Tänään oli kuopuksemme viimeinen perhekerhokerta ja eilen teimme ihanille kerhotädeille kukkakortit kiitokseksi tästä keväästä. Samalla myös toiset pojat aloittelivat omien kevätkorttiensa tekoa.

 

Kukkakortteja kerhotädeille

 

Aluksi teippasin suhteellisen pieniä (23×15 cm) ja aika paksuja (300 g/m2) akvarellipapereita maalarinteipillä alustoihin ja pojat maalasivat näihin mieleisiään vesiväritöitä sinipunaisin sävyin.

 

Vesivärimaalausta

 

Tämän jälkeen työt jätettiin alustoihinsa kuivumaan, ja illalla jatkoimme korttiprojektia kuopukseni ja hänen kuivuneiden pohjiensa kanssa. Suunnitelmissa oli askarrella akvarellipohjiin keväiset kukat.

 

Akvarellikortteja

 

Leikkasimme silkkipaperista suikaleet, jotka poikani rypisti ns. kukiksi. Yhteisvoimin kieputimme kukkien tyveen vihreää piipunkrassia varsiksi. Seuraavaksi poikani leikkasi vihreästä paperista lehtiä kukille. Kukat ja lehdet liimattiin korttipohjiin. (Piipunkrassi tarvitsi runsaasti liimaa pysyäkseen tukevasti kiinni!)

 

Kukkakortit

 

Itse ajattelin korttien olevan nyt valmiit, mutta kaksivuotias lapseni ei suinkaan tyytynyt tähän. Hänen näkemyksensä mukaan kortteihin piti piirtää vielä lisää kukkia, ja niinpä hän täydensi korttinsa violetilla vahaliidulla. Mielestäni huikea viimeistely hienoille korteille!

 

Itse tehty kukkakortti

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

1 thought on “Kukkakortteja kerhotädeille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *