Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Itis

Kauppakeskus Itis

On ihanaa kääriä kauniita lahjapaketteja ja toteuttaa lasten toiveita. On hykerryttävää piilotella pieniä salaisuuksia lakanapinojen taakse odottamaan joulua. Ja on hellyyttävää nähdä se silmien loiste, kun pienokaiset saavat aattoiltana käsiinsä jotain kovasti odottamaansa.

Mutta tottahan toki minäkin tiedän, mikä joulussa on tärkeintä. Yhdessäolo. Läheisyys. Aika. Välittäminen. Huomio. Kiireettömyys.

Ja tätä yhteistä aikaa on ihana antaa myös lahjaksi.

Minä rakastan luku– ja leivontahetkiä, askartelujuttuja ja metsäretkiä, halailua ja taide-elämyksiä. Mutta kun edellisviikolla saimme mahdollisuuden koko perheen yhteiseen kauppakeskusretkeen, ymmärsin, miten hienon elämyksen voi kokea myös itähelsinkiläisessä ostosparatiisissa. Kun jo alle kahdellakympillä per lapsi voi toteuttaa jotain näin kivaa, on tässä aika varmasti yksi joulun parhaista lahjasuosituksista.

Kauppakeskus Itis

Vapaapäivä Itiksessä

Edellisperjantaina lastemme koulu ja päiväkoti oli suljettu ja me vietimme koko perheen yhteisen vapaapäivän Kauppakeskus Itiksessä

Inspiraationa tälle idän retkellemme toimi mahdollisuus blogiyhteistyöhön, ja rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että ilman tätä yhteistyötä emme varmaankaan olisi tulleet ajamaan Kehä Ykköstä päästä päähän ja suunnanneet juurikin tähän kauppakeskukseen. Mutta arvannet varmaan, että päästyämme näkemään uudistuneen Itiksen, ei tämä käynti suinkaan jäänyt viimeiseksi. 🙂

Ko. retki ei siis totisestikaan ollut mikään tuskainen joulunaluspäivä tunkkaisessa ostoskompleksissa. Ehei.

Tämä edellisviikkoinen Itis-perjantaimme oli yhdistelmä herkullista ruokaa, viihdyttävää elokuvaelämystä, kaunista joulutunnelmaa, hauskoja leikkipaikkoja ja mm. joulupukin tapaamista – kaikki yhden katon alla suojassa synkältä sateelta.

Tämä päivä oli täynnä hymyä ja iloa, yhdessäoloa ja onnea. Siis juuri sitä parasta.

Kauppakeskus Itis / Joulupukki

Jo se hetki, kun saavuimme Itikseen (ensimmäistä kertaa vuosikausiin), onnistui tekemään vaikutuksen. Kauniina aukeva lasikattonäkymä toi mieleen mm. Rovaniemen näyttävän Arktikumin, ja suuret joulukoristeet synnyttivät välittömästi kimmeltävän joulufiiliksen.

Oli valtava kuusi ja joulupukki. Oli toistasataa myymälää ja mm. ihana mahdollisuus osallistua Hopen joululahjakeräykseen. Oli myös poikkeuksellisen hienot leikkipaikat, upouusi Ravintolamaailma ja Suomen uusin elokuvateatteri, Finnkino Itis.

Ko. kauppakeskuksen tarjonnasta voisi kirjoittaa jättipitkän postauksen, mutta pidättäydyttäköön tässä jutussa kahdessa uusimmassa hienoudessa: Ravintolamaailmassa ja elokuvateatterissa.

Kauppakeskus Itis

Herkkuruokaa maailman eri kolkista

Marraskuun lopussa auennut ravintola-alue sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, ja sieltä löytyy viisi erilaista ravintolaa: aasialainen katuruokalavintola BangCook, mm. salaatteja ja tuorepuuroja tarjoava Salaattibaari, Lähi-idän ruokaan keskittynyt Fafa’s, Finnkinon yhteydestä löytyvä Oscar’s Bar sekä mm. pastoja ja risottoja myyvä Vapiano

Me söimme perjantailounaamme tuossa viimeksi mainitussa. Siis Vapianossa. Ja oi että, miten hyvää ruokaa saimmekaan! 

Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis

Tuoretta ruokaa tyylikkäässä ympäristössä

Ihanan raikkaassa ympäristössä valmistettiin ihanan tuoretta ruokaa siinä tiskillä odoteltaessa suoraan silmiemme edessä. Pöydät oli koristeltu yrttiruukuilla ja näyttävä viherseinä toivotti tulijat tervetulleiksi.

Oli freesiä ja hyvää. Oli simppelin tyylikästä ja poikkeuksellisen herkullista.

Mm. oma Risotto Scampi e Spinacini oli erinomainen ja pupun muotoon leivottu mozzarellapizza sai kuopuksemmekin hihkumaan. Suuret pisteet!

Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis

Tilaukset tiskeiltä

Mutta se kannattaa tiedostaa, että tässä ravintolassa ei istuta suoraan pöytään ja odotella, että tarjoilija tulee siitä vaan ottamaan tilauksen vastaan. Itiksen Vapianossa eri ruokalajit tilataan ja haetaan omilta tiskeiltään ja esim. mahdolliset ruokaviinit käydään noutamassa vielä erikseen baarin puolelta – ihan kuten mm. monissa Keski-Euroopan taukopaikoissa on tapana.

Oma kokemuksemme oli nautinnollinen, mutta hienoinen tuskanhiki nousee otsalleni miettiessäni sitä, että olisin saapunut ko. paikkaan muutama vuosi sitten yksin kolmen ihan pienen lapseni kanssa. Siinä sitä olisin sitten yrittänyt hakea pitsan sieltä, salaatin täältä ja pastan tuolta. Ja koittanut jonotellessani katsoa, etteivät pienokaiseni ryntäile ympäriinsä, putoa syöttötuolista tai karkaa kauppakeskuksen hulinaan…

Vinkiksi sanoisinkin, että mikäli lapsesi ovat vielä niin pieniä, ettei heitä uskalla jättää yksin pöytään istumaan (eikä heitä kanniskellen ole mahdollista kuskata enää ruokia), kannattanee Vapianoon mennä sellaisella kokoonpanolla, johon lukeutuu vähintään kaksi aikuista. Tai vaihtoehtoisesti valita pöytä ihan tiskien vierestä. (Tosin leikkinurkka on tällöin juuri päinvastaisella laidalla…) Tai vähintään ottaa kaikille ruuat samalta tiskiltä, eli a) kaikille pitsaa tai lasagnea, b) kaikille pastaa tai risottoa tai c) kaikille salaattia.

Mutta tästä tilaussysteemistä huolimatta Vapianoon kannattaa ihan ehdottomasti mennä myös lasten kanssa! Tarjolla on nimittäin sen tason ”pikaruokaa”, että me tulemme aivan varmasti syömään tuolla vielä useasti uudestaan. Ja huomionarvoista on esimerkiksi se, että ko. ravintolan palvelukonsepti mahdollistaa sen, että siinä tiskillä saa jokaiseen annokseen helposti eriteltyä mm. maustetoiveet ja valittua erikseen jopa pastalajikkeen.

Lisäksi lastenlista, leikkipaikka ja lukuisat syöttötuolit toivottavat ihan pienetkin vieraat erittäin lämpimästi tervetulleiksi.  

Vapiano / Kauppakeskus Itis

Lisähuomiona sanottakoon vielä, että pöydistä löytyy latauspistokkeet. Pisteet tälle!

Ja lisäplussaa on myös mm. se, että koko laskun saa maksettua lähtiessään kätevästi suoraan kassalle – siis ilman, että malttamattomien lasten kanssa pitäisi odotella erillistä tarjoilijaa. 🙂

Ja alakerran take away -tiskiltä herkkuruokaa saa näppärästi haettua myös kotiin vietäväksi!

Vapiano / Kauppakeskus Itis
Vapiano / Kauppakeskus Itis

Joululeffa Suomen uusimmassa elokuvateatterissa

Vapianon herkkuruokien lämmittäessä vatsojamme suuntasimme kulkumme kohti Itiksen uutta Finnkinoa ja The Grinch -elokuvaa. (Sekä jättimäistä karkkitiskiä, josta jokaisen sydämellisen vanhemman on aika lailla pakko antaa lapsilleen lupa koota pienet pussit…)

Finnkino Itis
Finnkino Itis
Finnkino Itis

Ja siinä me sitten saimme istua pehmeillä, punaisilla tuoleilla keskellä perjantaipäivää. Saimme uppoutua puoleksitoista tunniksi animaation lumoihin ja aidon joulutunnelman löytämiseen. Siihen, ettei joulussa ole kyse toinen toistaan näyttävämmistä koristeista ja suuren suurista lahjakasoista… Siihen, että oikea joulumieli syntyy yhdessäolosta ja toisista välittämisestä…

Finnkino Itis

The Grinch on Dr. Seussin vuonna 1957 kirjoittamaan satuun pohjautuva elokuva. Samasta tarinasta on tehty elokuvaversioita aikaisemminkin, mutta tämä Illuminationin ja Universal Picturesin The Grinch -versio sai ensi-iltansa nyt marraskuussa 2018. 

Osittain ruonomuotoon kirjoitettu tarina kertoo koiransa kanssa elävästä, erakkomaisesta äkäpussista, joka inhoaa joulua ja aikoo varastaa sen. Hän ei voi sietää kyläläisten joululauluja, loistavia valoja ja entistä mahtipontisempia jouluvalmisteluja. Mutta mitä saakaan aikaan pienen tytön hyväsydämisyys ja aito joulumieli…? 

The Grinch on koskettava elokuva, joka herättelee pientäkin katsojaa miettimään joulun perimmäistä tarkoitusta. (Ja samalla se antaa ihanan tekosyyn jättää tuskainen jouluvalojen ripustus suosilla tekemättä. Ja laulaa entistä enemmän joululauluja. 🙂 )

Finnkino Itis

Joululahjaehdotus ja vinkki välipäiviin

Halutessaan joku voi nähdä hienoista ristiriitaa siinä, että kaupallisuutta kritisoiva elokuva pyörii suuren kauppakeskuksen suuressa elokuvateatterissa suuren jättiyhtiön toteutuksena. Mutta kannattaa muistaa, ettei ylikriittisyys totisestikaan kuulu joulumieleen. 🙂

Ja yksi aivan erinomainen joululahjavinkki on juurikin yhteinen elokuvaretki ja tähän liittyvä ravintolaillallinen! 

Me itse tulemme toteuttamaan tämän.

Olen suunnitellut suuntaavamme taas välipäivinä Itikseen ja käyvämme katsomassa Lapissa kuvatun Ailon (ensi-ilta 21.12.) tai Suomen ensimmäisessä ja ainoassa IMAX-salissa (!!!) pyörivän Maija Poppasen paluun (3D, ensi-ilta 25.12.).  (Lasten perusleffaliput 8,75 € ja nuo IMAX-näytökset 15,60 €)

Olen myös suunnitellut, miten käymme testaamassa lisää Vapianon tai jonkun toisen Itiksen uutuusravintolan ruokia. (Vapianon lastenannokset 6,90 €.) Ja miten lapset pääsevät samalla retkellä kovasti toivomalleen metromatkalle (alle 7-vuotiaat lapset 0 €). Sellaiselle, joka ”jatkuu tarpeeksi pitkään” eikä lopu ”ihan liian nopeasti”. 🙂

Ja tuolloin varaamme aikaa myös ihan loistavalta vaikuttavalle Leikkiasemalle (Sisäänpääsy nykyään 0 €, katso kuvia Instasta)!

Mitä mieltä olet? Mahtuisiko teidänkin pukinkontiinne lupaus yhteisestä elokuva- ja ravintolaelämyksestä? Uutuuttaan hohtavissa puitteissa? Ja näihin liittyvä, ilmainen Leikkiasema-käynti? Siis sellainen kiva tekeminen? Leppoisa mutta samalla erityinen yhdessäolo? Ilo ja nauru?

Kauppakeskus Itis / Leikkiasema

Iloista joulun aikaa!

-Johanna

Lisäinfoa Kauppakeskus Itiksestä löytyy osoitteesta: www.itis.fi/fi ja Instagramista: www.instagram.com/kauppakeskusitis/.

Lisäinfoa Ravintola Vapianosta löytyy osoitteesta: fi.vapiano.com.

Lisäinfoa Finnkino Itiksestä löytyy osoitteesta: www.finnkino.fi/itis.

Itikseen myydään myös lahjakortteja, jotka käyvät kaikissa Itiksen liikkeissä ja palveluissa (paitsi Indiskassa). Lisäinfoa löytyy täältä.

Seuraathan Taidekotia Facebookissa ja Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *