Kaupallinen yhteistyö: Gymi Furniture

Koen itseni täydelliseksi neroksi. Siis juuri tällä hetkellä. Ja koskien nimenomaan kotimme sisustusta.

Odotimme liki kahdeksan vuotta, että ehtisimme tehdä itse tai löytäisimme jostain valmiina täydellisen sohvapöydän. Ehdimme miettiä läpi kaiken maailman Hay Trayt ja 70-luvun kirppislöydöt. Ehdimme suunnitella jatkavamme keittiönpöytämme tyyliä, ja nikkaroivamme olohuoneeseenkin matalan tason betoniharkoista ja lankusta. Ehdimme myös googlailla hyviä metallijalkojen hitsaajia ja selvitellä betonivalun tekemistä. Jne. Jne.

Mutta sitten yhtenä lauantaiaamuna – kesken jokaviikkoisen perhejumppamme – sain neronleimauksen: Tuossa se on! Meidän pöytämme! Tuollaiset jumppaboksit tulisivat meidän olohuoneeseemme!! Niissä yhdistyy kaikki se, mitä haluamme – ja vielä paljon muuta!

Gymi Furniture -boksit sohvapöytinä

Niin paljon hyvää

Nämä pöydät ovat suomalaista designia ja omassa kotimaassamme valmistettuja. Ne ovat myrkyttömiä ja niissä on pieni hiilijalanjälki. Ne ovat aitoa, vaaleaa puuta ja niiden skandinaavinen muotokieli istuu täydellisesti omaan laatikkotaloomme.

Avattavan kantensa ansiosta niitä voi käyttää myös säilytyskalusteina. Ja mikä parasta: parin lisävarusteen avulla ne saa muunnettua ihan loistavaksi temppu- ja parkourradaksi muutamassa sekunnissa!!!

Eikä tässäkään kaikki. Ne on valmistettu kestämään käyttöä myös julkisissa tiloissa. Eli korkea ja kestävä laatu on taattu.

Sain suureksi ilokseni sovittua Gymi Furnituren kanssa kalusteiden testikäytöstä bloginäkyvyyttä vastaan. Mutta ei mennyt montaakaan päivää, kun ilmoitin Gymin ihanalle Christinalle haluavani hankkia nämä kalusteet ikiomiksemme. Kun olimme päässeet testaamaan niitä, emme voineet enää ajatellakaan luopumista! Tuntui nimittäin siltä, että nämä olivat sellainen mieletön löytö, jota ei vaan voinut enää laskea käsistään…

Vai mitä mieltä olet? Eikö kuulostakin aika hauskalta, että hillitty sisustus voi muuttua hetkessä lasten (ja aikuisten!) jumppa-areenaksi? Että energiset lapsukaisetkin pääsevät treenaamaan vaikkapa kieppejä omassa kodissaan? Että lankusta syntyy kädenkäänteessä läksypöytä ja toisessa hetkessä liukumäki? Että kotona on iloa ja naurua? Ja onnistumiseniloa? Seikkailuja ja liikunnallista luovuutta? Että lapsetkaan eivät tapita sinisiä ruutuja vaan innostuvat myös ihan huomaamattaan liikkumaan? Että omakin ketteryys saa ihan uutta vetreytystä…?

Näin meillä

Omasta mielestäni on aivan ihanaa rinnastaa kodin sisustuksessa vanhaa ja uutta, halpaa ja arvokasta, taidetta ja itse tehtyä, designia ja massakamaa. On aina hienoa huomata, jos hillityn harmonisestakin kodista löytyy jotain pieniä jujuja, sellaisia persoonallisia juttuja tai hauskoja oivalluksia.

On myös mahtavaa, jos kodista pystyy tekemään täydellisen kaikille sen asukkaille. Ei siis sellaista pelkästään esteettisesti viehättävää esittelytaloa. Muttei myöskään puhtaasti lasten valtaamaa kaaosta.

Ja tällaiseenkin toiveeseen nämä Gymi Furniture -kalusteet ovat ihan täydellisiä. Ne tyydyttävät omaa silmääni (ja jopa superkriittisen mieheni silmää), mutta samalla ne saavat lapsemme riemuitsemaan.

