*** HUOM! PAJAT SIIRRETÄÄN KORONAVIRUKSEN JOHDOSTA MYÖHÄISEMPÄÄN AJANKOHTAAN. UUDET AJAT ILMOITETAAN MYÖHEMMIN! ***

Tervetuloa kotiimme tutustumaan grafiikan tekemiseen!

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Espoon Mankkaalla sijaitseva kotimme muuttuu taidestudioksi, kun taiteilija Riika Anundi (TaM) tulee pitämään tänne kaksi grafiikan työpajaa:

  • perjantaina 3.4.2020 klo 17-20 aikuisille ja
  • sunnuntaina 5.4.2020 klo 13-16 lapsille.

Molempiin pajoihin voi osallistua täysin ilman aikaisempaa kokemusta, mutta myös kokeneemmat tekijät ovat toki lämpimästi tervetulleita mukaan. 🙂

Grafiikan paja lapsille

Omaa taidetta ammattilaisen ohjauksessa

Kummassakin työpajassa pääsee tutustumaan erilaisiin grafiikan tekniikoihin ja toteuttamaan ammattilaisen ohjauksessa omia taideteoksia.

Aikuisten kurssilla on mahdollisuus kokeilla mm. monotypiaa ja linopainantaa.

(Monotypia tarkoittaa sitä, että sileälle pinnalle maalataan kuva, joka painetaan paperille. Linopainannassa puolestaan kaiverretaan kuva linolevylle ja vedostetaan siitä otoksia imukykyisille papereille. Eri tekniikoista voit lukea lisää täältä.)

Lasten kurssilla saa testata solumuovilevylle sekä pehmeälle softcut-levylle piirrettyjen kuvien vedostamista.

Lisäksi molemmilla kursseilla on tilaisuus kokeilla painamista pitseillä, kasveilla tai muilla kokeellisilla tavoilla.

Grafiikan paja

Muutamalla kympillä uniikkeja taideteoksia

Sunnuntaisen lasten työpajan hinta on yhdeltä lapselta 40 € (sis. alv. 24 %) ja perjantaisen aikuisten työpajan 50 € / hlö. (sis. alv. 24 %).

Hinnat sisältävät ammattilaisohjauksen, työpajassa käytettävät materiaalit ja työvälineiden käytön – sekä samalla ihan mielettömän tilaisuuden saada itselleen uniikkeja, itse tehtyjä taideteoksia!

Jokainen osallistuja voi kokeilla yhtä tai kahta valitsemaansa tekniikkaa ja tehdä yhteensä 5-10 vedosta.

Pajoissa käytetään mm. Konsta Shopin tarjoamia laatupapereita ja välineitä (esim. Essdeen kaivertimia, teloja, levyjä jne.).

Grafiikan paja

Ideoita sovellettavaksi myös kotiin

Lasten paja on suunniteltu noin 5-12-vuotiaille lapsille, ja kunkin lapsen mukana paikalle toivotaan tulevan myös oman aikuisen (isän, äidin, kummin, mummin tms.).

Lapsen seuraksi tulevalle aikuiselle ko. työpaja ei maksa mitään, mutta tarjoaa sitäkin enemmän! Työpaja on tilaisuus ihastella ja ihmetellä yhdessä lapsen kanssa taiteen tekemisen ihmeitä – sekä samalla poimia kivoja ideoita mahdollisesti myös kotona sovellettavaksi.

Monotypioita

Paikkoja hyvin rajoitetusti!

Nämä työpajat ovat hyvin pienimuotoisia tilaisuuksia, joiden osallistujamäärät pidetään erittäin rajattuina. Tämän vuoksi oma paikka kannattaakin varata pikimmiten lähettämällä sähköpostia suoraan Riikalle osoitteeseen riika(at)riinu.fi!

(Itselleni olen jo varannut paikan perjantaille ja lapsilleni kolme paikkaa sunnuntaille, mutta vielä mukaan mahtuu toki muitakin. 🙂 )

Niin, ja vielä yhtenä huomiona se, että päälle kannattaa laittaa sellaiset vaatteet, joiden mahdollinen likaantuminen ei haittaa.

Lisätietoja pajoista voit kysellä sekä Riikalta että minulta: johanna(at)taidekoti.com. Tarkat osoitetiedot ja maksuohjeet saat ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Toivottavasti nähdään viimeistään tuolloin huhtikuussa! 🙂

Samalla tilaisuus ostaa riikan taidetta ystävähintaan

Työpajojen yhteydessä on myös esillä Riika Anundin pieni popup -myyntinäyttely, josta osallistujat voivat hakea inspiraatiota omaan työskentelyynsä, mutta halutessaan myös hankkia ns. oikeita taideteoksia poikkeuksellisen hyvään ystävähintaan. 🙂

Riikan verkkosivut löytyvät osoitteesta: riikaanundi.com ja hänen teoksiaan on myynnissä mm. Taikossa.

Tänne meille Riika on ottamassa mukaansa ainakin grafiikan vedoksia sekä pienehköjä paperille maalattuja akryylitöitä.

Tervetuloa! 🙂

-Johanna

Grafiikan paja

P.S. Riika on juuri se taiteilija, joka toteutti keittiöömme ison maalauksen tilaustyönä, ks. https://taidekoti.com/2019/12/taideteos-tilaustyona/. Lisäksi hän on suunnitellut Taidekodin uuden logon.

Näihin grafiikan pajoihin saamme osallistua lasteni kanssa veloituksetta, mutta tilan tarjoamisesta, Konsta Shopin materiaaleista, kirjoittamistani blogijutuista tms. en hyödy itse kaupallisesti mitenkään. 🙂


Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *