Kiinnostavatko lämpimät uima-altaat? Notkuvat herkkupöydät? Leppoisa yhdessäolo? Moitteeton toimivuus? Miniloma pienten lasten kanssa?

Jos vastasit kyllä, kannattaa lukea tähän juttuun kootut 10 syytä sille, miksi turkulainen Holiday Club Caribia on loistava valinta koko perheen lomakohteeksi – joko ihan itsessään tai tukikohtana pienelle taidelomalle.

Kuten kerroinkin jo edellisessä jutussani, me vietimme viime viikonlopun Turussa. Ajatuksenamme oli nauttia ko. kaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta sekä siinä samalla tarjota lapsille sitä, mitä he todella rakastavat: polskimista lämpimässä vedessä ja leppoisaa oleskelua perheen kesken.

 

Holiday Club Caribia

 

Tämä onnistui erinomaisesti Holiday Club Caribiassa mm. seuraavista syistä:

 

1. Sijainti

Turkuun kestää ajaa Espoosta vain reilut puolitoista tuntia. (Helsingistä ja esim. Tampereeltakin sinne pääsee parissa tunnissa – sekä omalla autolla että julkisilla.) Caribia sijaitsee kätevästi Helsingintien varrella, ja Turun keskustaan on hotellilta matkaa vain parisen kilometriä.

 

Holiday Club Caribia

2. Huoneistot

Holiday Club Caribia on massiivinen hotellikompleksi, josta löytyy monenlaisia majoitusvaihtoehtoja erikokoisille kokoonpanoille. Hotellihuoneiden lisäksi Caribiassa on tarjolla upouusia, kesällä 2017 valmistuneita Villas-huoneistoja, joiden koot vaihtelevat kahden hengen huoneistoista jopa kahdeksan hengen asuntoihin.

Me yövyimme omalla Turku-lomallamme kahden makuuhuoneen Villas-huoneistossa. Tämä toimi loistavasti, ja paikassa olisi hyvin viihtynyt paljon pidempäänkin. Huoneistomme varustukseen kuuluivat lakanat, pyyhkeet, astiat, kattilat, pannut, mikro, liesi, jääkaappi, pakastin, tiskikone, leivänpaahdin, kahvinkeitin sekä jopa mm. pyykinpesukone.

 

Holiday Club Caribia / Villas

 

Käytössämme oli myös oma sauna, ja suurelta, lasitetulta parvekkeelta löytyi kaiken huipuksi jopa grilli. (Sen sijaan kylpytakit eivät sisälly huoneistojen varustukseen. Ne kannattaa tuoda mukanaan tai tiedustella vuokrausmahdollisuutta.)

 

Holiday Club Caribia / Villas-huoneisto

 

3. Kylpylä

Oma ykköskohteemme Caribiassa oli kylpylä. Tarjolla oli lämpöä ja poreita, vesiputouksia ja useita erilaisia altaita. Kylpylätilan ilmettä hallitsi suuri merirosvolaiva, joka näkyi jo aamiaisravintolaan ja sai pojat hihkumaan innosta.

Caribiassa yöpyvien toivotaan tulevan kylpylään pelkissä uimavaatteissa ja kylpytakeissa, ja heille tarjoataan tavallisten naulakoiden lisäksi pieniä, lukollisia lokeroita esim. avainkorttien säilytystä varten. (Myös Villas-huoneistoista pääsee kulkemaan kaikkialle sisäkautta.)

Pieniä lapsivieraita varten suihkutiloista löytyy useita vauvaistuimia ja uimaosastolta valtava määrä selkäkellukkeita. Matala (32 cm) lastenallas on riittävän suuri isollekin joukolle, ja sieltä löytyy mm. pieni liukumäki sekä erilaisia vesileluja.

Itse annan pisteet myös isojen altaiden 130 senttimetrin syvyydelle! (Tämä on aivan ideaali syvyys tällaiselle 160-senttiselle, lasten kanssa touhuavalle aikuiselle, jolla ei yllä jalat pohjaan syvemmissä vesissä…)

 

Holiday Club Caribia / kylpylä

Holiday Club Caribia / kylpylä

 

4. SuperPark

Vietimme kylpylässä parin päivän aikana yhteensä useita tunteja, mutta Caribiasta löytyy myös muuta äärimmäisen houkuttelevaa, nimittäin uusi SuperPark. Tämä puisto pitää sisällään pienillekin sopivan seikkailualueen, erilaisia trampoliineja, kiipeilypaikkoja, liukumäkiä, vaahtomuovialtaita sekä mm. lukuisia paikkoja erilaisten urheilulajien testaamiseen.

