Ensi perjantaina 24.11.2017 saa ensi-iltansa kaikkien aikojen ensimmäinen Heinähattu ja Vilttitossu -elokuva, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset! Kyseessä on Sinikka ja Tiina Nopolan hulvattomaan kirjaan pohjautuva filmatisointi, jonka on ohjannut (mm. Siskonpeti-sarjan ohjaajana tunnettu) Annika Dahlman.

Rooleissa nähdään kattava kaarti maamme tunnetuimpia näyttelijöitä: Niina Lahtinen, Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Joonas Nordman, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä – sekä nimirooleissa ihastuttavat lapset Emily Shipway ja Ella Kangas.

Sain itse kesäkuun lopulla ainutlaatuisen tilaisuuden olla mukana seuraamassa elokuvan kuvauksia. Tässä pieni välähdys siitä, mitä elokuvateattereissa tullaan ensi viikolla näkemään!

 

Heinähattu ja Vilttitossu -elokuva
Kattilakosken perhe (Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Emily Shipway ja Ella Kangas)

 

Heinähattu ja Vilttitossu
Rillirousku ja Isonapa (Aku Hirviniemi ja Janne Kataja)

 

Heinähattu ja Vilttitossu
Heinähattu ja Vilttitossu (Emily Shipway ja Ella Kangas)

 

Nopoloiden humoristinen ote vetoaa lukijoihin

Nopolan sisarukset ovat kenties maamme luetuimpia lastenkirjailijoita. Heidän yhteistyönään ovat syntyneet mm. lukuisat Risto Räppääjät sekä Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat. Lisäksi Tiina on kirjoittanut mm. Siiri-kirjat.

Risto Räppääjät ovat nousseet meilläkin suureen suosioon, ja parhaillamme lukemamme Nopola-uutuus, Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö, tuntuu saavan poikani suorastaan räkättämään – ja yhtäaikaa kuitenkin myös ajattelemaan. Nopoloiden teoksissa on sellaista rentoa huumoria, joka vetoaa suureen yleisöön eikä turhia hienostele. Mutta samalla niissä on usein suuria tunteita ja sellaisia syviäkin teemoja, jotka koskettavat lapsia hyvinkin vahvasti.

 

Sinikka ja Tiina Nopola
Tiina ja Sinikka Nopola

Koko perheen vakoilutarina

Nopoloiden Risto Räppääjistä on ehditty tehdä jo useita elokuvia, mutta nyt päätettiin siirtyä vaihteeksi Kattilakosken sisarusten – eli Heinähatun ja Vilttitossun – pariin. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset kertoo humoristisen tarinan siitä, miten kaksi tyttöä lähtevät vanhempiensa kanssa kesäloman viettoon.

Hanna-äiti odottaa pääsevänsä ihastuttavan ylelliselle huvilalle, mutta väärinkäsityksen johdosta vastassa onkin pieni rötiskö. Naapurihuvilaan puolestaan saapuvat lomailemaan kylän poliisit, Isonapa ja Rillirousku, jotka eivät halua Kattilakoskien tunnistavan heitä. He naamioituvat hätäpäissään kuuluisiksi taiteilijaveljeksiksi ja suuri vakoiluseikkailu on valmis alkamaan…

 

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan kuvaukset
Kuvaukset käynnissä 1

 

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan kuvaukset
Kuvaukset käynnissä 2

 

Annika Dahlman ja Nopolat
Tiina Nopola, ohjaaja Annika Dahlman ja Sinikka Nopola

Yli 20 vuotta Heinähattuja ja Vilttitossuja

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset ilmestyi alunperin vuonna 2001. Heinäkuussa 2016 Tammi julkaisi kirjasta uusitun version, jonka Nopolat olivat muokanneet vastaamaan tarinasta vuonna 2003 tekemäänsä näytelmäsovitusta. Nyt syksyllä 2017 ko. kirjasta on otettu vielä oma leffakirja-painos, jossa on elokuvakansi ja valokuvaliitte.

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjaan kuuluu 20 teosta. Ensimmäiset ovat ilmestyneet jo 1990-luvulla ja niitä on käännetty mm. ranskaksi ja japaniksi.

 

Hauskaa leffakokemusta ja huvittavia lukuhetkiä! 🙂

 

– Johanna

 

P.S. Lue myös juttuni tammikuussa 2018 ensi-iltaan tulevan Supermarsu-elokuvan kuvauksista: Terveisiä Supermarsu-elokuvan kuvauksista!

 

Kaupallinen yhteistyö: Tammi

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *