Syystaiteilua

Syystaidetta lasten kanssa

Jatkoimme viime viikolla syksyisten akvarellien maalausta ja kokeilimme perinteisiä tapoja tehdä ruskalehtitaidetta. Poimimme aamulla metsästä värikkäitä syyslehtiä, joita ihastelimme ja tutkimme yhdessä nuorimpien poikieni kanssa. Kotona pyyhimme lehdistä kosteuden ja liat.

Ruskalehtiakvarelli

Kolmevuotiaani onnistui piirtämään mustalla öljyliidulla paperiinsa näyttävän lehden, jonka maalasi vesiväreillä syksyisen hehkuvaksi. Myös puolitoistavuotiaani loi paperilleen oman kiehtovan ruskamaisemansa.

Ruska-akvarelli

 

Iltapäivällä otimme esiin vahaliituja ja ohutta piirustuspaperia (tavallista 80 g/m2 kopiopaperia). Asettelimme paperin alle lehtiä ns. väärinpäin, eli lehtisuomut ylöspäin. Tämän jälkeen kuljetimme vahaliitua lappeellaan lehtien päältä, jolloin paperiin piirtyivät alla olevien lehtien kuvat. Lapset innostuivat kyseisestä hommasta sen verran paljon, että pian keittiönpöytä alkoi täyttyä vaahteran-, tammen-, pihlajan- ja monien muiden lehtien kuvista.

Ruskalehtitaiteilua

Illalla ryhdyimme vielä yhteen syksyiseen klassikkopuuhaan: lehdillä painamiseen. Pojat levittivät lehtien takapuolille askartelumaalia ja painoivat maalatut pinnat paperiin. Lopputuloksena oli sekalainen kasa erilaisia lehtien kuvia, osa yksityiskohtaisen tarkkoja, osa ns. taiteellisempia. Kivaa oli, ja kauniita lehtiä on nyt etsitty pihalta ja metsistä joka päivä tämänkin jälkeen!Lehtipainantaa

VaahteramaalausRuskalehtitaidetta

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

3 Replies to “Syystaiteilua”

  1. […] syksyisiä taiteiluideoita löytyy mm. Syystaiteilua-jutusta. Ja lisää on tulossa… […]

  2. […] Lisää tästä tekniikasta voit lukea pari vuotta sitten julkaisemastani Syystaiteilua-jutusta: taidekoti.com/2015/09/syystaiteilua/. […]

  3. […] Syyslehdillä painaminen on klassista taidepuuhaa lasten kanssa. Se on kivaa ja kaunista, hauskaa ja jopa opettavaista. Jos vaahteran- ja pihlajanlehdet ovat kuitenkin jo läpikotaisin tutkittu, kannattaa vaihteeksi testata vaikkapa erilaisia saniaiskasveja. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.