Peltipurkista agenttiautoksi

Agenttiauto valmistumassa

Vierailimme viimeviikkoisen mökkireissumme yhteydessä Mobilian autokylässä Kangasalla. Eilen palasimme museon tunnelmaan askartelemalla omia menopelejä.

 

 

Itse tehdyt leikkiautot

 

Autopäivä Kangasalla

Suunnitellessamme Mobilia-retkeä, kuvittelin menevämme katsomaan muutamia vanhoja museoautoja, mutta tarjolla olikin myös paljon muuta: kaksi erillistä museorakennusta mitä erilaisimpine autoineen ja oheistarvikkeineen, autosimulaattori, leikkipuisto, uimaranta, ravintola, liikennepuisto (4-12-vuotiaille) jne. Halutessaan paikassa voisi viettää vaikkapa kokonaisen kesäpäivän. Käymisen arvoinen kohde siis – ehdottomasti!

 

Mobilian autokylä Kangasalla

 

Omia menopelejä askartelemalla

Eilen huristimme taas autojen maailmaan askartelemalla omia leikkiautoja. Pojat innostuivat päällystämään mehu-, kookosmaito- ja tomaattimurskapurkit, koristelemaan ne ja tekemään näihin persoonallisiin autoihinsa myös pyörivät pyörät talteen jemmatuista hedelmäsoseputkiloiden korkeista.

 

Tee se itse -auto

 

Autojen valmistukseen käytettiin seuraavia tarvikkeita:

 • tyhjä purkki tms. (esim. mehutölkki, säilykepurkki, pillimehupurkki, wc-paperirulla)
 • värillisiä papereita, sakset ja liimaa
 • mehupilli
 • kaksi kapeaa tikkua (esim. tikkari- tai cake pops -tikku)
 • neljä hedelmäsoseputkilon korkkia
 • teippiä
 • sinitarraa
 • (kyniä, tarroja yms. koristeluun)

 

Auto alkaa valmistua

 

Valmistus eteni seuraavasti:

 1. Tyhjä, puhdas purkki päällystettiin liimaamalla sen pintaan värillinen paperi.
 2. Päällystettyyn purkkiin leikattiin ja liimattiin toisesta paperista ikkunoita tai sen kylkeen piirrettiin erilaisia kuvioita ja liimattiin kimalteita yms.
 3. Purkin pohjaan teipattiin juomapillistä leikatut pätkät.
 4. Hedelmäsosekorkkeihin työnnettiin sinitarraa.
 5. Kapeat tikut työnnettiin kahteen korkkiin ja tämän jälkeen pillien läpi. Toiset kaksi korkkia sinitarroineen kiinnitettiin tikkujen toiseen päähän.
 6. Valmista! (Tai vielä vähän koristekuvioita, tarroja tms…)

 

Ikioma auto

 

Itse huomasimme, että pillipätkien kannattaa olla mahdollisimman pitkiä, jotta pyörät pysyvät suorassa. Mutta vielä tärkeämpää on, että niiden sisään työnnettävä tikku on kuitenkin kiinnitettynäkin hieman pilliä pidempi, jotta pyörät pääsevät pyörimään vapaasti. Mehutölkkiauto oli sen verran leveä, että omien cake pops -tikkujemme pituus riitti vain juuri ja juuri. Paremmat vauhdit sai siis kapeammilla (ja meidän tapauksessamme samalla vähän painavammilla) purkeilla. Totesimme myös, että sinitarrassa ei kannata säästellä, jos haluaa renkaiden pysyvän paikallaan. Ja pillitkin vaatinevat kunnon teippaukset…

Oli ihana nähdä, miten innoissaan pojat olivat omista autoistaan. Viisivuotias nautti erityisesti agenttiautonsa (ja ammustensa) valmistusprosessista ja nuoremmat näyttivät riemuitsevan leikeistä näillä ihan ikiomilla, itse tehdyillä autoillaan!

 

Agenttiauto ja ohjus

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Peltipurkista agenttiautoksi”

 1. […] säilyketölkeistä voi loihtia jouluisia lyhtyjä tai leikkiautoja, robotteja tai vaikka kynäkoteloita. Mutta yhtälailla niistä syntyy koko perheen ihastuttava […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.