Omat Alpit

Inspiraatiota Alpeilta

Oma taiteilu saa lapseni innostumaan lähes aina, ja kun eilen kyselin halukkuutta askarteluun ja maalaamiseen, kerääntyi keittiönpöydän ääreen hetkessä kolme pientä poikaa. Aloimme luoda omia vuoristoteitämme – edellisviikkoisten lomamaisemiemme innoittamana.

 

Omat Alpit

 

Luonnon kauneutta

Asuntoautomatkamme puolivälissä saimme nauttia muutaman päivän lumoavasta kauneudesta Pohjois-Italian järvillä ja Sveitsin Alpeilla. Oli hienoa, inspiroivaa ja valtavan vaikuttavaa. Ja jos roomalaiset leikkipuistot kalpenivat kotimaisten rinnalla, löytyi pienestä sveitsiläisestä Viamalan alppikylästä jotain todella hienoa: uskomattoman kauniisti luontoon, Reinin varrelle, rakennettu leikkipaikka mitä moninaisimpine kiipeilytelineineen, vesileikkipaikkoineen, köysiratoineen ja mm. muurattuine grilleineen. Tämä kokonaisuus oli lähes taidetta, ja oli ihan selvää, että mm. kiipeilyä rakastavat lapsemme viihtyivät. Ja kyllähän paikallisen maauimalankin maisemat kelpasivat kaikille. 🙂

 

Iseo-järvi Pohjois-Italiassa

Asuntoautolla Alpeilla

Viamala Sveitsissä

Leikkipaikka Sveitsin Alpeilla

 

Omat Alpit

Tämänkertainen alppikokemuksemme sai itseni innostumaan Johanna Spyrin kirjoittaman Pikku Heidi -klassikkokirjan lukemisesta lapsilleni sekä palaamaan sveitsiläisiin maisemiin Heidi-elokuvien kautta. Mutta ihan ensimmäiseksi tosiaan ammensimme inspiraatiota näkemästämme luodessamme omia vuoristoteitämme:

  1. Piirsimme kartonkeihin (= vanhoihin myslipaketteihin) vuoria ja näihin tunneliaukot.
  2. Leikkasimme vuoret.
  3. Pojat maalasivat vuoret mieleisikseen.
  4. Maalien annettiin kuivua.
  5. Toisesta kartongista taiteltiin, taivuteltiin ja niitattiin tunnelit. Nämä työnnettiin aukkoihin. (Osa vaati teippausta pysyäkseen pystyssä.)
  6. Akvarellipapereihin maalattiin vuoristojärviä ja maalien annettiin kuivua.
  7. Ulkoa haettiin muutamia kiviä. Kivet pestiin.
  8. Omiin rakennelmiin yhdistettiin puisia junaratoja.
  9.  Maisema oli valmis ja autoleikki alkoi!

 

Alppiteillä

 

Lomamatkamme jatkui Sveitsistä Saksaan, ja seuraava varsinainen kohteemme oli Berliini. Olohuoneemme lattialla autot ja junat ovat sen sijaan jo ehtineet vaikka minne…

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa