Kutitus 2015

Espoon Kulttuurikeskuksessa Tapiolassa on parhaillaan käynnissä lasten ja nuorten taidefestivaali Kutitus (30.9.-4.10.2015). Ohjelmassa on mm. konsertteja, näyttelyitä, työpajoja, satuhetkiä ja elokuvia. Estradille on nostettu suuria klassikkonimiä: Hans Christian Andersen, Zacharias Topelius, Astrid Lindgren, Tove Jansson sekä 150-vuotisjuhliaan viettävä Jean Sibelius.

Omassa ohjelmassamme Kutitus on varsinaisesti viikonloppuna, mutta kävimme jo tänään nuorimpien poikiemme kanssa pyörähtämässä tapahtumassa sillä aikaa, kun esikoisemme oli kuvataidekoulussa. Vaikka tarjolla oli monipuolisia askartelumahdollisuuksia ja herkkiä taideteoksia, tekivät poikiini ylivoimaisesti suurimman vaikutuksen festivaalin maskottikissat Viksu ja Viiksi. ”Noi on kyllä tosi hauskoja!”

Kolmevuotiaani bongasi seinältä myös mainoksen sunnuntain Muumi-konsertista, johon olisi hänen mukaansa pitänyt päästä heti. Lauantain ohjelmistosta puolestaan löytyy mm. Tanssiteatteri Hurjaruuthin Peukalo-Liisa.

Peukalo-Liisa

Kävimme vajaa pari viikkoa sitten katsomassa kyseisen esityksen Hurjaruuthin omalla näyttämöllä Kaapelitehtaalla – ja tämän kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella lippujen ostamista. Kyseessä on tanssin ja nykyesitystaiteen keinoin toteutettu viehättävä tulkinta H.C. Andersenin klassikkosadusta. Koreografi Liisa Risu on luonut peukalonmittaisesta tytöstä kertovan tarinan ympärille esityksen, jossa on mukana perinteistä sadunkerrontaa ja katsojat haastavia yllätyksiä, esteettisesti kaunista liikettä ja vauhdikkaitakin välähdyksiä. Yleisö vedetään mukaan tarinaan ilmeisen onnistuneesti, sillä kolmevuotiaani kiteytti mielipiteensä esityksestä seuraavasti: ”Parasta oli se, kun mekin lennettiin ja ne verhot tuli meidän yli.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *