Oppi&ilo

10 vinkkiä onnistuneeseen automatkaan + Oppi&ilo-ARVONTA!

”Miten voi estää koiraa haukkumasta auton takapenkillä?” (Siirtämällä sen etupenkille)

”Pynnösellä on toisessa kädessään kolme lihapullaa ja toisessa ranskalaisia perunoita. Mitä hänellä on silloin yhteensä” (Likaiset kädet)

 

Entä miten voi selvitä pienten lasten kanssa tuhannen kilometrin automatkasta? Onko se mahdollista hymyssä suin? Ilman koko perheen hermoromahdusta?

 

Oppi&ilo

 

Tuntuu pienoiselta vitsiltä ajatella, että olemme jälleen suuntamassa hiihtoloman viettoon toiselle puolen maatamme. Emmekä me tällä kertaa lennä tai käytä junaa.

Me o-lem-me a-ja-mas-sa o-mal-la hen-ki-lö-au-tol-lam-me Es-poos-ta Ä-käs-lom-po-loon.

Syitä ja asian järkevyyttä voi toki pohtia, mutta asia on nyt päätetty. Ja näinpä kaikki hyvät vinkit onnistuneeseen automatkaan ovat tarpeen – kenties teilläkin?

 

Oppi&ilo

 

Tässä jutussa esittelen omat vinkkini. Ja jutun lopusta löytyy Oppi&ilo-ARVONTA, jossa on palkintona pitkien matkojen pelastukseksi 54 EURON ARVOINEN PUUHAPAKETTI!

 

1. Vitsit

”Minkä keksinnön avulla voit nähdä seinän läpi?” (Ikkunan)

”Pynnönen putosi tikkailta, joissa oli yli 100 askelmaa. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut. Miksi ei?” (Pynnönen putosi ensimmäiseltä askelmalta.)

 

Ihanaa, jos matkaseurueestanne löytyy valmis vitsiniekka. Siis sellainen oman kummisetäni kaltainen henkilö, jonka takataskussa on aina hyvä (tai vähän vähemmän hyvä) vitsi jokaiseen tilanteeseen. Sellainen tyyppi, joka saa jutuillaan kaikki pienetkin mutrusuut kääntymään hymyyn.

Jos tällaista ei löydy, kannattaa napata autolaukkuun lapsille suunnattu vitsikirja – tai hauska Vitsipakka, josta löytyy vino pino huvittavia arvoituksia (kuten nuo yllä kerrotut).

Itse sain juuri käsiini tällaisen Oppi&ilon Vitsipakan, jonka yksinkertaisen huvittaville jutuille naureskelen täällä nyt itsekseni. Tämän pakan kaivan autossa ehdottomasti esiin, kun takapenkin kitinä yltyy. 🙂 Ja mikä parasta, tässä pakassa on kymmenien arvoitusten lisäksi vinkkejä siihen, miten voi itsekin keksiä vitsejä!

 

Oppi&ilo / Vitsipakka

2. Klassiset autoleikit

Tuleva automatkamme Etelä-Suomesta Lappiin asti ajaen on oman perheemme ensimmäinen, mutta itselläni tällaisista matkoista on lukuisia kokemuksia omasta lapsuudestani. Muistan, miten bongailimme jo 30 vuotta sitten autojen rekisterikilvistä tiettyjä kirjaimia tai numeroita, miten leikimme Laiva on lastattu -leikkiä ja Kivi-sakset-paperia ja miten mm. keksimme uusia yhdyssanoja.

Nämä kaikki klassiset leikit (ja monta muuta) löytyvät Oppi&ilon pienestä Automatkojen pelastus -pakasta. Ja samassa pakassa on myös lukuisia hauskoja arvuutteluja ja pähkäilyjä. Tämä pakka vaikuttaa olevan ehdottomasti nimensä veroinen – ja aivan varmasti siis myös hintansa arvoinen (9,90 €). (Itse asiassa en käsitä, miksen ole aikaisemmin ostanut tällaista…)

 

Oppi&ilo / Automatkojen pelastus

 

3. Musiikki

Yksi itsestäänselvä automatkojen viihdyke on tietysti musiikki – niin lastenlaulut kuin kaikki muukin musiikki. Kuunnellen ja laulaen.

 

4. Äänikirjat

Ja ehdoton autoaktiviteetti ovat myös äänikirjat. Kannattaa esim. ladata Bookbeatista kasa kirjoja kuunneltaviksi myös offline-tilassa. Pate-kirjoja kuunnellessa nimittäin vierähtää helposti ainakin pari tuntia. (Tai näin voi ainakin toivoa…)

 

5. Puuhakirjat

Kun äänikirjojen rauhallinen kertojaääni alkaa hukkua epämääräisen huudon alle (eikä pelkkä kuuntelu tunnu enää toimivan), on aika tarjota takapenkille tekemistä. Takuuvarma luottoratkaisuni tähän ovat Oppi&ilo-puuhakirjat.

Näitä pyyhittäviä puuhakirjoja meillä on roudattu ympäri Eurooppaa jo useamman vuoden ajan, ja kaapista löytyy valmiina niin sokkeloa kuin pyyhittäviä piirroksia, niin kirjaintreeniä kuin sananmuodostusta.

Edelliskesän kirjat siirtyvät pyyhittyinä näppärästi seuraavalle lapsellemme, mutta uusia kirjojakin on tarjolla ihana valikoima. Meidän matkaamme lähtevät tällä kertaa mm. Pyyhittävät Suomi-puuhat (ekaluokkalaiselle), Pyyhittävät Dinosauruspuuhat (5-vuotiaalle) ja Pyyhittävä Heikun keikun -puuhakirja (4-vuotiaalle). Ja taas kuluu helposti pari tuntia. 😉

 

Oppi&ilo / Pyyhittäviä puuhakirjoja

6. Uni

Jos joku lapsistanne nukkuu vielä päiväunia, ymmärräthän arvostaa tätä!

 

7. Eväät

Eväät ovat hitti. Aina.

Kun lapsemme olivat vieläkin pienempiä (ja lyhyetkin automatkat yhtä tuskaa) pilkoin pieniin rasioihin mm. kurkkua ja viinirypäleitä mahdollisimman pieniksi paloiksi. (Mitä pienemmiksi, sitä parempi, sillä mitä hitaampaa syöminen oli, sitä enemmän aikaa sai kulumaan…)

Ja tätä samaa teen edelleen. 🙂

Kaikkein pahimpaan tuskaan saatan varata pieniä, hitaasti syötäviä karkkeja. Ja itse asiassa viimevuotisen Kolin matkamme kokemuksella suosittelen syömään ainakin jotkut lämpimätkin ruuat take away -annoksina autossa (jos matka-aika on useita tunteja).

Vaikka tauot ovat toki paikallaan, tuntuu nimittäin ihan turhalta kuluttaa liki pari tuntia ruuhkaisella ABC-asemalla, kun suurimman osan tästäkin ajasta voisi ajaa eteen päin kohti valkoisena hohtavia rinteitä ja latuja… Ja vuodentakaisella paluumatkallamme hampurilaisateriat tekivät oikein hyvin kauppansa juurikin ajon aikana. 😉

 

8. Puuhakortit

Ruuat on syöty. Rasvaiset kädet on pyyhitty. Ikkunasta on katseltu ulos jo riittävän pitkä aika. Pari vitsiäkin on taas arvuuteltu.

Nyt on aika kaivaa laukustani upouudet puuhakortit: Puuhatäräys (7-9v.), Oivalluksen iloa (4-6v.) ja Hissun kissun (3-4v.).

Kun lapseni saivat muutama viikko sitten käsiinsä ensimmäisen Oppi&ilo-puuhakorttipakkansa, ei innostuksella näyttänyt olevan rajoja. Nämä tehtäväkortit kiilasivat jopa puuhakirjojen edelle ja saivat heidät kaikki ratkomaan kouluunmenijöille suunnattuja tehtäviä suurella innolla.

