Lasten designviikko alkaa huomenna! 11 huikeaa muotoilupäivää Helsingissä

5.9.2018 Kulttuuri

Astronautteja, taikametsä, eläinnaamareita, kukkia, tiedettä, vaatteita, matemaattinen puuhamaa ja paljon, paljon muuta.

Helsinki Design Weekin yhteydessä järjestettävä Lasten designviikko pursuilee toinen toistaan hienompaa ohjelmaa kaikenikäisille lapsille. Torstaista 6.9. sunnuntaihin 16.9.2018 järjestettävä tapahtumaviikko on todellinen oodi koko perheen luovuudelle ja muotoilukasvatukselle.

 

Lasten designviikko / Helsinki Design Week

Tapahtumapaikkoina kaupunginmuseo ja kaupungintalo

Helsingin kaupunginmuseolla on tarjolla lukuisia ilmaisia näyttelyitä ja työpajoja koko viikon ajan (ks. ohjelma). Ihan pienille löytyy paljon ohjelmaa (mm. LAKU-kioski), mutta esimerkiksi Espoon kuvataidekoulun tarjoamat viikonlopputyöpajat 15.-16.9. on suunnattu yli 8-vuotiaille.

Yksi erityisen kiinnostava kaupunginmuseon työpajoista on Experience Workshop STEAM Puuhamaa. Ko. ilmaistapahtuma on avoinna kaikkina yhtenätoista designviikon päivänä ja se tarjoaa mahdollisuuden testata erilaisia matemaattisia pelejä, kokeilla, askarrella sekä ratkoa ongelmia.

Kaupungintalolla puolestaan koululaiset mm. pohtivat kaupunkitiloja ilmiöoppimisen kautta. Esillä on myös näyttelyitä ja esimerkiksi maanantaina 10.9.2018 klo 13-15 on mm. opettajilla mahdollisuus osallistua Helsinki Design Weekin ja Muotoilukasvatusseura SUOMUn ilmaiseen Muotoilukasvatusseminaariin.

 

Huipennus Kattilahallissa 15.-16.9.2018

Lasten designviikon tapahtumia löytyy kaupunginmuseon ja -talon lisäksi myös mm. Annantalolta, Designmuseosta ja Espoossa Näyttelykeskus WeeGeeltä. Koko viikon huipentaa Lasten viikonloppu Suvilahden Kattilahallissa (Sörnäisten rantatie 22) la-su 15.-16.9.2018.

Tuolloin Kattilahallissa solmitaan kollektiivista ryijyä ja rakennetaan Legoilla, tehdään paidoista pöksyjä ja valmistetaan roskista Jättiläisen lyhtyä, sukelletaan astronauttityöpajaan ja leikitään Kide Science -tutkijoita. Muun muassa.

Piha-alueelle nousee pop up -leikkipuisto ja kukkaseppeleworkshopeja. Ja tämä kaikki ihan ilmaiseksi!!

 

Vaatelöytöjä Little Marketista

Kaiken yllä esitetyn lisäksi Kattilahallissa järjestetään samaan aikaan (eli siis 15.-16.9.2018 klo 10-16) Little Market -myyntitapahtuma, jossa niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin lastenvaatebrändit myyvät syksyn mallistojaan.

 

Lasten designviikko / Helsinki Design Week

 

Kuulostaa hyvältä, vai mitä? 🙂

– Johanna

 

Lisätietoja Lasten designviikosta: www.helsinkidesignweek.com/fi/lasten-designviikko/.

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

P.S. Lasten designviikon visuaalisen ilmeen on luonut kuvittaja Leena Kisonen.

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.