Hehkutin jo toukokuisessa Hämeenlinna-jutussani lasten omaa taidefestivaalia – ja nyt tämä taidetapahtuma on jo aivan käsillä. Hippalot alkaa nimittäin ylihuomenna!!

Kyseessä on Suomen vanhin eri taiteenlajeja yhdistävä lastenfestivaali, ja se juhlii tänä vuonna jo 40-vuotissynttäreitään! Hämeenlinnassa 3.-6.8.2017 järjestettävä festivaali tarjoaa kaikille lapsiperheille valtavan määrän monipuolista ohjelmaa: lukuisia työpajoja, teatteria, konsertteja, kirjallisuutta, tanssia, elokuvia yms.

 

Lasten taidefestivaali Hippalot

 

Hippaloiden järjestämisestä vastaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja festivaalin pääpaikkana toimii Verkatehdas. Festivaalin näyttelyt ja monet konsertit ovat ihan ilmaisia, mutta osaan voi ostaa lippuja Ticketmasterin kautta tai Verkatehtaan lipunmyynnistä.

Nelipäiväinen festivaali pursuaa huippulaatuista ohjelmaa, johon kannattaa ehdottomasti tutustua Hippaloiden omilla nettisivuilla (hippalot.fi). Tässä kuitenkin esimakua ohjelmasta muutamien omien poimintojeni välityksellä!

 

 

1. Dinolandia-näyttely

Ei hätää, vaikka tekin olisitte missanneet tamperelaisessa lastenkulttuurikeskus Rullassa esillä olleen Dinolandia-näyttelyn. Sama dinosaurus-näyttely on nimittäin koettavissa Hippaloilla torstaista sunnuntaihin (3.-6.8.2017 klo 10-17, 0€)! Dinolandiasta voit lukea lisää esim. Pienten taikapiiri -blogista.

 

2. Ilmaisohjelmaa

Dinolandian ohella Hippaloiden ohjelmasta löytyy muutakin ihan ilmaista ohjelmaa. Näitä ovat esim. Hippo-lavan konsertit päivittäin klo 12: torstaina Gommi ja Pommi, perjantaina Pikku Kakkosesta tutut Tuomo ja Nalle, lauantaina The Bätmäns ja sunnuntaina Höpinätötterö.

Myös moniin työpajoihin pääsee mukaan ilman maksua. Näitä ovat mm. Leikki 100 -leikkipiha, Katuliitukarkelot, Dinoilua-muovailupaja sekä Maisemamaalaus. (Kannattaa toki mahdollisuuksien mukaan hyödyntää myös maksullisia (8€) työpajoja, joissa pääse tekemään mm. vegepotretteja, sankarimerkkejä tai esim. kemiallisia tutkimuksia!)

 

3. Kikattavan Kakkiaisen lasten disco

Heti torstai-iltana kunnon juhlafiilikseen pääsee Kikattavan Kakkiaisen lasten discossa (3.8.2017 klo 18, liput 12 €)!

 

4. Hyväksi todettua laatuteatteria

Hippaloiden ohjelmistossa on myös monia maamme parhaimpiin lukeutuvia teatteri- ja tanssiesityksiä. Esimerkiksi lauantaina 5.8. klo 13 ja 15 on mahdollista kokea Tanssiteatteri Hurjaruuthin Flora & Fauna (8€). Me näimme kyseisen esityksen oman kolmevuotiaani kanssa viime keväänä, ja se oli aivan ihana!!

Toinen itse kokemamme esitys on AEIOU:n Sinä ja minä (8€). Suosittelen tätä varauksetta kaikille perheen pienimmille!

Ja vaikka en olekaan itse nähnyt Teatteri Hevosenkengän Kummituskekkereitä (8€), uskallan antaa tällekin suosituksen esikoiseni arvion sekä lukuisten omien Hevosenkenkä-kokemusteni perusteella.

 

5. Kansainväliset esitykset

Kotimaisten esitysten lisäksi Hippaloilla on mahdollisuus kokea myös kansainvälistä esitystaidetta. Torstaina ohjelmistossa on ranskalaisen Vélo Theatrén The Postman (klo 13 ja 16, 8€, yli 6-vuotiaille) ja sunnuntaina ruotsalaisen Claire Parsons Companyn And Then (klo 14 ja 17, alk. 13 €, yli 5-vuotiaille).

 

6. 60-vuotiaan Miniteatterin Pekka Töpöhäntä -esitys

Yksi kiinnostava ohjelmatärppi on myös 60-vuotisjuhlavuottaan viettävän hämeenlinnalaisen Miniteatterin Pekka Töpöhäntä. Tätä esitetään perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Aulangon Graniittilinnassa.

 

7. Uuden Risto Räppääjä -kirjan julkkarit

Meillä ahmittiin edellisviikolla upouusi Risto Räppääjä ja väärä Vincent -kirja – ja nyt Hippaloilla on mahdollisuus päästä mukaan kirjan viralliseen julkistamistilaisuuteen sekä tavata hulvattoman hauskat kirjailijat, Sinikka ja Tiina Nopola!

 

8. Kaikkein pienimmille

Ja voi, jospa meillä vaan olisi vielä vauva, menisimme ihan ehdottomasti kokemaan Teatteri Pensaan Pupu Papu Pöön (8€), Miniteatterin Origo-sirkusesityksen (8€) sekä Tuntupolku-elämysnäyttelyn (0€)! 🙂

 

Hauskoja festareita! Siellä nähdään! 🙂

 

– Johanna

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

2 thoughts on “Loppuviikko vietetään Hippaloita! Lasten oma taidefestivaali Hämeenlinnassa

  1. Hauskoja Hippaloita ja kiitos kivasta koosteesta! Siellä olisi vaikka mitä! Itse en vielä tiedä jaksammeko lähteä sinne mutta Hämeenlinnaan olisi kyllä kiva tehdä reissu lasten kanssa jossain vaiheessa joka tapauksessa. Vietin siellä tänä kesänä yhden päivän ihan itsekseni museoita ja hyviä ruokapaikkoja kierrellen. Oli ihanaa rauhassa katsella mutta tosi monessa kohteessa olisi lapsillekin ollut paljon annettavaa.

    1. Kiitos, Piia! Hippalot oli kyllä huipputapahtuma, mutta toki Hämeenlinna tarjoaa hienoja juttuja muulloinkin. Suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *