Lisää suihkemaalausta

Vajaa neljävuotiaan ruiskumaalaus

Maanantaina maalasimme vesipyssyillä, tiistaina otimme käyttöön suihkepullot. Samalla maali vaihtui vesi- ja elintarvikeväreistä temperaan. Ja, kuten arvata saattaa, lopputulokset olivat mahtavia!

 

Taidetta suihkepullolla

 

Suihkepullolla kerroksellisuutta

Aloitimme suihkepullomaalauksen vajaa neljävuotiaani kanssa jatkamalla hänen edellisenä päivänä tekemäänsä vesipyssymaalausta. Pääasiassa maanantainen vesipyssymaalauksemme keskittyi maalaustelineessä pystyasennossa oleviin papereihin, mutta yhden työn poikani ampumamaalasi vaakatasossa akvarellipaperille. Tällöin ei syntynyt valumajälkiä, mutta sitäkin hienompia maalialueita.

Nyt kuivunut työ nostettiin alustoineen maalaustelineeseen ja siihen suihkutettiin tavallisesta sumutepullosta temperamaalia (jonka joukkoon olin sekoittanut hieman vettä). Väri oli suhteellisen vahvaa ja syntyneet kuviot näyttäviä. ”Tämä on viidakko!”

 

Maalausta suihkepullolla

 

Kun ensimmäinen suihkutuskerros oli kuivunut, vaihdoin pulloon punaista maalia. Lapseni jatkoi maalauksensa työstämistä, ja loi upean, monikerroksisen taideteoksen.

 

Vajaa neljävuotiaan suihkepullon avulla maalaama taideteos

Vajaa neljävuotiaan ruiskumaalaus

 

”Mäkin haluan!”

Nähdessään isoveljensä taiteilun, kaksivuotias pikkuvelikin haluasi ehdottomasti päästä toteuttamaan vastaavanlaista taidetta. Hain käyttöön aikaisemmin tehtyjä saippuakuplamaalauksia, joita pystyi hyvin työstämään vielä eteenpäin tällä uudella tekniikalla. Molemmat suihkuttelivat useampia teoksia ja ihastuivat suihkepulloihin valtavasti.

 

Kaksivuotias maalaamassa suihkepullolla

 

Vettä vanhoihin töihin

Maalaamisen jälkeen näillä pulloilla haluttiin suihkutella pelkkää vettä ympäri pihaa. Kaikkialle. Suihkepullot olivat kiistatta nousseet uudeksi suosikiksi.

Myöhemmin iltapäivällä ne otettiin vielä uudelleen taiteilukäyttöönkin kaikkien kolmen poikani toimesta: useat kuivumassa olleet teokset sekä monet vanhemmatkin vesivärityöt saivat suihkevettä pintaansa – ja jälleen oli syntynyt uutta taidetta.

 

Sumutusmaalausta

 

P.S. Tänään meillä juhlittiin tulevan neljävuotiaan kaverisynttäreitä merirosvoteemalla. Aiheesta lisää lähipäivinä!

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Lisää suihkemaalausta”

  1. […] Kannattaa lukea myös juttuni suihkepulloilla maalaamisesta: taidekoti.com/2016/06/lisaa-suihkemaalausta/! […]

Comments are closed.