Näiden puuhakorttien periaate on sama kuin vastaavien puuhakirjojenkin: niissä on tehtäviä, jotka voi ratkoa pyyhittävällä tussilla. Kun tehtävä on tehty, tussin voi pyyhkiä pois esimerkiksi ihan vaan talouspaperilla. Ja niinpä toinen lapsi voi halutessaan tehdä saman tehtävän heti perään. 🙂

Näissä peruspuuhakorttipakoissa on 50 kaksipuolista korttia (= 100 tehtävää), eli samasta pakasta riittää jaettavaa myös useille muille. (Pakkauksiin sisältyy yksi pyyhittävä kynä. Lisäkyniä myydään erikseen.)

Suuri suositukseni!

 

Oppi&ilo / Pyyhittävät puuhakorttipakat

 

9. Vihko ja kynä

Vaikka pyyhittävät puuhakortit ja -kirjat ovat valtavan käteviä, en varmaankaan voi olla ottamatta omaan reissuumme mukaan lapsille myös ihan tavallisia paperivihkoja ja esim. puukyniä. Näiden avulla halukkaat saavat taiteilla omia luomuksiaan…

 

10. iPad

No niin. Nyt ollaan siinä pisteessä, että sen paremmin kynät kuin kirjatkaan eivät enää innosta. Eikä kukaan naura enää edes Pynnöselle ja hänen kavereilleen. (Paitsi ehkä äiti.)

 

”Pynnönen oli vieraisilla talossa, jossa oli 26 kerrosta. Vaikka häntä oli varoitettu, hän temppuili ikkunalaudalla ja putosi. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut. Miten tämä oli mahdollista?” (Pynnönen putosi sisäpuolelle.)

 

On aika ottaa iPadit esiin. Ja nyt ollaan hyvällä tuurilla jo Rovaniemellä! 😉

 

Oppi&ilo myös verkossa

 

ARVONTA! 54 €:n arvoinen Oppi&ilo-puuhapaketti

Jos haluat saada omaankin auto-, lento- tai junamatkaanne (tai vaikkapa ihan vaan rauhalliseen kotihetkeen) kivaa, laadukasta ja kehittävää tekemistä, kannattaa käydä ostamassa omat Oppi&ilo-puuhat esim. Prismasta tai tilata ne Oppi&ilo-verkkokaupasta.

Mutta – tada-da-da-daa – olen saanut myös huippuhienon mahdollisuuden arpoa mahtavan Oppi&ilo-paketin (arvo 54 €), joka sisältää seuraavat tuotteet:

Voit voittaa tällaisen puuhasetin itsellesi kommentoimalla alla olevaan viestikenttään, mikä teillä helpottaa pitkiä auto-, lento-, juna- tai bussimatkoja (jokin yllä luetelluista tai jokin ihan muu).

 

Oppi&ilo / puuhaa automatkalle

 

Arvonta suoritetaan keskiviikkona 7.2.2018 klo 21. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse ja hänen toivotaan ilmoittavan postiosoitteensa viimeistään 11.2.2018 tuotteiden toimitusta varten. Tuotteet lähetetään suoraan Oppi&ilolta.

Oppi&ilo-puuhakirjoihin voit tutustua täällä ja puuhakortteihin täällä.

 

Oppi&ilo - hiihtolomamatkan pelastus

 

Onnea arvontaan! Mukavia matkoja! Ja ihania puuhahetkiä!

– Johanna

 

Kaupallinen yhteistyö: Oppi&ilo

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Oppi&ilo pelastaa pitkän automatkan

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

117 Comments

 1. Johanna

  Meillä on automatkoilla käytössä kynät, värityskirjat ja ruutuvihot, äänisatu cd:t ja omassa repussa aarteet mitä voi matkan aikana tutkia ja tietenkin jotain syötävää. Pujottelujutut ja pienet muovailuvahatkin oli joskus lentomatkalla mukana puuhakirjojen lisäksi.

