessä tämä toive toteutui. Italian, Sveitsin ja Saksan jälkeen suuntasimme asuntoautomme kohti Tanskan Billundissa sijaitsevaa Lego-maailmaa. Mitä 2-, 4- ja 5-vuotiaat poikamme saivat irti tästä tuhansien lasten suosikkikohteesta? Täyttyivätkö odotukset? Entä mitä kannattaa ottaa huomioon suunnitellessaan käyntiä kyseisessä kohteessa?

 

Tanskan Legolandissa

 

Ilmaiseksi sisään?

Legolandin pääsyliput ovat suhteellisen kalliit (n. 47 €/aikuinen ja 44€/ 3-12-vuotias). Hinta tosin sisältää pääsyn kaikkiin huvipuistolaitteisiin ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko rahan edestä. Mutta kannattaa ehdottomasti hankkia lapsille etukäteen ilmaisliput esimerkiksi suoraan leikkaamalla ne muropaketeista tai Lego-lehdistä! Tai vaihtoehtoisesti olisi hyvä muistaa lipunmyyntitiskillä, että ainakin BR-lelujen jäsenkortilla saa yhden ilmaisen lastenlipun yhtä maksettua aikuisten lippu kohti… Me emme tätä tienneet/muistaneet. Höh. Höh. Höh.

 

Legolandissa

 

Mikä paikka?

Noin kolmekymmentä vuotta sitten ihanat kummini veivät minut kokemaan Legolandin. (Kiitos vielä tuhannesti, Marjukka ja Matti!) Muistan edelleen mm. hienot rakennelmat, ”vankityrmän” ja ajettavat Lego-autot (?). Vanhassa valokuvassa kurkistamme sisareni kanssa jättimäisen Duplo-talon ikkunasta. Toisessa puristamme kaltereita lännenkylässä. Punaisissa sadetakeissamme on tyylikäs kiristysnauha vyötäröllä… Yksittäisiä muistikuvia, hienoja kokemuksia, lämpimiä muistoja. Tuli nostalginen fiilis, kun yritin nyt lukuisia vuosia myöhemmin saada omat lapseni hymyilemään noiden samojen ikkuna-aukkojen läpi.

 

Legolandin Duploland

 

Tanskan Legoland on perustettu jo vuonna 1968. Liki viidessäkymmenessä vuodessa siitä on kehittynyt valtava huvipuisto, jossa on toinen toistaan hurjempia laitteita, elokuvanäytöksiä ja jopa Atlantis-merimaailma mm. oikeine kaloineen. Tämän vuoden uutuus on Ninjago World, jossa kaikkien hurjempien juttujen ohella sai itsekin osallistua rakenteluun. Yhteensä Legolandissa on lukuisia erilaisia maailmoja – niin ihan pienille kuin vähän isommillekin Lego-faneille. Mieletön paikka. Edelleen.

 

LegolandissaLegoland / Billund

 

Legolandissa voisi hyvinkin viettää pari päivää, mutta meille riitti tällä kertaa muutama tunti. Moniin laitteisiin lastemme pituudet eivät vielä yltäneet, mutta tarjolla olisi kyllä ollut myös useita härveleitä, johon jopa nuorimmaisemme olisi päässyt kieppumaan ja ajelemaan. Tästä huolimatta kaikki halusivat keskittyä pääasiassa vain katselemaan. Ja katseltavaa toki riitti!

 

Tanskan Legolandissa

Tähystystä

 

Upeita rakennelmia

Legoland on rakennettu valtavan hienosti. Se on täynnä upeita istutuksia ja viimeisteltyjä yksityiskohtia. Joka puolella on Legoista tehtyjä hahmoja ja rakennelmia.

Pojat olivat valtavan innoissaan tutkiessaan suurta Miniland-maailmaa, joka koostui lukuisista rakennuksista ja tunnetuistakin kohteista. Autot ja junat ajelivat, lentokoneet ja laivat kulkivat. Oli tuulimyllyjä ja nostureita, teitä ja kanavia. Hienoa, kaunista ja taidokasta.

Ihan mieletöntä olisi rakentaa omaan kotipihaankin pieni miniatyyrimaailma Legoista ja luonnonantimista!

 

Tanskan Legoland

 

Leikkiä Duplo Landissa

Toinen ihan pienillekin sopiva alue Legolandissa on Duplo Land. Siis juuri se alue, joka oli olemassa jo itseni ollessa lapsi. Pojat saivat vapaasti kiipeillä, kurkistella ja leikkiä. Tosin heinäkuussa alueella oli aika monta muutakin leikkijää ja vipeltäjää… Ideaalia olisi varmaankin tehdä Legoland-matka jo vaikkapa keväällä, kun missään laitteissa ei kuulemma ole juurikaan jonoja.

Me tulemme itsekin mitä todennäköisemmin tekemään vielä uuden retken. Emme kuitenkaan suinkaan ensi keväänä. Emmekä sitä seuraavanakaan. Mutta ehkäpä sitten, kun nuorimmaisemmekin on keksinyt huvipuistolaitteiden hienouden. Onhan tämä ihan ainutlaatuinen paikka. Ja kyllä, pojistakin ihan kaikki oli kuulemma ”tosi hienoa”.

 

Duplo Land Legolandissa

Kauppaleikki Legolandissa

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Leikki-ikäiset Legolandissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *