Saimme kokea viime viikonloppuna hienon elämyksen Helsingin Taidehallissa yhdessä mieheni ja 4-vuotiaan kuopuksemme kanssa. Oli ihan loistavaa olla pitkästä aikaa liikenteessä leppoisasti vain yhden lapsen kanssa, mutta myös esillä oleva EGS: Writing My Diary -näyttely oli vähintäänkin juuri niin hieno, tyylikäs, näyttävä ja vaikuttava kuin olin etukäteen kuvitellutkin.

(Me tosin keskityimme nauttimaan pääasiassa näyttelyn tarjoamasta visuaalisuudesta ja kekseliäisyydestä – sen syvällisemmän sanoman sijaan.)

 

Graffiti / EGS: Writing My Diary / Helsingin Taidehalli

EGS / Helsingin Taidehalli

EGS Taidehallissa

EGS / Graffitinäyttely / Taidehalli

EGS Helsingin Taidehallissa

 

Sen sijaan, että Taidehallin hienot seinät olisivat peittyneet räikeän värisiin graffiteihin, salit pitivät sisällään runsaasti mustavalkoista tyylikkyyttä. Eikä mm. lasiveistosten seassa olisi ihan heti arvannutkaan kyseessä olevan nimenomaan graffitista tunnetun taiteilijan näyttely…

On täysin selvää, että EGS on äärimmäisen lahjakas, taitava ja jopa älykäs. Taidehallin monipuolinen ja näyttävä kattaus on vankka todiste tästä. Mutta voi, kunpa mukana olisi ollut ainakin yksi esimerkki myös klassisesta graffitimaalauksesta! Sellaisesta stereotyyppisestä tägi-värikkyydestä, jota näkyi nyt ainoastaan valokuvissa – vaikkakin erittäin hienoissa sellaisissa.

 

Graffititaide / Graffiti / EGS Helsingin Taidehallissa

Graffititaide / Graffiti / EGS

 

EGS kannattaa käydä ehdottomasti kokemassa. (Esillä 25.2.2018 asti.) Mutta entä, jos näyttelystä jää jano nähdä myös lisää? Halu kokea tätä taidesuuntaa enemmänkin? Ja nimenomaan museoseinien sisäpuolella?

 

EGS / Helsingin Taidehalli

EGS: Writing My Diary / Helsingin Taidehalli

 

Kun graffiti valtaa kadut – ja museot

Katutaide on vallannut kaupungit. Esimerkiksi Helsingistä löytyy toinen toistaan näyttävämpiä muraaleja, tägejä ja vaikuttavia graffiteja (ks. katutaidehelsinki.fi). Mutta graffitit ovat päässeet esille myös muissa taidemuseoissa.

Esimerkiksi Vantaan Artsissa on saatu nähdä graffitia ja Keravan Sinkassa oli syksyllä esillä pelkästään graffititaiteeseen keskittynyt Rakkaudesta vapauteen -museonäyttely. Helsingin Sanomatkin kirjoitti elokuussa siitä, miten ”Graffiti kelpaa viimein museoihin”.

 

EGS: Writing My Diary / Helsingin Taidehalli

Parhaillaan Oulussa

Jos kuitenkin sattui missaamaan Keravan tilaisuuden, voi ottaa revanssiin Oulussa. Rakkaudesta vapauteen -näyttely nimittäin on parhaillaan esillä Oulun taidemuseossa (27.1.-25.3.2018).

(Eli kuka arvaa, missä ainakin meidän perheemme pysähtyy ajaessamme hiihtoloman viettoon Lappiin…? 🙂 )

 

Keväällä HAMissa

Huhtikuussa graffititaide saa jälleen aivan uuden meriitin, kun Helsingin taidemuseo HAMissa avautuu näyttely, jonka nimi on ytimekkäästi Graffiti (6.4.-9.9.2018). Ko. näyttelyn kerrotaan tarkastelevan lajin historiallisia juuria ja nykyisyyttä sekä erityisesti helsinkiläisen graffitikulttuurin yhteyttä kansainväliseen kenttään.

Nyt ovat meidänkin pojat innoissaan – samoin kuin jopa tällainen nelikympinen espoolaisrouva. 😉

 

EGS ja me Helsingin Taidehallissa

 

Antoisia taidehetkiä!

– Johanna

 

Kaikki jutun kuvat on otettu EGSin näyttelystä Helsingin Taidehallista.

EGS: Writing My Diary / 13.1.-25.2.2018 / Helsingin Taidehalli / Nervanderinkatu 3 / taidehalli.fi

 

Edelliskesän Berliinin katutaideretkestämme voit lukea täältä.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

2 thoughts on “Graffitia taidemuseossa – mitä, missä, milloin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *