Voittaja / graffitin SM 2015

Piipahdimme eilen katsomassa suomenmestaruustason taidetta Helsingin Vallilassa. Konepajan alueella järjestettiin elokuun lopulla graffitin SM-kisat (alkuperäiseksi paikaksi kaavaillun Tampereen sijaan). Neljä viidestä finalistityöstä kohosi edelleen näyttävänä seinänä siellä YIT:n rakennustyömaan, uusien kerrostalojen ja VR:n vanhojen konepajahallien keskellä.

Graffitin SM 2015

Graffitin SM 2015

Loopin Mikki Hiiri -graffiti

Charles Liquorin finalistityö

Pojat juoksivat kilpaa graffiteiden luokse ja olivat innoissaan näkemästään. Ainut pettymys tuntui olevan se, ettei nurkan takana ollutkaan enää enempää maalauksia.

”Vau! Hienoja! Voidaanko tehdä meillekin tällainen seinä? Mun huoneeseen! Mullekin! Tuo on vähän niin kuin meidän leikkihuoneen taulu!”

Meillä on tosiaan leikki-, luku- ja televisiohuoneena toimivassa tilassa ranskalaisen Marc Ferreron pop-taide-henkinen maalaus, jossa on samaa sarjakuvamaista fiilistä kuin Konepajalla nähdyssä Charles Liquorin graffitissa.

Marc Ferreron maalaus

Koko perheemme tämänhetkisestä innostuksesta päätellen vaikuttaa siltä, että kohta täältä kotoamme löytyy kolme muutakin spray-maalausta… Päätimme toteuttaa yhdessä lasten kanssa heidän tulevien huoneidensa seinille näyttävät maalaukset. Saa nähdä, miten saadaan ideat konkretisoitua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *