Tässä yksi ihana vinkki äitienpäiväviikonloppuun: Gruppen Fyran ÄITI!-tanssiesitys Kaapelitehtaalla Helsingissä!

Ko. esityksen uusintaensi-ilta oli eilen 10.5.2018, ja muut esitykset ovat tänään (11.5.) ja huomenna (12.5.) klo 18 sekä äitienpäiväsunnuntaina 13.5.2018 klo 14.

 

Gruppen Fyra: Äiti!

Äidin ja lapsen yhteinen hetki

Saadessani kutsun katsomaan tätä hyväntuulista, pilke silmässä tanssittua kannanottoa äitiyden ihanuuteen ja kamaluuteen, ajattelin viettää pitkästä aikaa hauskan illan jonkun oman, ihanan äitiystäväni seurassa. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun huomasin, että tähän ns. aikuisten esitykseen myydään lippuja myös lapsille, päätin sittenkin jatkaa tuttua blogilinjaani ja jakaa tämänkin kulttuurikokemuksen oman lapseni kanssa. 🙂

Ja voi että, miten ihanan innokas pieni seuralaiseni olikaan! Ja voi että, miten kiva kulttuuri-ilta meillä taas olikaan! Ja voi ihanuus, miten hyvänä hän pitikään tätäkin esitystä!

 

”Tämä on toiseksi paras kaikista. Flora & fauna on paras ja tää sitten.”

 

Ja näitä nähtyjä esityksiä on paljon.

 

Äiti ja tuhansia papiljotteja

Turbiinisalin lava täyttyi tuhansista papiljoteista ja ihastuttavasta värikkyydestä, äityiden eri puolista ja lukuisista tunteista. Mukana oli iloista musiikkia ja viehättävää visuaalisuutta, saippuakuplia ja hassua huumoria.

Pia Liski teki hienon roolin äitinä, ja Tommi Haapaniemi vakuutti äidin ”sisäisenä äänenä”. Lapselleni Haapaniemen monitulkintainen rooli ei tosin ymmärrettävästikään auennut, vaan pienokaiseni näki lavalla klassisesti vain isän ja äidin.

 

”Ne oli kyllä ihan erilaiset kuin meidän äiti ja isi.”

Gruppen Fyra: Äiti!

Aikuisten esitys, joka sopii myös lapsille

Oma esityskokemukseni olisi varmasti ollut erilainen, jos seurassani olisi ollut aikuinen ystävä. Tällöin ei olisi tarvinnut miettiä, tuleeko eteemme jotain, joka ei sittenkään oikein sovellu oman pienen lapseni silmille. Tällöin olisin voinut heittäytyä täysillä tanssin vietäväksi. Mutta tämän olisi kyllä voinut huoletta tehdä nytkin.

Alun pitkä pimeys, pari korotettua huudahdusta tai hetki painostavaa musiikkia eivät hetkauttaneet lastani. Kaikki esityksen viestit eivät varmastikaan auenneet neljävuotiaalleni, mutta kokonaisuus oli hänellekin suuri nautinto. (Eikä kaikki suinkaan aukea kaikille samanlailla aina varsinaisissa lastenesityksissäkään…)

Olin etukäteen varmistanut esityksen lapsiystävällisyyden ja kuullut, että se sopii hyvin ainakin yli 6-vuotiaille. Ja kuten moni muukin 3-6-vuotias on kuulemma tykännyt Äiti!-esityksestä, nautti siitä myös oma 4-vuotiaani. (Ja jos ihmettelet, miksi otin juuri nuorimmaiseni mukaani tähän esitykseen, syynä on yksinkertaisesti se, että hän oli se, joka ehdottomasti toivoi pääsevänsä mukaan… 😉 )

 

”Se oli paras kohta, kun se otti ne rullat ja sen hatun pois.”

”Mut muistaks sä sen, kun se laittoi sen muovipussin päähän?!!”

 

Gruppen Fyra: Äiti!

Edessä kokemusrepertuaarin laajennus

Äiti! ei suinkaan ole tarkoitettu pienen lapsen ensimmäiseksi teatterikokemukseksi (kuten puolestaan esim. tiistaina näkemämme Lennä lennä leppäkerttu), mutta se tarjoaa hienon elämyksen hitusen kokeneemmille – tai vanhemmille – teatterikatsojille.

Ja tämän kokemuksen ansiosta tutustun jatkossa ehdottomasti paremmin myös muiden ns. aikuisten teattereiden ja esiintyjäryhmien koko perheelle soveltuviin ohjelmistoihin! Jos Äiti! kiilasi kuopukseni esitysrankingissa kaikkien huikeiden lastennäytelmien ohitse, taisi lapsilleni juuri aueta aivan uusi, upea maailma… 🙂

 

Ihanaa äitienpäivää! Ja hienoja elämyksiä!

– Johanna

 

Gruppen Fyra: Äiti! 13.5.2018 asti Kaapelitehtaan Turbiinisalissa (Tallberginkatu 1, Helsinki), kesto 45 min., liput 20 € (aikuiset), 15 € (mm. lapset 6-16 v.), 0 € (alle 6-vuotiaat), lisätietoja ja liput täältä. Lippuja myös tuntia ennen ovelta.

Omat lippumme on saatu ilmaiseksi. Kiitos!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *