Eläinten musiikkiopisto

Klassista lapsille

Olemme viettäneet kuumeisten poikieni kanssa viimeiset pari päivää sisätiloissa lepäillen. Ensimmäinen päivä meni pitkälti lastenohjelmien voimalla, mutta toisena riitti energiaa jo moneen muuhunkin puuhaan. Päivän paras löytö taisi olla yli kolme vuotta kirjahyllyssämme makoillut Eläinten musiikkiopisto. Aivan loistava teos!

 

Eläinten musiikkiopisto

 

Kirja täynnä klassista musiikkia

Eläinten musiikkiopisto (engl. My First Classical Music Book) on Nemon kustantama kirja, jonka teksti on Genevieve Helsbyn ja kuvitus Jason Chapmanin käsialaa. Kirjassa perheen pienimmät johdatetaan klassisen musiikin maailmaan hauskasti, kiinnostavasti ja sopivan viihdyttävästi. Musisoivat eläimet kertovat yleisesti musiikista sekä esittelevät muutamia kuuluisia säveltäjiä ja klassisen musiikin soittimia. Kirjan mukana tulevalla cd-levyllä on 28 musiikkinäytettä (1-3 min.) ja näihin liittyviä kuunteluvihjeitä.

 

Eläinten musiikkiopisto

 

Ajoitus kohdillaan?

Jouluna 2012 olin valtavan innostunut hankkimaan lapsilleni erilaisia soittimia, ja innostuksissani ostin myös tämän Eläinten musiikkiopisto -kirjan kaksivuotiaan esikoiseni pakettiin. Rumpu, marakassit yms. upposivat pieniin poikiini hyvin, mutta klassista musiikkia esittelevä opus ei jaksanut herättää kaksivuotiaassani (eikä sen paremmin puolivuotiaassani) riittävää kiinnostusta. Ja niinpä tämän ihastuttavan kirjan kohtaloksi jäi pölyttyä kirjahyllyn koristeena useampi vuosi.

 

Eläinten musiikkiopisto

 

Onneksi keksin ottaa sen nyt tarkasteltavaksemme! Mielettömän hyvä kirja! Tosin tämänhetkisestä kaksivuotiaastanikin ko. teos oli liian tylsä, eikä vajaa neljävuotiaanikaan suoranaisesti ylistänyt kirjaa. Ja myönnettäköön, että myös viisivuotiaani yritti väittää parin kappaleen jälkeen, että kyseessä olivat maailman tylsimmät biisit… Mutta, mutta…

 

Eläinten musiikkiopisto

 

Kuopuksemme nukkuessa päiväuniaan palasimme rauhalliseen sohvannurkkaan kirjan ja cd-soittimen kanssa, ja kuinka ollakaan, molemmat vanhimmista pojistani tutkivat kiinnostuneina kuvia, kyselivät lukuisia asioita, seurasivat tarkkaavaisina maailmankuuluja klassisen musiikin kappaleita ja yrittivät kuunnella mm. eri rytmejä, melodioita ja soitinten ääniä. Nuorempi tosin siirtyi jossain vaiheessa omille unilleen, mutta viisivuotiaalle Eläinten musiikkiopisto toimi lopulta loistavasti!

 

Eläinten musiikkiopisto

 

Pieniä soittoniekkoja

Vaikkei esikoisenikaan antanut Eläinten musiikkiopistolle ”ihan hyvää” suurempia kehuja, oli mahtavaa nähdä, miten kirja ja siihen kuuluvat musiikkinäytteet (yhteensä 62 min.) saivat poikieni musisointi-innon kukoistamaan. Vanhat sähköurkuni ovat soineet ja rummut paukkuneet, triangelia on heläytelty ja mm. lapsuuteni kellopelikin kaivettiin taas käyttöön.

”Se oli hyvä, se salamointi!”

”Äiti hei, kuulostaaks tää siltä, ku se yks pääsi sieltä linnasta pakoon?”

”Äiti hei, voinks mä tehdä tolla pullolla yhden puhallusjutun?”

”Tietsä hei mitä, rummuista tulee yleensä matala ääni, triangelista korkea.”

 

Minun pienet soittoniekkani. <3

 

 

Eläinten musiikkiopisto + cd (Helsby & Chapman, 2012) on lainattavissa lukuisista kirjastoista ja se on tälläkin hetkellä myynnissä monissa kirjakaupoissa (esim. Nemon omassa verkkokaupassa 16 eurolla).

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Comments

  1. Meri

    Yritin etsiä innostavia lastenkirjoja musiikkiopistossa opiskelusta soittoharjoitusta tukemaan, mutta löysinkin tämän. Näyttää tosi kivalta, menee meillä lukujonoon!

  2. taidekoti

    Joo, tämä on kyllä hyvä! Ja tosi kiva, että kirjoitit tänne kommentin. Enpä ollut taas vähään aikaan muistanutkaan tätä kirjaa, mutta vinkkauksesi ansiosta taidetaankin lukea ja kuunnella tätä taas heti itsekin. Voisi upota kaikkiin lapsiimme nyt jo entistä paremmin… 🙂

    Toinen hurjan kiva musiikkiaiheinen (tosin hyvin erityyppinen) kirja on Riina Katajavuoren Pentti ja kitara (Tammi 2013). Kannattaa lukea sekin, jos ette ole sitä vielä tehneet!

Vastaa