Kummitusjuttuja – suloisia kummituksia jalkapohjalla painamalla

Lähestyvän Halloweenin kunniaksi olemme tällä viikolla taiteilleet haamuja. Googlatessani halloweenaskarteluja ihastuin lasten jalanjäljistä tehtyihin kummituksiin. Kyseessä on helppo ja hauska askartelu, johon menee maalin kuivumisen lisäksi aikaa vain muutama minuutti.

 

Halloween-haamut

 

Aluksi levitin siveltimellä valkoista sormiväriä vuorollaan kunkin pojan jalkapohjaan. (Tämä kuulemma oli kivaa ja kutitti hauskasti!) Maalattu jalkapohja painettiin mustaan paperiin muutaman kerran ja sama toistettiin toisella jalalla. Lopuksi vuorossa ollut poika kannettiin jalkapesulle. Aikaa tähän meni arviolta tosiaan vain noin kaksi minuuttia per poika.

 

Jalanjälkihaamuja

 

Vaikka maalausinnostukseni on suuri, en suinkaan halua ylimääräisiä jälkiä ympäri taloamme. Tämän vuoksi suojasin keittiönlattian jälleen Ikeasta aikoinaan hankitulla, työtuolin alle tarkoitetulla lattiasuojalla. Pöydän ääressä työskenneltäessä käytössämme olivat nyt (kuten aina muulloinkin) muoviset, läpikuultavat kirjoitusalustat.

Annoimme jalanjälkien kuivua yön yli, ja tänään ne leikattiin paperista ääriviivoja mukaillen. Lisäksi niihin piirrettiin silmät ja suu tai liimattiin valmiita muovisilmiä. Periaatteessa halloween-haamumme olivat tämän jälkeen valmiit.

 

Liikkuvat aaveet

 

Halusimme kuitenkin saada ne pelkkien seinäkoristeina olemisen sijaan myös mukaan niin leikkiin kuin poikien omiin esityksiinkin. Tämän johdosta teippasimme osaan haamuista tavallista ompelulankaa, joiden varassa ne alkoivat leijailla ympäriinsä. Toisiin kiinnitettiin myös kepit langan päähän, jotta niitä olisi helpompi liikutella esimerkiksi sohvan takaa. Osa kummituksista puolestaan sai taakseen teipillä kiinnitetyt grillitikut.

 

Halloween-haamuja

 

Koska eilinen myrskytuuli oli varisuttanut pihamme täyteen vaahteranlehtiä, päätin vielä toteuttaa kaverini äidin bongaaman idean lehtihaamuista. (Kiitos Emmi!) Aamupäivällä maalasimme lehtiä valkoisella peitevärillä, ja kolmevuotiaani hihkui innoissaan haluavansa maalata ihan aina. Iltapäivällä piirsimme maalattuihin lehtiin silmät ja suun. Liikutteluvarret näissä kummituksissa olikin jo näppärästi omasta takaa! Koska lehtiä ei ollut kuivatettu painon alla ennen maalausta, täytynee tämä yrittää tehdä vielä pikaisesti, ennen kuin lehtikummituksemme käpertyvät kokoon…

 

Vaahteranlehtihaamuja

 

Jatkoimme kummituspäiväämme haamujen piirtämisellä tavalliselle piirustuspaperille, kummituskasvojen loihtimisella valkoisille ilmapalloille sekä iki-ihanan Pikku kummitus Lapasen katselemisella. Illalla innostuin vielä itse kuvaamaan kummituksiamme taskulampun valossa ulkona. Nämä pimeät illat ja taskulamppu-ulkoilut kun ovat poikieni mielestä ihan parasta kunnon syksyssä! (Tosin tietysti vielä parempaa yhdistettynä jättimäisiin vesilätäköihin…)

 

KummitusKummituksia

 

Kivoja kummitusleikkejä!

– Johanna

 

P.S. Katso myös Halloween-teemainen hämähäkkijuttuni!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

8 Replies to “Kummitusjuttuja – suloisia kummituksia jalkapohjalla painamalla”

 1. […] teema hyödyntää omissa taidehetkissä – hauskasti ja söpösti. Me teimme viime vuonna haamuja jalanjäljistä ja vaahteranlehdistä. Eilen puolestaan taiteilimme tyhjien talouspaperirullien […]

 2. Mä olin vähän ajatellut, että meillä ei vietetä mitään Halloweenia.
  Nää ihanat askartelut laittaa kyllä tekemään mieli juhlia Halloweenia 🙂

 3. […] loistavasti myös Halloween-teemaan! Muita vastaavia ideoitamme löydät seuraavista jutuista: Kummitusjuttuja (jalanpohjalla painetut kummitukset ja vaahteranlehdistä maalatut kummitukset) sekä […]

 4. Hannele sanoo:

  Wow, miten pelottavan makeita askarteluja😀

  • taidekoti sanoo:

   Kiitos! Tykkään näistä itsekin ihan hirveästi! Ja olin kyllä innoissani kuvatessani näitä kummituksia pihalla pimeässä… 😉

 5. […] P.S. Kummitusjuttuja-jutussani painoimme lasten jalanjäljillä kummituksia ja viime vuoden isänpäiväjutussani teimme sydänkuvioita lasten kädenjäljillä. Kannattaa katsoa myös nämä jutut! […]

 6. […] Kummitusjuttuja – suloisia kummituksia jalkapohjalla painamalla (Mukana myös ohjeet vaahteranlehdistä maalattuihin kummituksiin.) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.