Yhteistyötä sateen kanssa

Yhteistyötä sateen kanssa

Hyödynsimme eilisen sadepäivän testaamalla, miten luonnon omat pisarat saavat vesivärin elämään. Olen aikoinani törmännyt netissä vastaavaan taiteiluun, ja nyt oli mielestäni oiva tilaisuus kokeilla itse samaa.

 

Vesivärityöt ja sade

 

Aluksi pojat maalasivat haluamansa vesivärityöt vahvoilla väreillä. Tämän jälkeen työt (ja alustat) siirrettiin ulos sateeseen. Harmiksemme kova sade pääsi juuri hyytymään, eikä pieni tihku meinannut riittää muokkaamaan maalauksia. Annoimme töiden kuitenkin loikoilla ulkosalla, ja pojat kävivät ulkoleikkiensä lomassa vähän väliä katsastamassa muutoksia.

 

Sadepisarat maalareina

 

Illan aikana sade onneksemme jälleen kiihtyi, ja värit alkoivat elää. Maalin pintaan piirtyi pisaroiden jälkiä ja lopulta myös värien vallatonta uiskentelua. Toisissa töissä tosin enemmän kuin toisissa. (Ensimmäinen maalaus oli kenties ehtinyt aluksi kuivua liikaa? Tai ehkäpä selkeiden muotojen rajat estivät värien eloisan virtaamiseen?) Joka tapauksessa taidamme yrittää tehdä yhteistyötä jälleen seuraavan rankkasateen kanssa!

 

Vesisade taiteilijana

Sade viimeistelee akvarellityön

Akvarellimaalaus vesisateessa

Vesivärityö sateessa

 

 

Lisää vinkkejä ja ideoita vesiväritaiteiluun löytyy maaliskuussa julkaisemastani jutusta 15 vinkkiä vesivärimaalaukseen.

Ja kaikenlaisia muita ideoita on jatkuvasti tarjolla myös Taidekodin Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä! Seuraathan myös näitä?

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.