Kesä saa lukuisat teatterilavat täyttymään rennon leppoisasta esitystaiteesta. Eri puolilla Suomea nähdään niin harrastelijoiden tuotoksia kuin toinen toistaan taidokkaampia ammattiesityksiä. Myös lapsille riittää tarjontaa. Tähän juttuun olen poiminut eri puolilta Suomea 17 lapsille suunnattua kesäteatteriesitystä – niin ammattilaisten kuin harrastelijoidenkin toteutuksina.

Nyt pitää enää vaan miettiä, miten nämä kaikki saa mahdutettua kesälomareissun varrelle… 🙂

 

Kesäteatteri / 17 tärppiä

1. Kolme iloista rosvoa, Rauma

Raumalla (eli lapsuuteni kotikaupungissa) esitetään kesällä yksi hurmaavimmista klassikkosaduista: norjalaisen Thorbjørn Egnerin Kolme iloista rosvoa. Esityspaikkana on kaupungin edustalla sijaitseva Kuuskajaskarin linnakesaari. Paikka on entinen puolustusvoimien puolustus- ja koulutuslinnake, joka toimii nykyään monipuolisena lomasaarena. Kolme iloista rosvoa on Tuulia Lindholmin ohjaama ja sen esittää turkulainen Jo-Jo Teatteri. Ensi-ilta on 2.7.2017 ja esityksiä 13.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

2. Viiru ja Pesonen, Turku

Jo-Jo Teatteri esittää kesällä myös toisen kiinnostavan näytelmän toisessa kiinnostavassa paikassa: Viirun ja Pesosen Turun Airistolla sijaitsevassa Vespän lomasaaressa. Kyseessä on Sven Nordqvistin suosittuun satuun pohjautuva näytelmä, jonka ovat käsikirjoittaneet Jatta Pirinen ja Jouni Röyskö. Ohjaus on Jatta Pirisen. Ensi-ilta on 8.7.2017 ja esityksiä 30.7.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

3. Rölli, Turku

Turussa on mahdollista nähdä myös muuta; Vartiovuorella, Turun Kesäteatterissa, esitetään tänä vuonna Allu Tuppuraisen Rölliä. Tämän ammattilaisproduktion on ohjannut Juha-Pekka Mikkola, ensi-ilta on 15.6.2017 ja esitykset jatkuvat 13.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

4. Saapasjalkakissa, Salo

Salossa, Vaskion Perinnemäellä, on mahdollista nähdä uusilla käänteillä höystetty klassikkotarina, Saapasjalkakissa. Tämän Teatteri Puutaivaan esityksen on ohjannut Erika Malkki ja dramatisoinut Timo Väntsi. Ensi-ilta on 30.6.2017 ja esitykset jatkuvat 12.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

5. Risto Räppääjä ja Nuudelipää, Pori

Porissa, Kirjurinluodon Kesäteatterissa, nähdään tänä kesänä Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaan pohjautuva ja Irena Ahon ohjaama Risto Räppääjä ja Nuudelipää. Ensi-ilta on 5.6.2017 ja esityksiä 21.6.2017 asti. Lue lisää täältä.

6. Pessi ja Illusia, Pori

Risto Räppääjän jälkeen Kirjurinluodon lavan täyttää Vihreä Teatterin Pessi ja Illusia. Kyseessä on näyttävä musikaalisovitus Yrjö Kokon klassikkosadusta. Esityksen on dramatisoinut Kati Oksanen ja ohjannut Jyri Siimes. Näytöksiä on 22.7.-19.8.2017. Lue lisää täältä.

 

7. Pekka Töpöhäntä, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa, Aulangon Graniittilinnassa, nähdään kesällä Miniteatterin Pekka Töpöhäntä. Kyseessä on teatterin 60-vuotisjuhlaesitys, jonka on dramatisoinut Anneli Mäkelä (Gösta Knutssonin alkuperäistekstin pohjalta) ja ohjannut Suvi Seppälä. Ensi-ilta on 2.7.2017 ja esityksiä 6.8.2017 asti. Esitys lukeutuu myös lasten Hippalot-taidefestivaalien ohjelmistoon. Lue lisää täältä.

 

8. Hui kauhistus!, Tampere

Tampereen Komediateatterissa esitetään kesällä koko perheen Hui kauhistus! -kummituskomediaa. Näytelmä pohjautuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan ja sen on dramatisoinut ja ohjannut Sami Rannila. Ensi-ilta oli 11.5.2017 ja esitykset jatkuvat 12.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

9. Vaahteramäen Eemeli, Kouvola

Kouvolassa on mahdollisuus päästä näkemään Astrid Lindgrenin rakastettu klassikko, Vaahteramäen Eemeli. Mari Kahri on ohjannut tämän sadun Korvenkylän kesäteatterille. Ensi-ilta on 30.6.2017 ja esityksiä 26.7.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

10. Peppi Pitkätossu, Porvoo

Toisen Astrid Lindgrenin tunnetuimmista saduista pääsee kokemaan Porvoossa, kun Teatteri Soittorasia esittää Peppi Pitkätossun. Pentti Kinosmaan ohjaus saa ensi-iltansa 9.6.2017 ja esitykset jatkuvat 2.7.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

11. Una Pampulan Laululaiva, Fiskars

Fiskarsin leikkipuiston purjelaivassa on mahdollisuus nähdä Teatterivalimon Una Pampulan Laululaiva -esitys. Tähän esitykseen on vapaaehtoinen pääsymaksu, ja se on mahdollista nähdä 1.7.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

12. Uppo-Nalle ja Rohkea Reeta, Vantaa

Vantaalla, Kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä, pääsee uppoutumaan 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän Uppo-Nallen maailmaan, kun  Tikkurilan Teatteri esittää Elina Karjalaisen satuihin pohjautuvan Uppo-Nalle ja Rohkea Reeta -esityksensä. Ohjaus on Kimmo Tähtivirran ja dramatisointi Annukka Kiurun. Ensi-iltaa vietetään 11.6.2017 ja esityksiä on 20.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

13. Risto Räppääjä ja Nuudelipää, Espoo

Espoolainen Teatteri Hyökyvuori tuo Pakkasmäen ulkoilmanäyttämölle Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja Nuudelipää -esityksen. Ohjaus on Jere Hartikaisen ja Erika Rehmosen, ensi-ilta 12.8.2017 ja esityksiä 27.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

14. Känkkäränkkä ja kiukutteleva pikkuveli, Helsinki

Helsingin Tervasaaressa nähdään tänä kesänä HIT Helsingin Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli. Ohjaus ja käsikirjoitus on Ilja Mäkelän. Ensi-ilta on 3.6.2017 ja esityksiä 20.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

15. Puotilan kesäteatteri, Helsinki

Puotilan Kesäteatterissa, Helsingissä, esitetään kesällä Mauri Kunnaksen kirjaan pohjautuvaa Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys -näytelmää. Dramatisointi on Sami Rannilan ja ohjaus Samu Loijaksen. Ensi-ilta on 10.6.2017 ja esitykset jatkuvat 13.8.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

16. Pinokkio, Rovaniemi

Rovaniemellä, Konttisen kesäteatterissa, puolestaan on mahdollisuus päästä kokemaan Carlo Collodin klassikkosatu Pinokkio. Ohjaus ja dramatisointi on Oiva Nuojuan. Ensi-ilta on 23.6.2017 ja esityksiä 31.7.2017 asti. Lue lisää täältä.

 

17. Herra Hakkarainen harrastaa, Seinäjoki

Ja lopuksi: Seinäjoella, Törnävänsaaren Paviljongissa, pääsee näkemään kesällä turkulaisen Linnateatterin Herra Hakkarainen harrastaa -näytelmän. Esityksiä on 16.-30.7.2017. Lue lisää täältä.

 

 

Tästä listasta puuttuu aivan varmasti monta kivaa esitystä, ja olisikin ihan superhienoa, jos voisit vinkata meitä muitakin tietämistäsi lasten kesäteatteriesityksistä jättämällä viestin alla olevaan kommenttikenttään. Suurkiitos!

 

Antoisaa teatterikesää!

– Johanna

 

P.S. Muita vinkkejä kesään kannattaa poimia esim. matka-aiheisista jutuistani tai taide- ja askarteluideoistani!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

8 thoughts on “Kesäteatteria lapsille – 17 poimintaa eri puolilta Suomea

  1. Hei! Mahtavaa kun liitit Turun Kesäteatterin Röllin mukaan listaukseen! Ensi-iltamme on kuitenkin jo 15.6., joten silloin pääsee jo tutustumaan röllimetsään Vartiovuorella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *