Oletko jo kokenut tämän? Huippunäyttely Turussa!

Kesän aikana Instagramissa on näkynyt aika ajoin tuhansia pieniä, leijamaisia elementtejä sekä koukuttavasti aaltoilevia purjeveneitä. Wäinö Aaltosen museon kesänäyttely (9.6.-24.9.17) on onnistunut herättämään suuren mielenkiintoni ja nostamaan Jacob Hashimoton Giants and Uncertain Atmospheres -näyttelyn yhdeksi tämän kesän ehdottomista käyntikohteistamme. Viime lauantaina saimme sen kokea.

 

Wäinö Aaltosen museo

 

Näyttäviä installaatioita ja muuta upeaa

Kuten jo edellisessä postauksessani kerroinkin, Hashimoton näyttely oli juuri niin upea, kuin olin odottanutkin. Museon valkoiset salit täyttyivät vaikuttavista installaatioista. Yhdysvaltalaistaiteilija oli luonut tiloihin kolmiulotteisia teoksia, jotka houkuttelivat astumaan sisäänsä. Upeaa. Vaikuttavaa.

Suurten installaatioiden lisäksi näyttelystä löytyi mm. reliefimäisiä seinäteoksia, jotka risteilivät veisto- ja maalausmaailmojen välimaastossa ja kutsuivat tutkimaan itseään lähempää.

Uskomatonta, että joku osaa yhdistää japanilaisvaikutteet näin kauniisti ja kiehtovasti amerikkalaiseen abstraktismiin. Ja heittää päälle vielä ikiaikaisten videopelien pikselimaailman.

 

Wäinö Aaltosen museo

 

Eikö kiinnosta?

Näyttelyn kiehtovuudesta ja jopa säkkituoleista huolimatta lapsemme malttoivat pysähtyä ainoastaan liikkuvien purjeveneiden kohdalla.

Voi, kunpa olisimme astuneet Wäinö Aaltosen museoon parempana hetkenä! Ilman nälkää ja väsymystä.

Kyseessä on nimittäin sellainen näyttely, jonka uskoisi houkuttelevan niin pieniä kuin isompiakin lapsia uppoutumaan taiteen maailmaan. Itse elättelin toiveita, että tämä näyttely saisi omat lapseni hurmaantumaan taidenäyttelyissä käymisestä – pitkästä aikaa…

 

Wäinö Aaltosen museo

 

Wäinö Aaltosen museo

Vähäeleistä arkkitehtuuria ja paljon oheisohjelmaa

Ja itse museohan on myös ihana! Ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani! Se on sopivan pieni ja vähäeleinen. Se sijaitsee Turun keskustassa ja edustaa 1960-luvun arkkitehtuuria parhaimmillaan. Mukana ei ole mitään ylimääräistä, ei mitään turhaa. Taide saa loistaa valkoisissa, pelkistetyissä tiloissa ilman ulkopuolisia ärsykkeitä. Ja kahvilakin on hyvä. Ja aulatilojen akvaario suoranainen hitti!

Museossa järjestetään myös paljon ohjelmaa lapsiperheille. Oman käyntimme aikana oli menossa kaikille avoin viikonloppupaja, tällä viikolla on ollut tarjolla vauvojen museotreffejä, ja heti tulevana viikonloppuna on taas uusi mahdollisuus värikkäiden paperikollaasien askarteluun. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna (2.-3.9.2017) museo täyttyy iloisesta menosta ja meiningistä, kun museossa vietetään lasten viikonloppua. Tapahtumista löytyy lisäinfoa täältä.

 

Wäinö Aaltosen museo

 

Kirjoitin Wäinö Aaltosen museosta jutun myös keväällä 2016. Tämän jutun voit lukea täältä.

 

Antoisia taidehetkiä! Jabon Hashimoton näyttely kannattaa siis ehdottomasti kokea! Vai mitä mieltä olet?

– Johanna

 

Wäinö Aaltosen museo / Jacob Hashimoto

 

Wäinö Aaltosen museo, WAM, Itäinen Rantakatu 38, Turku, avoinna normaalisti ti-su klo 10-18 

www.turku.fi/waino-aaltosen-museo

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

3 Comments

  1. Hannele

    Ihana näyttely. Kävimme Turun päivän kunniaksi katsomassa ja museo oli tupaten täynnä. 8- vuotias poikamme oli ihastuksissaan. Museo on kävelymatkan päässä kodistamme ja siellä on kiva käydä katsomassa isoa akvaariotakin.

    1. taidekoti

      Ihanaa, että kommentoit, Hannele! Ja onpa hienoa, että olette päässeet kokemaan tämän näyttelyn! Ja ihan valtavan upeaa, että asutte niin lähellä. Luulenpa, että mekin kävisimme aika ajoin ihastelemassa ihan vaan akvaariota (ja siinä samalla vähän taidetta), jos se sijaitsisi kävelyetäisyydellä… 🙂

Vastaa