Oli selvää, että myös SuperPark sai suuren suosion lastemme keskuudessa (siitä huolimatta, että olimme paikassa ehkä kaikkein ruuhkaisimpana aikana, sateisena lauantai-iltapäivänä). Itse olin erityisen vaikuttunut paikan visuaalisesta ilmeestä!

 

Holiday Club Caribia / SuperPark

5. Aamiainen

Jos valitsee majoituspaikakseen Villas-huoneiston, voi siellä nauttia kätevästi myös oman aamupalan. Tätä me emme kuitenkaan suinkaan tehneet, sillä hotelliaamiaiset ovat yksi parhaita asioita, jotka tiedän! On ihana astua valmiiseen pöytään ja poimia runsaista valikoimista mieleisiään herkkuja.

Caribian aamiainen oli taattua ja tuttua hotellilaatua. Tarjolla oli leipiä, leikkeleitä, myslejä, muroja, jogurttia, hedelmiä, vihanneksia, nakkeja, pekonia, munakasta, puuroa, mehuja yms. Pojat olivat tietysti superinnoissaan, kun aamupalalla sai syödä myös suklaadonitseja ja vaahtokarkkeja… 😉

(Itse sen sijaan olisin kaivannut ehkäpä hitusen tummempaa kahvia…)

 

Holiday Club Caribia / aamiainen

 

6. Ravintolat ja take away

Holiday Club Caribian koko ravintolamaailma on hiljattain uudistettu ja siltä löytyy useita ravintoloita ja baareja. Yksi erikoisuus on se, että halutessaan voi uima-altaankin reunalla nauttia Hesburgerin valikoimista. Toinen huomionarvoinen seikka on se, että ravintoloista voi tilata ruokaa myös mukaan!

Vaikka esimerkiksi Classic Pizza Restaurant näyttääkin oikein viihtyisältä, on poikkeuksellisen rentouttavaa syödä uunituoretta pizzaa ihan vaan oman huoneiston rauhassa – välittämättä siitä, että lapset eivät pysty pitämään desibelejään riittävän alhaalla ja/tai eivät jaksa istua paikallaan tarpeeksi pitkään.

 

Holiday Club Caribia / Classic Pizza Restaurant

 

Kuten varmaan jo arvasitkin, me tartuimme tähän mahdollisuuteen. Kun olimme lauantaina aamiaisen jälkeen aloittaneet päivän pitkällä kylpyläsessiolla, syöneet pikalounaan, viettäneet parisen tuntia Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, nauttineet M Kitchen & Cafén rennon tyylikkäästä tunnelmasta ja touhunneet loppupäivän hikipäässä SuperParkissa, tuntui erittäin hyvältä ajatukselta olla viemättä lapsia enää ravintolaan.

Niinpä tilasimme Suomen parhaaksi arvioitua pizzaa omaan huoneistoomme. Vartin päästä puhelinsoitosta avasimme Prosecco-pullon ja nautimme erittäin onnistuneen pizzaelämyksen. (Koko lista näytti poikkeuksellisen herkulliselta, ja oma valintani – Bangkok – oli kerrassaan täydellinen!)

 

Holiday Club Caribia / Classic Pizza

 

7. Sisäyhteydet

Pizzat sai siis haettua hetkessä sisäkautta sisävaatteissa. Ja aivan samoin pääsi sisäkautta myös aamiaiselle, kylpylään ja mm. SuperParkiin. Halutessaan sadevaatteet voi siis aivan rauhassa jättää kotiin, ja sen kun vaan fiilistellä Caribian lämmössä. Hotellikokonaisuus tarjoaa nimittäin niin paljon tekemistä, että ei sieltä välttämättä tarvitse poistua lainkaan…

 

Holiday Club Caribia

 

8. Rentous

Ko. hotelli on erinomainen valinta lapsiperheille myös rentoutensa puolesta. Vaikka puitteet ovat tyylikkäät – ja paikoin jopa ylelliset – on yleinen ilmapiiri hyvinkin rento ja lapsiystävällinen. Lapset ovat ilmiselvästi tervetulleita kylpylään, aamiaissali täyttyy metelistä ja ravintolamaailmaan on piilotettu pieni leikkitila. Alakerran ravintoloiden läpi kulkee myös sisäreitti SuperParkiin, eli kylpytakkien lisäksi hotellikuvassa näkyy runsaasti verkkahousuja…

 

Holiday Club Caribia

 

9. Posankka

Yksi Holiday Club Caribian kiinnostavista ominaispiirteistä on Alvar Gullichsenin Posankka (1999), eli vaaleanpunainen patsas, joka esittää kumiankan ja marsipaanipossun risteymää. Tämä patsas on näyttävä maamerkki hotellin edustalla, ihan Helsingintien varressa. Jättimäisen patsaan lisäksi SuperParkin aulasta ja kylpylän puolelta löytyy pienet Posankka-replikaatiot.

Itse olen aina innoissani, kun lähettyvillä on taidetta tai muita kiinnostavia teoksia – ja nyt Posankan kohdalla pojatkin innostuivat poikkeuksellisen paljon.

 

Holiday Club Caribia / Posankka

Holiday Club Caribia / Posankka

 

10. Ympäristön tarjonta

Kuten yllä olevasta varmaan käy ilmi, Holiday Club Caribia on elämysmaailman, jossa riittää tekemistä useammaksikin päiväksi. Jos ei kuitenkaan halua keskittää olemistaan yhden katon alle, löytyy lähistöltä myös runsaasti muita aktiviteetteja: leikkipuistoja, museoita, kiipeilypaikkoja yms.

Itsellemme oli tärkeää tutustua Turun matkallamme myös kaupungin kulttuuritarjontaan. Kuten olen jo kertonut, vietimme lauantaina aivan ihanan parituntisen Aboa vetus & Ars Nova -museossa. Suosittelen tätä täysin varauksetta! (Lue juttu.)

Sunnuntaina ehdimme kierrellä muutamissa gallerioissa. (Tästä kerron lisää vielä erillisessä jutussa.) Aikaisemmin puolestaan olemme jo ehtineet ihastua mm. Wäinö Aaltosen museoon (lue juttu & juttu) ja Hirvensalossa sijaitsevaan Taidekappelliin (lue juttu). Myös Turun linna on tietysti upea vierailukohde! Samoin kuin esim. Seikkailupuisto! Ja pääkirjasto!

Tämänkertaisella reissullamme olisimme menneet katsomaan myös Linnateatterin Tatu ja Patu työntouhussa -esitystä, jos vaan olisimme ehtineet saada liput ajoissa. Ja valtavan ihanalta kuulostaa myös Turun Kaupunginteatterissa 26.10.-2.12.2017 esitettävä Kurnuttavan Sammakon Molli!

Lastenteatteria on tarjolla myös mm. Turun Nuoressa Teatterissa ja Åbo Svenska Teaternissa. Ja kannattaa tutustua myös Aura of Puppets -nukketeatteriverkoston tarjontaan.

Ensi kerralla me käymme ainakin Turun taidemuseossa ja kesällä Koiramäen lasten kaupunkikierroksella.

Lisää menovinkkejä voit poimia Visit Turku -verkkosivuilta! Ja aivan ihanaa tietysti olisi, jos viitsisit jättää tähän juttuun kommentiksi omia vinkkejäsi, kokemuksiasi yms.

 

Antoisaa Turku-lomaa! Meiltä tulee täydet pisteet niin Holiday Club Caribialle kuin koko kaupungille!

– Johanna & co.

 

Johanna

 

P.S. Jos kiinnostuit lomasta Holiday Club Caribiassa tai ketjun muissa hotelleissa, kannattaa poimia parhaat tarjoukset täältä.

 

Tämä juttu on toteutettu yhteistyössä Visit Turun ja Holiday Club Caribian kanssa. Majoituksemme, aamiaisemme sekä kylpylä- ja SuperPark-lippumme on saatu bloginäkyvyyttä vastaan. Tästä huolimatta koko juttu on tietysti täysin omani! 🙂 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Holiday Club Caribia

1 thought on “10 syytä valita Holiday Club Caribia – eli lapsiperheen taideloma Turussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *