Lomaterveisiä

Asuntoautolla Alpeilla

Pari viikkoa eurooppalaisilla leirintäalueilla ja takeltelevien nettiyhteyksien äärellä sai aikaan pitkän blogihiljaisuuden. Valitettavasti. Anteeksi. Mutta voi että, miten mahtava lomamatka meillä olikaan!

 

Asuntoautolla Alpeilla

 

Saimme huikean mahdollisuuden ajaa sisareni perheen asuntoauton Roomasta takaisin Suomeen, ja niinpä ostimme keväällä Norweigian halvat lennot tähän ”ikuiseen kaupunkiin”.

 

Rooma

 

Ensimmäiset kolme yötä nukuimme Colosseumin kupeessa erittäin toimivassa Airbnb-asunnossa, ja tämän jälkeen aloitimme elämämme ensimmäisen asuntoautomatkan Euroopan läpi kohti Espoota.

 

Uffizi Gallery

 

Mukaan mahtui kaksitoista leirintäaluetta ja lukuisia leikkipaikkoja, uima-altaita ja hiekkarantoja, vuoria ja luonnon kauneutta. Mutta myös mm. Uffizi Firenzessä ja Ferrari-museo Maranellossa, katutaidetta Berliinissä ja Hagenbeckin eläintarha Hampurissa, Legoland Tanskan Billundissa ja Lousiana-taidemuseo Pohjois-Sjellandissa, Astrid Lindgrenin maailma Ruotsin Vimmersbyssä sekä lopuksi laivamatka Tukholmasta kotiin pallomerineen ja leikkimaailmoineen.

 

Ferrari-museo

 

Toki reissupäiviimme ujuttautui myös hitusen kitinää ja kiukuttelua, ja ensimmäinen asuntoautopäivä vaati kyllä sopeutumisponnistelua itse kultakin. Mutta kokonaisuutena koko kahden ja puolen viikon mittainen matkamme meni paljon paremmin kuin uskalsimme edes toivoa! Leirintäalueiden saniteettitilat olivat pääasiassa siistejä ja pieni asuintilamme toimi uskomattoman hyvin, iPadit saivat lapsetkin nauttimaan ajomatkoista ja sopiva rytmitys onnistui luomaan hyvän tunnelman. Kukaan pojista ei olisi halunnut matkan vielä päättyvän, ja itsekin voin erittäin lämpimästi suositella asuntoautomatkailua pienten lasten kanssa lomaileville. Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut.

 

Katutaidetta Berliinissä

 

Tässä ohessa on muutamia kuvia matkaltamme, mutta tulen pikkuhiljaa kirjoittamaan yksityiskohtaisempia juttuja näkemästämme ja kokemastamme. Nyt pyykkäämään!

 

Legoland Tanskassa

Louisiana Museum of Modern Art

Astrid Lindgrens Värld

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

5 Replies to “Lomaterveisiä”

  1. […] ensimmäistä kertaa itse samoihin maisemiin, aistimaan tätä ikivanhaa historiaa. Kuten edellisessä jutussani jo kerroinkin, vietimme Euroopan lomamme alkajaisiksi kolme yötä […]

  2. […] Asuntoautomatkamme puolivälissä saimme nauttia muutaman päivän lumoavasta kauneudesta Pohjois-Italian järvillä ja Sveitsin Alpeilla. Oli hienoa, inspiroivaa ja valtavan vaikuttavaa. Ja jos roomalaiset leikkipuistot kalpenivat kotimaisten rinnalla, löytyi pienestä sveitsiläisestä Viamalan alppikylästä jotain todella hienoa: uskomattoman kauniisti luontoon, Reinin varrelle, rakennettu leikkipaikka mitä moninaisimpine kiipeilytelineineen, vesileikkipaikkoineen, köysiratoineen ja mm. muurattuine grilleineen. Tämä kokonaisuus oli lähes taidetta, ja oli ihan selvää, että mm. kiipeilyä rakastavat lapsemme viihtyivät. Ja kyllähän paikallisen maauimalankin maisemat kelpasivat kaikille. ? […]

  3. […] Asuntoautomatkamme puolivälissä saimme nauttia muutaman päivän lumoavasta kauneudesta Pohjois-Italian järvillä ja Sveitsin Alpeilla. Oli hienoa, inspiroivaa ja valtavan vaikuttavaa. Ja jos roomalaiset leikkipuistot kalpenivat kotimaisten rinnalla, löytyi pienestä sveitsiläisestä Viamalan alppikylästä jotain todella hienoa: uskomattoman kauniisti luontoon, Reinin varrelle, rakennettu leikkipaikka mitä moninaisimpine kiipeilytelineineen, vesileikkipaikkoineen, köysiratoineen ja mm. muurattuine grilleineen. Tämä kokonaisuus oli lähes taidetta, ja oli ihan selvää, että mm. kiipeilyä rakastavat lapsemme viihtyivät. Ja kyllähän paikallisen maauimalankin maisemat kelpasivat kaikille. ? […]

  4. […] nousi esiin myös oman asuntoautoretkemme kohdalla: Lapset mm. tiesivät Roomasta Trevin suihkulähteen ja Sveitsistä suklaatehtaat. […]

  5. […] täydellinen päätöskohde pitkälle asuntoautomatkallemme. (Parisen viikkoa kestänyt raporttini on siis päättynyt. Ensi viikolla uusiin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.