”Saaks tähän siis astua?”

”Voinks mä tosiaan seistä tässä pöydällä?”

”Siis, ihan totta? Onks nää jumppausta varten? Jee!!”

Olemme aikaisemmin iskostaneet lastemme mieleen, ettei pöydillä normaalisti hypitä. Ja oppi näyttää menneen hyvin perille, sillä uusien sohvapöytiemme monipuoliset funktiot tekivät heidät aluksi hitusen epäileviksi… 😉 Mutta voi että, sitä silmien loistetta, kun lupa seisomiseen, hyppimiseen ja kävelyyn oli annettu – nimenomaan siis näillä pöydillä. 🙂

Meillä on nyt ollut olohuoneessamme nämä uudet pöydät parisen kuukautta. Aina välillä siivoan lankun, aisan ja tikkaat isoon kaappiin piiloon ja ihastelen laatikkopöytiemme simppeliä harmoniaa. Nostan kukkakimpun pöydälle, lasken kahvikupin sen viereen ja uppoudun läppäri sylissä sohvalle töiden pariin.

Nyt myös isoja juhlia varten meillä on valmiina useampi pikkupöytä, joihin kaikki voivat laskea lasinsa ja lautasensa. (Enää meidän ei siis välttämättä tarvitse roudata isovanhempien varastosta lisäjakkaroita kekkeripöydiksi…)

Toisena hetkenä nostan lankut ja muut osat esiin, ja muutan perusolohuoneemme aktiivikeskukseksi. Toisinaan tulee liukumäki, toisinaan puomi. Joskus boksit kasataan päällekkäin ja väliin nostetaan lankku. Joskus kaikki osat kiinnitetään peräkkäin ja alkaa hurja rataseikkailu.

Välillä vetäisen itsekin parit kiepit, teen muutamat lankkuhyppelyt, tikasjuoksut ja venyttelyt. (En lupaa raportoida kuvasarjalla omaa ”kesäkuntoon” pääsyäni, mutta aikas hyvä tsemppiympäristö löytyy nyt ihan tuosta sohvan vierestä… 😉 )

Lapset eivät vielä oikein onnistu itse kiinnittämään osia toisiinsa, mutta toiveita kokoonpanoista kyllä satelee. Ja leikeistä. Ja kaikenmaailman muista ideoista. Siinä missä itse koen, että valmiit jumppaohjeet olisivat tarpeen, lapset jaksavat ideoida ja kehittää. He pursuvat luovuutta, leikkiä ja liikuntaa – ja samalla minä hykertelen tyytyväisyyttä siihen, miten hienon ympäristön olenkaan heille järjestänyt… 🙂

 

Mikä Gymi Furniture?

Olin itse vuonna 2008 viestintätoimistoni kanssa mukana lanseeraamassa lasten ja nuorten liikuntakonsepti Gymiä, kun ensimmäinen Gymi-sali avasi ovensa Helsingin Kampissa. Ja heti, kun ensimmäinen lapseni oli oppinut ryömimään, varasin mammaporukallemme oman, jokaviikkoisen vauvajumppamme. Kyseessä oli konsepti, joka hurmasi itseni välittömästi: lastenliikuntaa uudella tavalla, motivoivasti ja painottaen motoristen taitojen sekä liikunnallisten ominaisuuksien kehittämistä.

Nykyisin Gymejä on Helsingissä, Espoossa, Kirkkonummella ja Valkeakoskella. Lisäksi Gymi-lisenssitunteja pidetään mm. Torniossa.

Parisen vuotta sitten Gymi-tunnit saivat rinnalleen Gymi-kalusteet. Kun mistään ei tuntunut löytyvän tarpeeksi toimivia ja laadukkaita telineitä ja välineitä, Gymin toimitusjohtaja Christina Nurmi päätti alkaa suunnitella tällaisia itse. Hän hyödynsi suunnittelussa omaa liikuntataustaansa ja yli 20 vuoden kokemustaan lasten liikunnan parissa.

