Taidevartti

Taidemaalausta

Rakastan ideoida ja valmistella pojilleni erilaisia taideaktiviteetteja, ja viime viikollakin hyödynsimme vielä aurinkoisia kesäsäitä taiteilemalla ulkona. Yksi puuhistamme oli maalaaminen valmiille kangaspohjille.

 

Taidevartti alkamassa

 

Asettelin pihallemme kolme Ikean piirustustelinettä ja nostin niihin valmiiksi pienet, keväällä Lidlistä bongaamani maalauspohjat sekä erilaisia maaleja ja siveltimiä. Ei mennyt kovin kauaa, kun kaikki kolme lastani säntäsi muiden pihaleikkiensä parista taiteilemaan.

 

Pikku-taiteilijat

 

He uppoutuivat tehokkaasti työhönsä. Yksi käytti sivellintä ja toinen pursotti väriä kankaalle suoraan tuubista. Kolmas teki molempia – ja otti vielä sormiväritkin käyttöön.

 

Maalausta kankaalle

Taidetta syntymässä

 

Maalaushetki oli intensiivinen, ja vartin päästä pihallamme oli kolme hienoa ja persoonallista taulua – sekä kolme ylpeää pikku taiteilijaa.

 

Maalaus on valmis

Lasten taidetta

 

Käytimme maalauksessa ensimmäistä kertaa kangaspohjia, mikä toi puuhaan oman, kenties hieman arvokkaamman hohtonsa. Uutta olivat myös Ikean hohde- ja kimallemaalit. Värit ovat olleet meillä jo jonkin aikaa, mutta olen karsastanut niitä niiden voimakkuuden vuoksi. Vaikka ko. maalit ovat toki lapsille tarkoitettuja, ovat ne akryylivärejä ja näin ollen ilmeisesti suhteellisen vahvaa tavaraa… Mutta ainakin näin ulkokäytössä ne olivat ihan valtavan ihanat värit! Kirkkaat ja kimaltavat, hehkuvat ja hohtavat. Hurjan upeat tehostemaalit miedompien rinnalle!

 

Lasten taidetta

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Replies to “Taidevartti”

  1. […] lähes kaikessa askartelussa (ks. esim. tämä juttu). Mukaani on tarttunut myös edullisia maalauspohjia, jotka ovat toimineet oikein loistavasti. Ja joskus olen onnistunut löytämään sekalaisista […]

  2. […] lisäksi maalausalustat, paksuhkoa paperia, maalarinteippiä, BR-lelujen askartelumaaleja sekä Ikean räikeänvärisiä hohdemaaleja. Lisäksi poimimme pihalta muutamia […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.