Merirosvosynttärit

Varusteet pienille merirosvoille

Keskimmäinen lapsemme täyttää pian neljä vuotta, ja tätä tulevaa syntymäpäivää meillä on juhlittu tällä viikolla pariin otteeseen – merirosvoteemalla. Torstai-iltana kotiimme saapui muutama pieni piraatti ja eilen talo täyttyi sukulaisista ja kummeista. Mutta ennen juhlia meillä on nautittu ideoinnista, askartelusta, leipomisesta jne. Tässä kooste niin kaverisynttäreiden valmisteluista kuin itse juhlistakin!

 

Merirosvosynttärit valmiina alkamaan

 

Aarrearkkujen askartelua

Juhlien teemaksi valikoitui monien kiinnostavien vaihtoehtojen joukosta lopulta merirosvot. Päivänsankarin toiveena oli saada juhliinsa sekä aarteenetsintää että ongintaa. Päätimme yhdistää nämä kaksi leikkiä ja piilottaa aarteen ”mereen”, josta se piti parin muun etsintävinkin jälkeen onkia.

Juhlavalmistelut aloitimme näiden ongittavien aarrearkkujen askartelulla. Olin tilannut Sinellistä pieniä pahvisia arkkuja, mutta en ollut huomannut näiden olevan erikokoisia. Koska pienimmät arkut olivat auttamatta liian pieniä, turvauduimme osittain muihin, olemassa oleviin laatikoihin. Pojat olivat valtavan innoissaan päästessään koristelemaan arkkuja mm. kimallepapereilla ja muovisilla timanttitarroilla (Tigeristä). Oli ihanaa, miten antaumuksella sankari suunnitteli ja toteutti oman laatikon jokaiselle vieraalleen.

 

DIY-aarrearkut

 

Jatkoimme synttäriaskartelua pujottelemalla puuhelmistä ”arvokkaita koruja”. Pojat olivat tohkeissaan myös tästä puuhasta, mutta koska useamman korun pujottelu osoittautuikin liian isoksi urakaksi, päätin koota jokaiseen arkkuun pienen helmipussin nauhoineen – ja tarjota näin jokaiselle vieraallekin mahdollisuuden ikioman korun pujotteluun.

Korupussien lisäksi aarrearkkuihin valikoitui syntymäpäiväsankarin toiveesta Juhlamaailmasta bongatut, merirosvoteemaiset valotikkarit sekä muutama suklainen ”kultaraha”.

 

Aarrearkun sisältö

 

Viirejä ja välineitä

Kutsut askartelimme liimaamalla tulostetun kutsutekstin mustalle kartongille, käärimällä kartongin rullalle ja solmimalla sen ympärille punaisen satiininauhan. Nauhaan kiinnitimme mustasta kartongista leikatut nimilaput, joihin oli liimattu Pop up kemuista tilaamani tarrat. Samaisesta kaupasta olin tilannut myös mm. tulostettavia viirejä, joita leikkasimme ja liimasimme juhlanauhoiksi yhdessä esikoiseni kanssa.

 

Valmiit kutsut ja tekeillä olevat viirit

Viirit katossa

 

Koska viireistä jäi yli muutama valmiiksi printattu paperi (A3-koossa), hyödynsin nämä päällystämällä vanhoja, pahvisia muovikelmu-, folio- yms. putkiloita kaukoputkiksi. Lisäksi leikkasimme mustasta kartongista silmälappuja, rei’itimme näihin aukot ja solmimme niihin kuminauhat. Hyödynsin myös marraskuisesta joulukalenteriompelustamme ylijääneen, punaisen puuvillakankaan leikkaamalla sen pienten merirosvojen huiveiksi.

 

Varusteet pienille merirosvoille

 

Alkuperäinen suunnitelmanani oli antaa juhlijoiden koristella omat kaukoputkensa ja silmälappunsa mm. tarroilla sekä piirtää kangastusseilla kuvioita huiveihinsa. Syöminen vei kuitenkin yllättäen sen verran paljon aikaa, että päätimme jättää tämän askarteluosuuden väliin ja siirtyä suoraan aarteenetsintään.

 

Helppoa ja hyvää

Tarjoilujen suhteen olin päättänyt mennä aika yksinkertaisella linjalla. Ns. suolaisena ruokana oli erilaisia kasviksia sekä hot dogeja, joita varten olimme mm. leiponeet sämpylöitä ja valmistaneet pari täytettä. Jälkiruokapöydässä oli jäätelökakku, muffinsseja ja keksejä. Kakkua varten olin edellisenä iltana painellut valmista mansikkajäätelöä irtopohjavuokaan. Juhlissa kippasin päälle marjoja ja iskin koristeeksi puiseen grillitikkuun liimatun merirosvoviirin. Valtavan helppoa, kätevää ja hyvää! (Tosin viikonlopun juhliin valmistimme leipomista – ja taikinaa! – rakastavan päivänsankarini kanssa hänen erityistoiveestaan kolme ns. kunnollista kakkua…) Juomamukit teimme taas vanhoista vauvanruokapurkeista liimaamalla niihin Pop up kemujen tarrat ja solmimalla punavalkoiset puuvillanauhat.

 

SynttäriherkkujaJuomamukit vauvanruokapurkeista

Pieniä merirosvoja

Merirosvot ja aarteiden onginta

 

Suuret kiitokset kaikille vieraille ja paljon, paljon onnea oma, pieni, rakas 4-vuotiaani!

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

3 Replies to “Merirosvosynttärit”

  1. […] juomalasit. (Ko. purkkeja olen käyttänyt jo lukuisissa aikaisemmissa juhlissamme, ks. esim. merirosvosynttärit, Lego-synttärit ja autosynttärit.) Samaisesta kaupasta tilasin myös mm. paperipillejä, […]

  2. […] Lue myös muut synttärijuttuni, mm. Lego-synttärit, Pokémon-synttärit ja merirosvosynttärit! […]

  3. […] Hyödynsimme Pringles Wrappers -nimellä myytyjä etikettejä päällystämällä pienistä lasipulloista Pokémon-mukit jokaiselle lapselle. (Olin ostanut nämä pullot ystävänpäiväjuhliamme varten, mutta tarkoituksenani oli jo tuolloin hyödyntää niitä myös jatkossa. Aikaisemmin olemme käyttäneet samaan tarkoitukseen isoja vauvanruokapurkkeja, ks. esim. Autosynttärit ja Merirosvosynttärit.) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.