Tuhansia lapsia liikkumaan ohjannut Christina halusi myös vastata saleilla ilmeenneeseen kysyntään. Yhä useammat Gymi-jumppaajat olivat nimittäin alkaneet kysellä koteihinsa Gymeillä näkyviä välineitä.

Tuli aika ottaa vinkistä vaari, ja pian markkinoille saapuikin Suomessa valmistettuja, turvallisia, kestäviä ja käytännöllisiä Gymi-puolapuusänkyjä, -puolapuita, -bokseja, -tikkaita, -lankkuja ja -aisoja – joita voi yhdistellä mieleisiksiin kokonaisuuksiksi.

Uusien Gymi-kalusteiden ideana on kyseenalaistaa perinteiset kalustenäkemykset ja kannustaa lapsia luonnolliseen liikkeeseen sekä aktiiviseen arkeen. Ne ovat myös vastaisku kertakäyttökulttuurille, sillä Gymi-kalusteet on suunniteltu kestämään sukupolvelta toiselle (niin kodeissa kuin myös mm. kouluissa ja päiväkodeissa).

Tätä taustaa vasten hinnatkaan eivät ole mielestäni mitenkään kohtuuttomia. (Esimerkiksi jatkettavan puolapuusängyn saa alle tonnilla, säilytysboksi maksaa 359 € ja puolapuut ovat parhaillaan alennuksessa 287 €.)

Ja tämän jätti-innostukseni ansiosta Christina lupasi laittaa kahdesta boksista, lankusta ja tikkaista koostuvan liukumäkisetin vielä – 20 % alennukseen (ovh. 1329 €). Saat sellaisesta nyt siis peräti 265 euroa alennusta, kun teet tilauksen 30.4.2018 mennessä Gymi-shopissa! Suuren suuri suositukseni!

Gymi Furniture / Liukumäkisetti

Gymi Furniture -boksit sohvapöytinä

Energiaa ja estetiikkaa päivään!

– Johanna

Tämä juttu on kaupallinen yhteistyö Gymi Furnituren kanssa, mutta kaikki mielipiteeni ovat tietysti täysin lahjomattomia ja rehellisiä. Kaikki Gymi-kalusteet löydät täältä.

Lue myös muut Gymiin liittyvät juttuni:

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Gymi Furniture / sohvapöydästä temppuradaksi

8 thoughts on “Äiti, sinä olet nero! Esittelyssä sohvapöydät, jotka muuttuvat hetkessä jumpparadaksi

  1. Kiitos Maria! Nämä ovat kyllä tosiaan ihan mahtavat! On ihan huippua, että Gymi on alkanut tehdä tällaisia myyntiin. 🙂 Ja joo, hinnat eivät kyllä ole ihan halpoja, mutta onneksi useammastakin tuotteesta saa parhaillaan hyvän alen… 🙂

  2. Onko tämä kaupallinen yhteistyö? Vaikuttaisi siltä mutta miksi sitä ei ole mainittu? Saitteko ilmaiseksi tai alennuksella nämä pöydät? Kannattaa tehdä lain mukaisesti nämä blogipostaukset. Hienot pöydät kyllä.

    1. Hei Merja, kiitos kommentistasi! Kyllä, tämä juttu on kaupallinen yhteistyö – aivan kuten tuossa jutun lopussa selvästi kerrotaan. 🙂

  3. Katseeni osui takkaanne, koska suunnittelen 80-luvun takkani tuunausta jonka edustalla tummahkot laatat. Onko teillä valkoista laattaa takan edustalla vai oletteko maalanneet ne? Todella raikkaan näköinen. Olohuoneenne ja pöydät ovat upeat ja hienoa, että arvostatte kotimaista raaka-ainetta ja työtä.

  4. Kiitos ihanasta kommentista, Heidi! Meillä on tosiaan tuossa takan edustalla valkoiset laatat, jotka joku edellisistä asukkaista on siihen ilmeisesti jossain vaiheessa vaihtanut.

    Nuo laatat ovat kyllä kivat, mutta itse olen ihan valtavan iloinen myös siitä, että toisen takkamme luota löytyvät yhä alkuperäiset, 70-luvun ruskeat laatat sekä vanhat seinä- ja kattopaneelit… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *