Kuvakirja

Kertomus kadonneesta kruunusta

On ihanaa, että lapseni rakastavat kuunnella satukirjoja. Mutta ehkäpä jopa vielä ihanampaa on se, että he haluavat tehdä niitä myös itse. Erityisesti viisivuotias esikoiseni on innokas kirjailija ja kuvittaja. Hänen viimeisin teoksensa, Ruotsin prinssin kruunu, on jännittävä kertomus varastetusta kruunusta ja sen kiehtovasta matkasta takaisin kotiin.

 

Viisivuotiaan oma kuvakirja

 

Kova into piirtää ja kirjoittaa

Viisivuotiaani on valtavan tuottelias piirtäjä, ja opittuaan joitain kuukausia sitten kirjoittamaan, ovat erinäiset paperit alkaneet täyttyä myös teksteistä: puhekuplista, tehosteäänistä, selostuksista tai vaikkapa kauppalistoista. Sekä tarinoista. Oli hyvin vaikuttavaa, miten hän keksi parisen viikkoa sitten tehdä pikkuveljelleen syntymäpäivälahjaksi oman kirjan – ja kuinka hän alkoi työstää sitä keskittyneesti.

 

Tarina kadonneesta kruunusta

 

Ytimekäs tarina ja yksinkertainen kuvitus

Kirjan aiheeksi valikoitui prinssin kadonnut kruunu. Kokonaisuudessaan kertomus meni näin:

Ruotsin prinssin kruunu

Prinssi söi iltapalaa ja pesi hampaat ja meni nukkumaan. Ja seuraavana päivänä prinssi huusi: ”Kruunu on kadonnut!”. Prinssi lähti etsimään kruunua. Prinssi löysi kruunun, mutta ei saanut sitä. Prinssi löysi kruunun talosta ja hän sai sen. Prinssi palasi kotiin kruunu mukana. Loppu.

 

Ruotsin prinssin kadonnut kruunu

 

Teksti on lyhyt (ja ylle se on kirjoitettu hieman oikoluettuna, sillä erityisesti kaksoiskonsonantit ja -vokaalit ovat vielä vähän haastavia…). Myös kirjan kuvitus on hyvin yksinkertaista, nopealla tussitekniikalla toteutettua tikku-ukkotyyliä. Mutta kokonaisuus on mielestäni valtavan hieno ja mukana on yllättävänkin paljon yksityiskohtia. Esimerkiksi prinssin kasvoista on nähtävissä hänen mielialansa, taivas vaihtaa väriä päivän muututtua yöksi ja varas on piirretty sänkyynsä nukkumaan, kun prinssi onnistuu hakemaan kruunun takaisin itselleen. Herkullinen tarina hauskasti toteutettuna!

 

Loppusivut lapsen omasta kuvakirjasta

 

Pienen satukirjailijamme mielestä omat kirjat ovat hurjan kivoja ja niiden tekeminen näyttää olevan valtavan palkitsevaa. Kokeilkaa ihmeessä muutkin! (Ja sen verran innoissaan tekijä itsekin oli uudesta Ruotsin prinssin kruunu -kirjastaan, että ko. lahja maltettiin pitää pikkuveljeltä piilossa maksimissaan viisi minuuttia…)

 

Kuvakirjan päätösteksti

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa