Lasten omat joulumuistamiset – kankaanpainantaa, silityshelmiä ja piirustuksia

Joulumuistamiset

Ihanaa, ihanaa, ihanaa joulua! Nämä mattimyöhäis-vinkkimme eivät varmaankaan ehdi enää tämän joulun lahjakääreisiinne, mutta voit poimia jutusta ideat jo vaikkapa ystävänpäivään, äitienpäivään tai muihin merkkipäiviin – sekä tietysti jo vaikka vuoden 2018 jouluun…

Esittelyssä siis lastemme joulumuistamiset heidän elämänsä tärkeille aikuisille: isovanhemmille, päiväkotiin, kouluun ja mm. kummeille!

 

Joulupmuistamiset

 

Kuvioidut keittiöliinat

Karsastan ajatusta antaa kenellekään aikuiselle lahjaksi mitään pysyvää tavaraa, mutta tästä huolimatta päädyimme tänä vuonna loihtimaan lasten kanssa keittiöpyyhkeitä.

Nämä läpäisivät seulani jokapäiväisenä käyttötavarana, jota voi halutessaan säilyttää esim. kaapin sisäpuolella tai leivontalaatikossa… Eikä valkoisen pyyhkeen käyttöikäkään välttämättä ole kovin pitkä… Ja jokaiseen pikkulahjaan tuli antajansa oma, ajatuksella suunniteltu kädenjälki… Ja päiväkodin aikuisilta saamiemme kiitosten perusteella, lahjavalintamme oli oikein onnistunut… 🙂

 

Joulumuistamiset

 

Tilasin kankaanpainantaan suunnitellut pyyhkeet Sinellistä ja kultaista tekstiiliväriä Creative Companysta. Pesin ja silitin pyyhkeet, ja tämän jälkeen kaadoin väriä lautaselle. Lapset kastoivat siihen muovailuvahapakkauksen mukana tulleita sydän-, kuusi- ja tähtimuotteja. Näillä he painoivat haluamiaan kuvioita pyyhkeisiin. (Alustan päällä!) Osaan pyyhkeistä valitsimme myös punaisen ja vihreän Mucki-tekstiilisormivärin.

Seuraavana päivänä, kun väri oli täysin kuivunut, kiinnityssilitin kuviot harson läpi kiinni kankaaseen (suositus 5 min.).

Osa pyyhkeistä sai pintaansa muutaman tyylikkään kuvion, toiset täyttyivät ns. vauhdikkaammista jäljistä… 🙂

 

Joulupyyhkeitä

Joulumuistamiset

Kortit silityshelmistä

Korteiksi lapset taiteilivat erilaisia silityshelmikuvioita. Joihinkin kortteihin kuviot liimattiin, toisiin paketteihin ne solmittiin erillisiksi koristeiksi. Joihinkin kortteihin lapset myös leimasivat ”Hyvää joulua” -tekstejä ja piirsivät omia joulukuviaan.

Omasta mielestäni erityisen ihastuttavia olivat kortit, jotka näyttivät päälle päin tyylikkään yksinkertaisilta, mutta joiden sisäpuolelle lapset olivat piirtäneet toinen toistaan hauskempia kuvioita.

 

Joulukortti

Joulukortti

Joulumuistaminen opettajalle

Kortti opettajalle

 

Tämä Hama-helmeily on noussut meillä viime viikkoina suureksi hitiksi (päiväkodin ansiosta), enkä oikeastaan ymmärrä,  miksen aikaisemmin ole silittänyt näistä pysyviä kuvioita.  Nyt kun tähän puuhaan ryhdyttiin, niitä onkin tosiaan syntynyt. 🙂

Helmiä olen ostanut BR-Leluista ja silityshän tapahtuu seuraavasti: Hama-helmiä asetellaan näille tarkoitettuun alustaan haluttuun muotoon. Valmis alusta nostetaan varovasti silityslaudalle ja helmien päälle asetetaan leivinpaperi. Leivinpaperin päältä silitetään hetken aikaa (2 pisteellä) siten, että helmet hieman sulavat ja tarttuvat toisiinsa. Kiinnittyneet helmet irrotetaan alustastaan ja käännetään silityslaudalle. Myös takapuolelta silitetään hetki leivinpaperin läpi. Valmiit kuviot kannattaa laittaa hetkeksi painon (esim. kirjan) alle, jotta ne pysyvät suorina, eivätkä taitu mutkalle.

 

Silityshelmin koristellut tulitikkurasiat

Hamailu-innostuksen seurauksena (ja ihanan Kaikki Paketissa -blogin inspiroimina) testasimme myös koristella tulitikkurasioita ko. helmillä. Lapseni asetteli helmet kummiensa nimikirjaimiksi ja silitetyt kuviot liimasimme askien koristeiksi.

Tähän lahjaa käärimme mukaan myös kaksi valkoista kynttilää. Ja voipi olla, että näitä paketteja meillä syntynee vielä lisääkin ennen sunnuntaista aattoa… 🙂

 

Joulumuistamiset / lahja kummeille

 

Valtavan ihanaa, rauhaisaa, iloista ja tunnelmallista joulua!

– Johanna

 

P.S. Muita jouluideoita löytyy mm. Suuri joulukooste -jutustani.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Replies to “Lasten omat joulumuistamiset – kankaanpainantaa, silityshelmiä ja piirustuksia”

  1. […] Ensi vuonna tavoitteenani on tehdä lasten kanssa vain yhdenlaisia joulujuttuja omaan kotiimme (marraskuussa) ja tämän lisäksi lapset voivat tietysti askarrella omia juttujaan mielin määrin ja loihtia pienet muistamiset niin kavereilleen kuin omille, tärkeille aikuisilleen (vrt. tämänvuotiset keittiöpyyhkeet ja silityshelmikortit). […]

  2. […] Lasten omat joulumuistamiset – kankaanpainantaa, silityshelmiä ja piirustuksia […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.