 2. Sonja

  Meillä tykätään katsella maisemia ja kysellä (todella) paljon matkan varrella näkyvistä asioista. Kun se ei ole enään mielenkiintoista niin sitten syödään eväitä. Jos ajomatka osuu sopivaan hetkeen, loppumatka nukutaan. Joskus on käytössä tabletti mistä pelaillaan pelejä (siinä tapauksessa kun vanhemmat eivät enään keksi/jaksa vastailla kysymyksiin ;))

 3. Heidi

  Kuusivuotiaan kanssa toimii mikä vain, varsinkin on tykännyt noista oppi ja ilon puuhapaketeista. Kolmevuotias on yhtä rauhallinen kuin paketti sytettyjä ilotulitteita… jaksaa niin kauan kuin ruokaa riittää 😀 uusi kirja tai lelu kiinnostaa noin 0,5 minuuttia.. Eli tulevaa kuuden tunnin lentoa odotellen. :’D

 4. Satu

  Äänikirjat, ”levyraati” eli arvioidaan ja arvostellaan kappaleita: jokainen saa valita Spotifysta omat lempparinsa arvosteltavaksi, tabletilta katsottavat leffat, eväät ja sarjakuvat/ lempparikirjat

 5. Marianna

  Parasta on kun on aikaa rauhassa jutella. Meillä jälkikasvu voi herkästi huonosti autossa, joten puuhailut pitää jättää perille.

 6. MMM

  Eväät, lastenohjelmat, lelut ja yhteiset leikit! Odotan sitä että lapset hivenen kasvavat ja alkavat jaksaa kuunnella äänikirjoja! Oppi&Ilo-tuotteet ilahduttaisivat matkaajia varmasti – Pohjanmaan-reissu tiedossa 🙂

 7. Ansku BCN

  Meillä on hyväksi havaittu konsti pitkillä matkoilla antaa takapenkkiläisille omat kuulokkeet ja joku älylaite, kummallekin omat. Kumpikin saa kuunnella mitä musiikkia haluaa, eikä etupenkkiläisten eli aikuisten tarvitse kuunnella valitusta surkeasta musiikkimausta. Meillä lapsille tulee matkapahoinvointia, jos he lukevat tai räpläävät kännyköitä autossa, mutta mieluisa musiikki tuntuu riittävän hyvin viihdykkeeksi.

 8. AnnaMm

  Tytöt kuuntelevat musiikkia. Pikku teillä otetaan autokisojakenen valitsemaa auton merkkiä tulee eniten vastaan.

 9. pimassou

  Kirjat tai lehdet, värityskynät ja paperi, tehtävävihkot, eväät, päiväunet ja pelisovellukset.

 10. Raisa Kankaanpää

  Katsellaan yhdessä maisemia ja kerrotaan lapsille mitä missäkin näkyy. Välillä kisataan, kuka näkee ensimmäisenä vaikka punaisen auton – hän saa pisteen jne. Kuunnellaan myös radiota ja laulullaan yhdessä.

 11. Minnea

  Kiitti vinkeistä! Meillä on käytössä pädi, kirjat, musiikki ja eväät 🙂 Puuhakirjat otetaan kyllä seuraavaksi testiin!

 12. Annika.J

  Onpa ihana arvonta, tässä olisi paljon mukavaa tekemistä matkoille mun veljenlapsille 🙂 nyt koukuttaa puhelinpelit.

 13. Kirsi

  Lähes sama automatka edessä HKI-Levi, äänikirjoja lainattu, puuhavihkon voisi ottaa mukaan ja toivottavasti leikkivät Ryhmä Hau- koirillaan. Toinen suunta ajellaan yöllä.

 14. Katri

  Hyvät eväät, pelit ja äänikirjat. Jutustelu ja erilaiset leikit (esim. laiva on lastattu) toimivat myös!

 15. Eeva

  Pitkälti perinteisillä puuhilla:
  yhteiset leikit (esim. eriväristen autojen laskeminen) pikkueväitä matkalla, sopivasti pysähdyksiä ja kärsivällisyyttä 😉

 16. Kristiina H.

  Pelataan usein peliä minkä värinen auto tulee seuraavaksi vastaan. Puhelimet myös käytössä. Matkan pituudesta riippuen myös eväät

 17. Heli Jäämaa

  Erilaiset matkatekemiset, poispyyhittävät tehtävät, äänikirjat, logiikka pelit, vitsailee ja kisailut

 18. Kristiina Turunen

  Jokin kiva leikki esimerkiksi tunnista vastaantuleva auto tai nimeä k:lla alkavia kaupunkeja..

 19. Veronica

  Erilaiset mielikuvitusta vaativat pelit esim K-kirjaimella alkavia eläimiä luetellaan vuorotellen 🙂 jos ollaan menossa lentokoneessa ulkomaille niin suunnitellaan vähän lomaa ja nautitaan eväitä!

 20. Petra Heiskanen

  Tabletti, Aku Ankan taskukirjat, äiti viihdyttämässä takapenkillä tai sit esikoinen etupenkillä höpöttämässä isille 🙂

 21. Jenni

  Meillä käytössä tuo automatkojen pelastus! Hauskaa tekemistä ja juniori harjoittaa lukutaitoa samalla ihan huomaamatta! 🙂

 22. Katri N

  Nukkuminen on ihan parasta, eväät ja erilaista tekemistä ja tutkimista matkaan (puuhakirjoja, ”lukemista” = luukkukirjat tms. joissa paaaaljon tutkittavaa on parhaita, äänikirjoja, musiikkia…). Mutta ihan alkuun katsellaan maisemia ja jutellaan kunnes iskee tylsyys (ja välillä tähän menee vain hetki, toisinaan pidempään), sitten vasta ”viihdytysarsenaali” käyttöön. 🙂

 23. Tianaah

  Meillä vain yksi takapenkkiläinen, joten vaatii usein aikuiselta osallistumista. Ollaan pelattu autobingoa (ruudukossa kuvin tai sanoin asiat, joita bongataan), laskettu mahdollisimman pitkää yhtäjaksoista autojonoa, kisailtu siitä, kuka näkee ensimmäisenä tietyn määrän haluamansa värisiä autoja, yms. matka kisoja.
  Oppi ja ilo-tuotteita löytyy kans, kehittävää ja viihdyttävää puuhaa niin kotona kuin autossa. Viime kesänä kuunneltiin äänikirjoja, mikä oli ekaluokkalaiselle tytölle yllättävän iso hitti. Ja tabletti on kyllä kans mukana tilanteisiin, jolloin yhteistyö ei enää suju, silloin saa isot ja pieni omaa tilaa autossa.

 24. Tuula

  Omista eväistä nauttiminen on parasta. Kisataan tunnista autonmerkki tai kuka näkee ensimmäisenä keltaisen auton saa pisteen, äänikirjat, yhteislaulut ja tietysti tarpeeksi usein tauot ja nukkuminen.

 25. Merja

  Yritetään ajoittaa pidemmät matkat päiväuni- tai yöuniaikaan. Muuten viihdykkeinä mm. eläinarvuutteluja, autonväribongausta, lastenmusaa yms. mitä mieleen juolahtaa.

 26. Josefina

  Pitkillä matkoilla meille hyväksi havaittu kirjat,puuhakirjat ja tabletti josta voi katsoa lasten ohjelmia.

 27. Jessica

  Autossa tai lennoilla auttavat tarra/puuhakirjat, hyvät naposteltavat kuten rusinat ja ruissipsit ja takuuvarmana ipadi.

 28. Hanna

  Meilläkin bongataan erivärisiä autoja, lauletaan ja kuunnellaan äänikirjoja. Ja nelivuotias on tosi ihastunut satuihin ja vanhemmat saavat keksiä uusia tarinoita niin kauan kuin suinkin jaksavat 😊

 29. Elise H.

  Musiikin kuuntelu ja puhelin ovat ne tärkeimmät viihdykkeet. Hyvät eväät lisäävät myös aina koko porukan viihtyisyyttä. Mukana kivassa arvonnassa 🙂

 30. Maarit Pääkkönen

  Hyvät eväät, edellisten lomareissujen muistelu, puuhakirjat, vitsit, arvoitukset….

 31. Julia

  Lapsi kasaa itse oman laukkunsa takapenkille. Äitin kännykästä katselee otettuja kuvia. Nukkuu välillä.

 32. Hanna

  Kassillinen kirjoja, toinen kassillinen eväitä, sorminuket ja parit pelikortit. Tällä varustuksella on ajeltu paljon, mutta uudet ideat ovat tervetulleita lasten kasvaessa.

 33. Mirva

  Puuhapakat on ihan parasta tekemistä! Ympäristön havainnointi/tietyn väristen autojen bongaaminen on kanssa ihan mukavaa ajanvietettä!

 34. Aila

  Meillä molemmat isovanhemmat asuvat kaukana, ja reissaamiseen on jollain tasolla jo totuttu. Usein mennään pelaamalla puhelimella… 😩 6v + 8v. Usein kuunnellaan myös äänikirjoja, ja kun liikutaan motareilla ja esim.kehä ykkösellä jossa kaistat on mukavasti vierekkäin, on aikaa tutkia rekisterinumeroita ja koittaa bongata koko matkan isoin numero! Mitä riemua kun lopulta löytyy 997… Puuhat tulisi kyllä tarpeeseen, sillä toivoisin ettei matkoilla pelastaisi niin paljon!

 35. Johanna K.

  Lempimusiikki, eväät, tarrat,
  Pikku Kakkosen pelit, oppi & ilo tehtäväkortit. Peltirasiaan pakatut pikku Lelut.

 36. sanni

  Meillä tulee herkästi autossa huono olo, joten äänikirjojen ja musiikin kuunteleminen ovat suosikkeja. Oppi ja ilo sarjan puuhakirjat ovat kyllä muuten ahkerassa käytössä!

 37. Sari

  Pääsääntöisesti välttelemme pitkiä auto ym. matkoja 😀 Päiväuniaikaan matkustaminen on kannattavaa!

 38. Kati

  Lastenlaulut, ehdottomasti. Vaivaa pitää nähdä hieman etukäteen ja valita matkaan laadukasta musiikkia🎶. Pitää olla”yllätyksellistä ja elävää”, sellaista jota itsekin jaksaa kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen☺️

 39. Ani Ålander

  Eskan odottelu- ja siirtymätilanteissa olen käyttänyt yhtä Oppi&Ilo-pakkaa.Lapset ovat tykänneet.

 40. Kaisa

  Hyvä musiikki on ehkä ensimmäinen juttu.Sitten tutkitaan ohivilahtavia maisemia,näiden jälkeen tikkarit ja sitten kyllä aika helposti pädikin.Tuolle voitolle olisi käyttöä😊

 41. Terhi

  Tabletti ja siellä erityisesti satukirjasto (maksullinen appi/palvelu) on meillä toiminut. Pitkää lentomatkaa varten olen ladannut kirjoja tablettiin, vaatii muuten nettiyhteyden. Uudella puuhakirjalla / lehdellä saa myös viihdykettä pitkäksi aikaa. On meillä myös joitakin Oppi&Ilo puuhapaketteja – käteviä kun voi pyyhkiä ja käyttää useaan otteeseen.

 42. Noora

  Hevisaurus levyt sekä arvausleikku eli perus Alias meininkiä ihan ilman mitään tarvikkeita. jokainen keksii vuorollaan jonkun asian jota kuvailee ja toiset arvaa mikä se on. Tähän leikkiin kykenee 3vuotiaskin!

 43. Eeva Martikainen

  Elokuvat, keskustelu, autopeli väreistä, äänikirjat, tavall. Kirjat (jos valoa riittää) ja sopiva tauotus automatkoilla .

 44. Piia

  Me ollaan onneksi aika harvoin pitkillä automatkoilla mutta useamman tunnin junamatkoilla sen sijaan suht usein. Junassa pelastus on vapaampi liikkumismahdollisuus, joka mahdollistaa leikin. Kirjat ja erilaiset puuhatehtävät ovat hittejä kyllä. Ja tietenkin syöminen, tapahtuisi sitten eväitä syöden tai ravintolaunussa. Autossa ollaan tykätty äänikirjoista. Yleensä lapsilla on myös jotain pieniä leluja autossa mukana. Automatkoilla homma sujuu myös paremmin kun välillä pääsee leikkimään. Siinä mielessä mielekäs vaihtoehto etsiä joku leikkipaikka, jossa voi touhuta ja ottaa noutoruuat autoon.

 45. Kanerva

  Ollaan lähdössä Kyprokselle, ja jännittää miten selvitään lentomatkoista – kokemusta ei ennestään ole. Automatkoilla lapset ovat nukkuneet, mikä on ollut pelastus 😀

 46. Annika F

  Lapsi on vielä niin pieni että yleensä äiti istuu takapenkillä vieressä häntä viihdyttämässä. Yhdessä katsellaan tablettia ja bongaillaan hienoja koneita sekä kulkuneuvoja, kun poika on näistä innostunut. Välillä tulee uni myös, jolloin matka sujuu joutuisaan.

 47. Heini mäkelä

  Pienenä etsittiin rekisterinumerouta n kirjaimella. Nykyään radion musa äänisadut plus Pad helpottaa junamatkoja. Oppi ja ilo jutut lennoilla ja junissa hyviä

 48. Anna

  Puuhakirja sekä eväät ovat pelastus pitkillä matkoilla. Jos vain suinkin pystyy niin matkustaminen junalla, niin voi käydä leikkivaunussa.

 49. Riika Puotinen

  Kirjat, pelit ja joskus myös tabletti ovat matkoilla mukana. Kun näihin kyllästytään, on hyvä pitää evästauko 😊

 50. Mummu

  Mummu ottaa autoon Miina ja Manu- satuja kuunneltavaksi. Joskus lauletaan yhdessä ja höpötetään kaikenlaista.

 51. Tarja Nevala

  Musiikki ja puhelimet taitaa olla lastenlapsilla viihdykkeinä, eli jakaisin tästä heille puuhaa =)

 52. Sanna

  Eväät,kirjat/sarjakuvalehdet,maisemien katselu,piirtäminen,musiikin kuuntelu ja äidin puhelimella animaatioiden katselu ovat meillä toimittaneet matkaviihteen virkaa.

 53. Tuulispää

  Hassujen juttujen ja outouksien bongailu, äänikirjojen ja musiikin kuuntelu. Lapsilla tulee joskus huono olo tabletin selailusta autossa.

 54. Johanna Väre

  Hyvät eväät, varsinkin pillimehu! 🙂 monesti esikoisen kanssa pelattu autopeliä, kaikki valitsee oman automerkin ja tietyn matkan ajalta lasketaan kuinka monta valittuja automerkkejä tuli vastaan!
  Tabletti on sitten se viimeinen keino, kun muu ei kelpaa.

 55. Emmi

  Musiikki, eväät, Netflixistä ladatut ohjelmat offlinessa, arvuuttelut, kirjaston satu cd:t, mitä tehdään määränpäässä -suunnittelu ja läpikäynti, punaisten autojen laskeminen 🙂

 56. Sannamarianna

  Tänään just tultiin pohjoisesta neljä tuntia junalla ja lastenohjelmat ipadista oli pelastus. 😀 Tää paketti ois mukavaa vaihtelua, kun matkustetaan paljon ja keväällä edessä pitkä lento Kapkaupunkiin. 🙂

 57. Merja katajamäki

  Tarravihkot, tehtäväkirjat,puuhapakka ja värityskirjat lentomatkoilla ja eväät tietty ja automatkoilla lasten musiikki.

 58. Reeta Çıtır

  Meillä istuu takapenkillä yksi ekaluokkalainen, viskari ja taapero, joten automatkat tuntuvat välillä melko pitkiltä. Parhaiten takapenkin jengiin uppoaa musiikki ja uni, koska niistä voi kukin nauttia omalla tavallaan. Myös arvausleikit, pienet helposti mukana kulkevat lelut ja hyvät eväät auttavat matkantekoa.

 59. taidekoti

  Jättisuuret kiitokset kaikille erinomaisista vinkeistä ja osallistumisesta arvontaan! Arvonta on nyt suoritettu, ja arpaonni suosi Saria. (Voittajalle on lähetetty aiheesta sähköpostia.) Mukavaa talvilomaa ja onnistuneita matkoja kaikille! 🙂

 60. Eetu

  Mekin ollaan haaveiltu että voisi lähteä tuollaiselle pidemmälle reissulle lasten kanssa. Mutta jännittää kaikkien hermojen puolesta. Tämä tekemispaketti vaikuttaa hyvältä. Näillä vinkeillä selviäisi vaikka viime kerran hinausauton odottelustakin.

Vastaa