Aurinkoinen kesäsää ja juuri alkanut synttärijuhlien suunnittelu inspiroivat minua tekemään pienen aikamatkan muutaman vuoden taakse. Selailin vanhoja juhlakuviamme ja päätin poimia sieltä joitain ideoita vinkeiksi myös muille. Tässä jutussa näistä ensimmäiset – eli iloiset kesäjuhlamme muutaman vuoden takaa!

 

Kesäjuhlat

Väri

Lastemme ensimmäiset synttärit eivät olleet vielä samaan tapaan tarkasti teemoitettuja kuin nykyään, mutta jo tuolloin halusin luoda kotiimme juhlatunnelmaa yhtenäisellä värimaailmalla. Yhtenä vuonna asettelin tarjolle kaikkea vihreää (mm. herneitä, viinirypäleitä, kesäkurpitsapiirakkaa, yrteillä koristeltuja leivonnaisia yms. Pienten leipien päälle olin askarrellut pienet vihreät liput ja kattoa koristivat lasten taiteilemat vihreät juhlaviirit jne.)

Seuraavana kesänä valitsimme juhlaväriksemme punaisen. Oli punaisia kukkia ja punaiset servetit. Oli punaisia mansikoita ja kirsikoita. Oli punaiseksi koristellut juomamukit ja punaiset pillit. Aikuiset saivat tervetulomaljaksi pienet pullot rosekuoharia, ja omat vaatteemmekin oli soinnutettu väriteemaan sopiviksi. Oli punaista siellä ja punaista täällä.

 

Kesäjuhlat

Kesäjuhlat

Pellejuttuja

Noihin juhliin olimme lähettäneet sirkusteemaiset kutsut, ja ajatuksena oli juhlia viitteellisesti sirkustunnelmissa. Kakun päälle olin askarrellut pienet viirit, parveke oli täytetty ilmapalloilla, lapset saivat pukeutua mm. pelleasuihin ja kaikille väänneltiin ilmapalloista eläinhahmoja ja muita juttuja (ks. vinkkejä esim. täältä.).

Lisäksi olin ostanut pillikoristeiksi kaikille pellenenät. Näiden ajatuksena oli saada iso juhlaporukkamme (siis myös aikuset) innostumaan hassutelusta ja hupsuttelusta. 🙂

 

 

Ilmapallokoira

Tarjoilut

Tarjoiluissa yhdistyivät sankarin nakkitoive ja kesäinen sirkustunnelma. Suolaisena tarjottavana oli hot dog -buffet. (Valitettavasti en muista, millä ohjeella leivon sämpylät, mutta onneksi googlaamalla löytyy monia herkullisen kuuloisia ohjeita.) Hot dog -sämpylöitä leipoessa kannattaa muistaa asetella sämpylät pellille ihan lähekkäin toisiaan, jos haluaa niiden pysyvän pitkulaisina (eikä siis turpoavan pyöreiksi).

Sämpylöiden väliin grillasimme erilaisia nakkeja ja täytteinä oli tällä kertaa yksinkertaisesti tomaattisalsaa, salaatteja ja erillisiin purkkeihin aseteltuina majoneesia, ketsuppia ja sinappia. Tarjoiluservettien väliin olin asetellut leivinpaperin palat, joihin sai koota omat hodarinsa.

Jälkiruuaksi oli klassista mansikkakakkua, pieniä suklaamuffinsseja, isoja herkkukeksejä, marjoja ja punavalkoisia Marianne-karkkeja.

 

Hot dog -buffet / kesäjuhlat

Kesäjuhlat

Kirjainleimasimet

Yksi askarteluvälinesuosikeistani ovat kirjainleimasimet (ostettu aikoinaan parilla eurolla Tigeristä). Ja näitä käytimme näidenkin juhlien koristelussa. Juomamukeihin (=vauvanruokapurkkeihin) oli teipattu punaiset paperikaistaleet, joihin oli kirjoitettu kunkin vieraan nimi. (Myös aikuisten pikkupulloissa oli vastaavat nimilaput.) Näiden avulla lasit pystyi laskemaan kädestään ilman, että kadotti tiedon siitä, mikä olikaan oma lasi.

Myös mm. ketsuppi-, sinappi- ja majoneesipurkkeihin olimme kirjoittaneet vastaavalla tavalla niiden sisällön. Ja kakun viiritkin olivat saaneet tekstinsä näiden leimasinten avulla.

Ja juhlien päätteeksi kaikki saivat vielä mukaansa punavalkoiset tikkarit, joihin oli kiinnitetty kirjainleimasimilla koristeltu kiitoskortti. 🙂

 

Kiitoskortit

 

Iloista kesäjuhlakautta!

– Johanna

Kesäjuhlat

Kaikki juhla-aiheiset juttuni löydät täältä.

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *